Öncelikle herkese iyi akşamlar dilerim.Dün itibariyle büyük bir sorumluluk alarak öz abim kadar yakınıma peugeot 306 aldım aracı görmeden benim okey vermemle aldı buraya kadar herşey çok güzel.aracın biraz bakıma ihtiyacı vardı sağa sola gösterdik(servis bulamadık) bişey bulamadılar araç güzel dediler aldık motorda üfleme falan yok harika fakat şöyle bir derdimiz var araç benzinde çalışmıyor gazdan ayağı çektiğiniz anda stop ediyor fakat basınca hani gaz yiyor fakat rolantiye düşünce stop ediyor lpg de hiçbir sıkıntı yok.bugün sanayide rolanti motorundan dediler yaptırdık fakat araç hala huzursuzmuş benzin pompası falan demişler fakat pompaya baktırmıştık dün marş basınca geliyor benzin gayet normal bir şekilde inanın çok mahcubum keşke ayaklarım kırılsaydı arabayı almaya gitmeseydim aldığım abiminde durumu yok he söylemeyi unuttum en büyük dert orda böyle bişeyduymadık egzostan olsa gerek araç benzinde patlatma yapıyor motordan lütfen Allah'ın rızası için yardım edin serdar abi ve anlayanlar ne yapmalıyız derdi ne olabilir herşeyi sanırım gayet açık bir dille yazdım ne olur yardım edin çok mahcubum sanki ruhsat üstümüze geçince araba dert üstüne dert açıyor:S
Araçda hava flitre kiti varsa sökün ve orjinaline dönün ... Hareket anında gaza bastığınızda kesiklik yapıyor ve devir geç düşüyorsa gaz kelebeğini gösterin ... Olmazsa iyi bir usta önereyim ...
bugün değişti abi fakat ben sanayide bıraktım sabah işe geçtim abim gitti hala huzursuzmuş bu sorunu çözmemiz lazım vicdan azabı derler ya işte o coşkun abi:S
mirkan abim gaz kelebeği olsa lpgde de yapar onlarda sıkıntı yok egzos filtre komple orj e döndü bujiler falan hepsi değişti uzak olmayan yada uzakta olsun sorunu kesin çözer dediğin bi yer varsa gidelim abi çok kötüyüm:S
marşa basınca pompa basıyor benzin ama yinede usta şüphelenmiş bugünkü olsun yüksek devirde basmaz demiş ki aldığımız adam 7 bar mı ne pompa takmış
Akü kutup başını söküp birkaç dakika bekleyip takın,ECU resetlensin.Lpg ye geçmeden benzinde bir süre kullanın,düzelirse LPG kalibrasyonunda sorun vardır,rölanti gibi düşük devirlerde kendini daha çok belli eder.(LPG kalibrasyonu nasıl böyle birşey yapar diyorsanız bir ara anlatırım,şimdi uzun sürer).yaklaşık 3 sene 306 griffe kullandım,çok memnun olduğum bir araçtı. Düzenleyen : aslan7333
aklıma geldiği için yazıyorum, lpgde düzenli çalışmayan araçların hava girişine bant yada bulaşık teli koyuyorlar, bu da benzinde düşük devirde sorun yaratıyor.hava kanalını bi kontrol edin, bu tip bir sorun da olabilir
sıralı lpg de hava girişinde daraltma yapmazlar ama düz lpg ise olabilir.pug lara düz lpg sağlıklı olmuyor zaten eğer öyle ise baştan yanlış var.
daha henüz bi yere gösteremedik çalışıyorum çok yoğun geçiyor bu aralar ay sonunu bulur araçta sıralı sistem lpg var dediğinizi yapıcam çok teşekkür ederim ilginize araç harika ama şu sorunuda bi çözsek tam olucak.
güncel sorun hala devam ediyor lpg ayarı yaptıramıyoruz beyin voltran ve sıralı lpg nerede yaptırabiliriz bilgisi olan var mı ?
akü kutup başını 3 dakika sök düzelir, 306 ile lpg uyumsuzluğu, zaten cins bir araba, kaputu açınca cinsliği bellide oluyor. beyine röle taktıracaksınız, kontak kapanınca ecu elektriği kesilecek.
herkese çok teşekkürler sorun çözüldü gaz kelebeği ya da boğaz kelebeği temizlendi sorun kalmadı ufak miktarlara sorunu çözmüş olduk