Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Benzinde öksürme neden olur?

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda DjMuratHan tarafından 1 Aralık 2014 tarihinde açılan konu

1. DjMuratHan

DjMuratHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Murat Demirel
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Merhaba abilerim, ablalarım, kardeşlerim :)

Hazirandan beri kullandığım aracımda dün ilk kez gaz almayı unutup lpgnin dibini gördüm ve arabayı aldığım gün doldurduğum yarım depo benzinle benzinliğe gitmeye karar verdim. Aracı benzinde çalıştırıp motoru ısıttıktan sonra hareket ettim ve ilginç bir sorunla karşılaştım. Rölantide çalışırken hafif hafif öksürüyordu araba ve hareket ettikten sonra daha belirginleşmeye başladı. Gaz pedalına az bastığım zaman sanki benzin bitmek üzereymiş gibi motor öksürüyor ve tepiniyor araba. Dip gaz basınca da öksürme kesiliyor ama bu sefer de içeri benzin kokusu geliyor. 2 ay evel motor contası ve eskimiş hortumlar, bujiler ve buji kabloları değişti, motor kapağı taşlandı vs. yarım motor yapıldı yani araca.. Sizce sorun neden kaynaklı olabilir? Yakın zamanda aracı satma niyetindeyim ve bu sorun canımı sıktı açıkçası bu şekilde satmak istemiyorum.. arkamdan küfür edilsin istemem zira :)

Teşekkürler.

2. syh

syh Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    huseyin seyhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    aynı sorunun bi benzeri vardı 1 hafta öce yetkiki servise ğittim kaputu actılar bişey yok diyip gödereceklerdi ben ısrarla var oldugunu söylerken eğzoz manifoldun altından duman geldi sordum egzoz hafif kacırıyor dediler ya sinirlenip cıktım eğzozcuya girdim altaki siprel boru dagılmış onu değiştirelim derken usta kaynak yapacak yeri hafif düzeltiğim derken borunun içinden parcalar düşmeye başladı usta kalitözör bitmiş abi dedi onu içini güzelce değiştirdi arabada benzin kokusu kesildi ve eğzozdan cıkan çiğ yakma kokusuda ğitti servisdeki usta ustaya abi araban yağ yakıyor yanık yağ kokusu diyip benden 7 bin tl alacaktı dedğim ğibi ben bu iki parcayı değiştirdim koku gitti.çevremdeki insanlar bile fark etmiş kokunun kesildiğini çünki arabayı iş yerine geldiğimde egzozdan öyle böyle değil acayip koku ğeliyorduki acık havada bile rahatsız etmşi insanları

3. DjMuratHan

DjMuratHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Murat Demirel
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    benim arabada bildiğim kadarıyla katalizör yok. bir de öksürüp tepinme olayı var o çok kafamı kurcalıyor. koku olayı da sadece gaza çok yüklenirsem oluyor. az basınca koku yok tepinme var, çok basınca tepinme yok koku var yani.. sanayiye gitmeyi düşünüyorum ama şu sıra maddi olarak iyi durumda değilim çok baş ağrıtacak birşey değilse satana kadar bekleme taraftarıyım :) satılınca arabanın parasından yaptırırım teslim etmeden ama ortalama kaça patlar onu bir çözmem gerek :)

4. zeki19

zeki19 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    382
    Ad Soyad:
    zeki kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Boğaz iltihabı var gibi enson ne zaman karnını doyurdun ondan yapabilir :RpS_rolleyes:

Bu Sayfayı Paylaş