sesi hoşuma gidiyor ama yağ seviyesini sürekli konrol ediyorum daha önce 97 broadway kullanıyordum yani bu ikinci arabam bir yıllık şöförüm onun için çok soru sorup kafanızı yormuş olacağım biraz ama en doğru bilgileri sizlerden alırım ilk çalıştırmada gaz pedalına basmalımıyım ben vitesi boşa atıp ayağımı debriyaja basıp 5 saniye bekleyip çeviriyorum anahtarı birazda gaz veriyorum
sesde bozukluk varsa egzoz ve hava sitemini kontrol etmek lazim, sonra atesleme sistemine bak derim ben. cok soru sormaktan cekinmeyin, yeni söför sayilirsiniz ögrenmek ayip degil. benzinlide özel dikkat edilecek bir husus yok sabahlari, hic gaza basmadan arabai calistirabilirsiniz. bazilari (mesela benim komsum) soguk motoru calisir calismaz iyice bir bagirttitiyor. bu tabiiki cok yanlis bir davranis ve motoru gereksiz yere asindirmaktan baska birseye yaramaz. motoru park halinde motor isinsin diye bosda calistirmakda yanlis, motoru calistirinca hic beklemeden yola cikilmali. motor yolda isinir zaten. gereksiz yere yüksek devir yapilmamali ama at arabasi gibi yavasda gitmeye ve trafigi engellemeye gerek yok.
Araciniz sikirtili ve vuruntulu calisiyorsa itici ve egzantrik zncirini. Calismakta zor ve gec calisma hava benzin filte buji kablolar Kontrolu. Gls ler admire ye gore biraz seslidir. Sasirmayin. Aracinizi calistirirken gaz germeye gerek yok. Olmsz ise cok az gaz. Aracinizj calistirdiktan sonra 1-3 dakika nefes almasina izin verin. Sonra isterseniz fizana gidebilirsiniz )