Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Benzinde Gaz Yememe Problemi

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda huseyinaydogdu tarafından 11 Ekim 2016 tarihinde açılan konu

1. huseyinaydogdu

huseyinaydogdu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Hüseyin Aydoğdu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    Merhabalar.
    Aracım Hyundai Accent Milenyum kasa 1.3 lx 2001 klimalı modeli.
    Aracımda sıralı sistem tüp takılı. Tüpte kullanıyorum. 1 ay önce ilk marşta benzinde zor çalıştığını farkettim.
    Sanayide şamandıradan olabilir dediler. Çıkardılar şamandırayı baktılar hortumu delinmiş. Oto parçacıdan yan sanayi şamandıra aldım. Taktık araba kendine geldi hiç sorun kalmadı. Yaklaşık 15-20 gün geçti. Şimdi yine aynı arızayı yaptı. Şamandırayı değiştiren ustaya sordum yan sanayi olduğu için motorun basıncı düşmüştür basınç tam yetmiyor diyor. Başka bir usta benzin hortumundan iyi benzin fışkırıyor enjektörler tıkanmış olabilir dedi. Ama yeni şamandırayı 15 gün kullandım neredeyse hiç bir sorun yoktu enjektörlerde. Yinede depoya wurth denilen sıvıdan döküp 3 gün benzinde kullandım yinede bir değişiklik yok araçta.

Arabanın şuanki durumu şöyle:
    Çok geç marş alıyor. Marş aldığında da bazen motor stop edecekmiş gibi oluyor.
    Bazen rolantide düzgün çalışıyor. Ama gaza basınca devir yükseleceğine motor kısmından pat sesleri geliyor.
    Ufak ufak gaz verdiğimde bazen deviri yüksek tutabiliyorum. Mesela araç boşta çalışırken 5 bin devire bir şekilde çıkarabilsem de arabanın çekişi yok. Yürütmeye çalışırsam yürümüyor.
    Gaz yediği zamanlarda 1. viteste 2000 devir e çıkarabilirsem gaza sabit basarak aracı yürütebiliyorum.
    2. vitese atınca yine gitmiyor. Bu arada gazda hiçbir sıkıntı yok, benzinde durum bu.

Bunun sebebi neler olabilir ? Enjektör ya şamandıra olabileceği düşünceleri var.
    Şamandırayı aldığım yer değişimini yapacak. Yeni parça geldiğinde onu da deneyeceğim.
    Eğer şamandıraysa illaki orjinali mi takılması gerek.Yan sanayi şamandıra çok mu kalitesiz.
    Hiç mi kullanılmaz durumda yan sanayi parçalar ?

Yazı biraz uzun oldu. Kusura bakmayın :)

2. deza

deza Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,635
    Ad Soyad:
    Cuma B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Lpg sisteminin kendi enjektorleri vardir. Araç lpg de yapmayip benzinde yapiyorsa aracin kendi enjektörlerinin sorunlu olma ihtimali çok fazla. Son zamanlarda farklı yerden benzin aldiniz mi ?

3. huseyinaydogdu

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Hüseyin Aydoğdu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Genelde bilindik markalardan alıyorum. Benzin Enjektörü tıkalı olma ihtimaline karşı wurth kullandım.
    Biraz bile farketmedi. Gaz ile otobanda 120 ye çıkıp benzine aldım aracı. Yinede bir rahatlama olmadı. Hemen hız düşüyor zaten. Yine gaz almak zorunda kalıyorum.
    Sorun zaten enjektörse pahalıya patlayacak. Şamandıra olmasını umut ediyorum. Ama yan sanayi şamandıralar hep sorun çıkartıyorsa oda başka bir dert

4. deza

deza Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,635
    Ad Soyad:
    Cuma B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yan sanayi parçalara güven olmuyor hocam. Hyundai servisinde parça fiyatları uçuk değil , kritik noktalarda muhakkak orjinal parça kullanılmalı diye düşünüyorum. Eğer orjinal samandra takmış olsaydin simdi kafanı kurcalamiyor olacakti.
    Bu yakit katkilari mevzusu bence cok net değil. Çok etkili olduğunu düşünmüyorum. Enjektörü söküp makinasinda temizleyip ayarini yaptirmak daha doğru bence.
    Bu arada enjektorden konustuk hep ama sorun ufak bisey de olabilir. Aracin orjinal yakit sisteminin icindeki ufak bir parça olabilir problem. Veya bu adamlar samandra takarken bi yerlerin tikanmasina mi sebebiyet verdiler acaba

5. huseyinaydogdu

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Hüseyin Aydoğdu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Şamandırayı takan ve sorun şamandırada diyen usta ısrarla senin arabanın enjektörleriyle ilgili hiçbir problemi yoktu diyor. Sorun şamandırada ama orjinal alman lazım dedi. Maddi durumdan dolayı yan sanayi almıştım. Yarın yeni bir yan sanayi şamandıra takıcaz. Parçacı değiştirecek şamandırayı yenisiyle. Düzelir inşallah. Enjektörde olup olmadığını anlamanın başka yolu yok mu ? Bilgisayara bağlayınca çıkmaz mı enjektör arızası?

6. sdk3342

sdk3342 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    Sadık Pehlivan
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    hocam sendeki sorun bendede araba ilk calıstıracagım zaman calısmıyor hemen sonra alsa gaz yemıyor cekıs yook patılıyor benım ustada aynısı dedı yakıt pompası arızalıdır dedı ben yaptırmadım daha yan sanayı 200 tl dedıler orjınal ıse 1.250 tl dedıler maddıyat olmadıgından yaptırmadım bende oyle kalıyor bende gaza gecene kadar beklemek zorunda kalıyorum eger sorununuz cozulurse nasıl cozdugunuz buraya yazarmısınız.

7. huseyinaydogdu

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Hüseyin Aydoğdu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Benim şamandıranın 1250 lira kadar pahalı olduğunu düşünmüyorum. en fazla 400-500 lira falandır benimkinin orjinali. Şamandıranızı çıkartıp baktırdınız mı? Pompadan önce boru patlamışta olabilir. Benim ilk sorunum boruyla ilgiliydi

8. osmeyn

osmeyn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    Osman SARIYILDIZ
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    arkadaşım aynı sorun benim getzimdede vardı. daha yeni geçen hafta hallettik. sorun kesinlikle benzin motorundan (pompadan). bende değiştirdim motoru yan sanayi taktılar. sorun epey düzeldi ama yine araç özellikle sabahları geç çalışıyordu. daha sonra basıncı arttıracağız dediler. bu sefer araç çalışmaya yalnız benzin pompasından acayip uğultu ses gelmeye başladı. bu sefer de basıncı çok ondan dediler. ben dedim olmaz bu sesi kesin. o sesi kesmek için benzin motorunu tekrar çıkarmak isterlerken basınç o kadar yüksekmişki hortumu çıkarınca olan benzin hem ustanın yüzüne hemde aracın içine doldu. dedim allahtan bi yerlerden patlatmamış. ustalar her zamanki gibi yokya bişey olmaz hocam dediler. neyse o seside hallettik bu sefer 2 gün sonra araçtan bi benzin kokusu geliyor ama inanılmaz fanı açamıyorum. bi baktım bu seferde benzin hortumu tam motora giriş yerinden patlatmış olan benzin yere akıyor. dedim hani patlatmazdı. öyle bakıyorlar yüzüme bön bön. orijinal hortumunuda çok sert ve dar olduğu için yerinede sokamadık bizde basınca dayanıklı hortum alıp ek yaptık. şuan sorun yok gibi. umarım tekrar sorun çıkarmaz...

9. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    1- geri besleme valfi
    2- kanister sistemi ve filtresi
    3- manifolta lpg sizintisi (zengin karisim)

Mobilden gonderildi.

10. huseyinaydogdu

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Hüseyin Aydoğdu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Tekrar merhaba. Değişim için gelen yeni yan sanayi şamandırayı taktık. Araç kendine geldi. Sorunu çözüldü.
    Ara sıra tekleme yapıyor kullanırken ama onu daha önce de yapıyordu. Enjektör vs değilmiş anlaşılan.
    Gerçi değiştirdiğimiz şamandıra da iyi benzin fışkırtıyordu ama motorun basıncı düşmüş.
    Benim şamandıranın üzerinde röle vardı. Gazda çalışınca dursun benzin pompası diye. Bir usta röleyi çıkartmamı ısrarla tavsiye etti. Asıl şamandıraları bunlar bozuyor dedi. Röleyi söktürdüm şuan pompa sürekli çalışır vaziyette.

Konunun özeti:
    Şamandıralarda özellikle yan sanayi olanlarında pompa basıncı yeterli değilse araç çalışmıyor. Benim aldığım şamandıra 15-20 gün içinde arıza yaptı. Baktığın zaman enjektörlere kadar çok güzel benzin geliyordu. Test ettiğimizde küçük su şişesini 2-3 saniyede benzin doldurdu. Ama yinede basınç yeterli değilmiş demekki.

Kısacası parçacı şamandırayı değiştirmeyi kabul etmese enjektörler, hortumlar bir sürü arayacaktık arızayı bulmak için.
    Masrafsız halletmiş olduk.

Peki bu rölelerin şamandırayı bozma olayı hakkında ne düşünüyorsunuz ?

11. Kızılelma 28

Kızılelma 28 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Resul
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Bendede aynı sorun vardı benzin geri dönüş valfi iptal ettim sorun kalmadi hiçbir usta anlamadi degismedigim parca kalmadı malesef kendi deneyimimle buldum sorunu

MAERKEK bunu beğendi.
  12. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,317
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Geri dönüş valfini değiştirseydiniz ya şimdi aracı stop ettiğinizde bile içerde benzin kalacak . Parlama riski çok yüksek .

13. Kızılelma 28

Kızılelma 28 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Resul
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Parlarsa onuda yazarim deneyim olur

14. Kızılelma 28