2005 HYUNDAİ 1.3 Admire + BRC seq24 aracımda aşırı çiğ benzin_gaz kokusu var. Sebebini bir türlü bulamıyorum. LPG ayarları yapıldı , buji ve kabloları değişti, hava filtresi değişti, kelebek temizlendi, egzos kontrol edildi, Sızdırmazlık testinden geçti Koku sadecebiraz azaldı fakat hala rahatsız edici boyutta devam ediyor. Özellikle camı açtığımda hissediyorum. LPG ye göre Benzinde kullanımda daha çok koku oluşuyor. Bilgisi olan ardaşlardan yardım bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Merhaba, aracınız kaç km'de? Motor yağında eksilme gözlemliyor musunuz? Araç üzerinde açık hava filtresi gibi bir uygulama var mı?
91000 km de. Aracı yeni aldığım için geçmişini ayrıntılı bilemiyorum. Son bakımı 89000 de yapılmış. Yağında eksilme yok fakat rengi biraz koyu gibi geliyor bana. Açık hava filtresi veya normalin dışında herhangi bir değişiklik yok araçta. Soğuk motorda çalışma sıkıntısı vardı benzinde kulanımla düzeldi. Gazda kullanırkende benzinde normalden biraz fazla eksilme oluyor gibi geliyor bana. İlginize teşekkürler...
Anlatımınızla tespit edilemiyecek bir sorununuz var. 0 262 239 46 30 Nolu telefondan mesai saatleri içinde Faruk bey'i arayıp sıkıntınızı dile getirirseniz Ankarada gidebileceğiniz en doğru adresi size verecektir. Selamlar.
Birçok şey denedim sorunu gideremedim. LPG tamamen devredışı bırakılarak bir süre sadece benzinde kullanmam önerildi. Depodaki benzin azaldıkça koku azaldı , bu akşam depoyu fullediğimde aracın içinde durulamayacak kadar aşırı derecede benzin kokusu oluştu ve rölantide stop etmeye başladı. Bir fikri olan varsa yardımını bekliyorum. Teşekkürler
https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=12258&KW=selenoid&PID=239916#239916 Bu konuyu incelemenizi öneririm, kokuda ters vakumla depoda oluşan aşırı basınç nedeniyle keçenin kaçırmasındanolabilir.
problemin nedeni benzin deposunun delik olmasıymış. Benden önceki sahibi benzin pompasını değiştirirken normalden uzun vida kullanarak depoyu delmişler. Meğer benzin oradan akıyor ve bu nedenle koku oluşuyormuş. Depo değişti ve bir aydır beni canımdan bezdiren sorun bitti.