Cümleten selamın aleyküm hayırlı bayramlar abiler benim bi mağruzatım vardı benim aldığım aracı eski sahibi galiba hiç benzinde kullanmamış ben aldığımda bakıma götürdüm filtresini ve hortumlarını felan değiştittirdim motor sıcakken gazdan benzine geçiyor rolantide sıkıntısız çalışıyor fakat eksozdan azda olsa görünür bişekilde siyah duman atıyor ama motor soğukken benzine geçmiyor geçsede stop ediyor neden olabilir bu ve bu azda olsa çıkan duman normalmi yoksa yağ yakma gibi durum varmı burda aracım 1.3 ls
Karbüratöre bakmak lazım. Karbüratördeki nozulların bazıları uzun süre benzinde kullanılmadığı için tıkalı olabilir. Karbüratör ince iştir, herhangi bir tamirciye göstermenizi önermem. Referansı iyi olan bir yerde karbüratörü bir kontrol ettirin yada kendiniz yapabilirseniz daha iyi.
Daha önce ankara şaşmazda karbüratörü temizlettirdim tinerli temizleme yaptı bildiğim kadarıyla aracın başına bekleyemedim bırakmak zorunda kaldığım için sadece ustanın dediği kadarıyla biliyorum temizleme yapıldı karbüratöre