Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Benzin yakıt tüketimi 4,6Lt/100Km

'Getz Forum - Club' forumunda era121 tarafından 20 Haziran 2008 tarihinde açılan konu

1. era121

era121 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar merhaba,
    2004 Getz 1,3GLS HY,KLM,ABS'li aracımla dün otoyolda 80-90Km hızla giderken yol bilgisayarında 4,6'yı gördüm. Bu değer acaba ne kadar doğru bu özelliklerdeki benzinli araçların tüketim değerlerini paylaşalım. Arkadaşlar gerçekte depoyu ful doldurup 100km gidip tekrar doldurunca belli olacağını biliyorum ama merak ettiğim bu değer gerçek değilse de ne kadar yanlış olabilir?

2. Misafir

Misafir Guest

ya inanamıyorum 9,2 altına inmiyo araba gerçekse bi ilktir dizeller ölee

3. ottoman24

ottoman24 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    maaşallah

4. era121

era121 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben de şaşırdım, hafif gaza basarak hızlandım 4,7-4,8 çıktı sonra tekrar 80-90km'ye indim 4,6'ya düştü. 70Km yol yaptım nerdeyse gösterge kıpırdamadı.

5. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    bende 2,6yı görmüştüm. mecidiye köyde sıfırladım
    eyüp feshane ışılarda 2,6 yı gösteriyodu ama basmadım bile gaza doğru dürüst. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

6. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Çağlar senin araba 9,2 fazla biraz sanırım benin 1,4 otomatik 9,2 civarı en fazla oda

7. Misafir

Misafir Guest

kullanım farkı abi depoyu fulleyip denicem bi de yol bil yannış da olabilir abi

8. acc067

acc067 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Çok detaylı bi olay bu arabanın içindeki kişiler yükler sürüş tarzı hatta full depo bile yakıt sarfiyatında fark yaratıyo

9. era121

era121 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Çok doğru ben çeyrek depodaydım ve tek başımaydım. Ancak aynı araçla kardeşim sürücü koltuğuna geçtiğinde 7-8 lerde gösterge

10. lombak

lombak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Valla üstad senin araba benim 2800 deki 1,5 dizelden daha az yakıyormuş,ben 100 km de 6,19 litre mazot yaktım,full depo ile şehir içi 600 km gidiyorum,ama yakıtım km ilerledikçe düşmeye başladı,depoyu fulledim,şuan gösterge tam yarım depoda400 km yaptım,bakalım bir depo ile 700 yapabilcekmiyimhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

11. serhan

serhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Anıl Serhan ALPHAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    1.4 era var bizde genelde 3-4km gider stop ederdik 10litrenin altına düşmezdik dün kartaldan atatürk havalimanına gidip geri geldik yola çıkmadan yolbilgisayarını sıfırladım gidişte 5.6lt geri dönerken bakırköy sahilden karaköy üzerinden döndük toplam yol sonunda 6.3lt ortalama tüketimimiz oldu tabi dönüşte devamlı klima açıktı eğer yol hafif eğimliyse ve ani ivmelenme yapılmadığı takdirde 4-5lt civarı yakmak mümkün tabi mümkün olduğunda gaza az basmak ztn gaza basmayınca benzin harcamıyor arabalarımız benzin 3.60ı buldu 80-90km/s hızla gidip biraz dikkatli davrandıkmı daha fazla yol gidebiliriz tabi uzun yol 80-90la çekilirmi o var

12. Misafir

Misafir Guest

sadece kullanmadan kaynaklanıyo dün akşam göztepeden kartala işler vardı 2-3kere git gel yaptım 6,5lt gördüm 100km de ama gündüz trafikten dolayı bi de normal kullanmıyorum 9lt ye kadar çıkyo ama araç 16binde daha düşer diyorlar yorumlarınızı bekliyorum düşer mi acaba

13. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hehehe. Ben dün gece Sandıklı'da depoyu fulledim. Toplam 450 km ye yakın yol geldim ve depomun %70 i hala dolu... Klimayı kapatın ve 90 ı geçmeyin 5. viteste... Sakin kullanımda mucizeler yaratılıyor. Kaldıki daha öncesinde yine depoyu fulleyip Antalya'da 200 km şehiriçi test yaptım 200km hızlara çıkıp serviste. Yinede aracımın yaktığı 17.5 kuruş... Dizeli seviyorum ya...

14. Misafir

Misafir Guest

evet bi mucize de kendime göre 10lt relerden sonra tabi bende uzun yolda 5,6lt 195bin civarı yaktım 4 kişi klima kapalı 90-100 sabit

15. hımhım

hımhım Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    crdi farkı;
    uzun lafın kısası 1569 km çoğu şehir dışı kısmen şehir içi çok zaman 120 km/saat ve üzeri hız, kilma çoğu zaman açık, aldığım yakıt 260 ytl çeyrek depoya yakında halaa içinde duruyor hesabavurduğumda260: 1569=0.165 hesap açık
    saygılarımla

16. style plus

style plus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben daha 5,6 nın altına düşemedim ama sürat 120 ve üstü

17. HaYLaZzZ

HaYLaZzZ Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bazen boyle şeyler olabılıyor. bılgısayar sapıtabılıyor.

18. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Şehir içi kullanımımda 7.0 ila 7.5 değer göstermekte.

Aracınızın az yakması için deponun ful olması daha uygundur. Çünkü aracın deposunda ne kadar az yakıt varsa o kadar boş alana sıkışacak kadar benzin ucmaktadır.

1.6 cc Nb 2001 Astra ile 1150 km lik yolda Bir depo ( 52 lt ) ile Yaz mevsiminde 100-160 km arası süratte 650 ila 730 km yol yapıyorduk. Ki aracın bagaj öylesine doluki arka kısmı bariz biçimde yere değecek biçimde...

Allah nasip ederse bu yazında Getz ile gitmeyi düşünüyorum, hem arabamıda test etmiş olurum, ne kadar yaktığını sizerle paylaşıcam...

19. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    uzun yolda astranın verdiği konforu vereceğine eminim ancak arkası dolu olursa arabanın arkası acayip zıplıyor özellikle virajlarda tehlike yaratıyor benden sölemesi.geçen hafta 40ytl ile 182 km yaptım.bgn yine 40ytl aldm şuan 100km oldu çeyrek depoya yakın benzin var hala daha arabada.Sanırım busfer 200e dayancak eğer bi dayanırsa bndn snra lpg taktırmayı düşünmem bile.

20. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    yokuş aşagı gittiinizde gazada basmazsak yakıt harcamadıgı için bilgi ekranındaki değer baya düşecektir...

Bu Sayfayı Paylaş