Merhabalar araci alali 3 ay oldu 53binde benzinli otomatik 1.4 dohc motor 198km lik yol yaptim 175 tl benzin aldim km basina yakit 88 kr cikti yani 100km de 15Lt ye denk geliyor. Bulundugum ilce soguk araci sabah isitmiyorum calistirdigim gibi gidiyorum buzunu temizleyip gittigim yok her sabah 1bucuk km bu yakit sarfiyati normal mi Bir de otobanda kullanirken hic gazdan ayagimi çekmeden hafif hafif gaz veriyorum 90 100e kadar hizlaniyorum arac vites atmiyor 4bin devirleri goruyorum ancak vites atmiyor ne zaman ayagimi gazdan cekersem o zaman vites atiyor bu normal bi durum mu aracta encok o/d acik durumdayken 140i gordum onda da zorlandi
maalesef soğuk motorla 1,5 km yapıp kapatmak bu kadar yakıta neden olur. aracın temel bakımlarının yapıldığından emin olun. yağ ve filtreler konusunda bir sıkıntı olursa yakıt artabilir.yakıt konusu çok rahatsız ediyorsa lpg taktırabilirsiniz. vitese belki biraz daha alışınca ne zaman vites değiştiğini anlayınca aracı buna göre kullanabilirsiniz. aracınız şehiriçi kullanım için tasarlanmış, genel olarak kullanıcısına hiçbir sorun çıkartmayan bir model. özellikle şanzımanı çok sağlamdır.
Peki litre olarak baktigimizda 15 lt cok degil mi 9 kusu Oneriniz motoru isitmak mi olur yag 52 binde degistirilmis 62binde degistirilecegi karti var, filtreler icin de servise götürmeme gerek var mi sanayiye gltursem hallederler mi bu sekilde normal oldugunu diyorsaniz
yok, bence de motoru ısıtmadan kalkmak daha doğru. aracınızda turbo yok, aracı çalıştırınca düşük bir hızla sürmeye başlamak daha doğru. sanayide de değiştirilebilir, yetkili servis tabi ki daha iyi yapar. yetkili servisten orjinal filtreleri alıp dışarda değişim de yapılabilir.
Serviste şanzıman filtre ve yağ değişimi 350-400 civarı, dışarıda da minimum 250-300 arası. Yağ olarak Castrol atf multivehicle veya shell S5 atf yağ almanız gerekir. 4 litre kadar
Şanzıman yağı olarak Castrol Transmax Z öneririm, çok daha iyi bir yağ, sanırım karşılamadığı üretici onayı yok.
Sp3 karşılayan 4-5 tane yağ var. Daha önce başka bir konuda hepsini paylaşmıştım. Aklıma 2 tanesi geldiği için onları yazdım. Transmax z yi araştırayım yarın. Sağolasın @sipartacus
yetkili servisi telefonla arayıp aracınızın plakasını söyleyince size yağ ve filtrelerin değişim maliyetini söyler. servisten servise fiyat biraz değişir.