2010 Model 1.6 Benzinli Era aracım tahminime göre çok yakıyor,ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz.Lpg taktırmak istemiyorum, ayda ortalama en fazla 150-200 km.yol yapıyorum.25.09.2020 Tarihinde bir ölçüm yapayım dedim.Şehir içinde fullemiş olduğum benzinle 75 km.yol yaptım,tekrar aynı yerden aynı şekilde full yaptırdım,9.82 Lt.re benzin yakmış, beni fazla gibi geldi.Arabayı devrinde kullanıyorum.10 ay kadar önce motor yağı,bujiler ve hava filtresi değişti,Frenler bakımdan geçti,rot blans yapıldı,lastik havalarını her ay kontrol ettiriyorum.Acaba başka neden fazla yakıyor olabilir mi,yada sizce bu yakıt normal mi.Saygılar.
Ölçümü nasıl yaptınız pompa atmasını baz alırsanız yanılırsınız depo kapağına kadar full doldurup 100 km yapıp tekrar depo kapağına kadar doldurursanız en doğru veriyi alırsınız
Zaten aracın fabrika verisi şehir içi 9.5 litre. Çokta aşırı bir fark yok kafaya takmaya da gerek yok bence. 2016 otomatik i20 var ayda 1500 km kadar yapıyor şehir içi 10 litre kadar yakıyor ben bile şu an lpg taktırmayı düşünmüyorum. Ayda 200 km yol yapsam ne yakıtı ne lpgyi düşünürüm.
Fabrika verileri,Şehir İçi Ort. Tüketim 8.3 lt. yazıyor.Benim araba şehiriçinde 100 km.de 13 Lt.yakıyor.10 Lt.re bile yaksa tamam da,arada ki fark çok,saygılar.
O kadar kısa mesafe kullanıma mevcut yaktığınız gayet normal.Sürekli soğuk motor yakıtı sömürür.Ticari kullandığımız dizel tucson sehir içi 9.5 ila 10 litre.Accent benzinli 1.6 admirem sehir içi 10 litre yakıyor.Aylik kmnize göre lpg ye gerek bile yok bence.
Şehiriçi 100 km.de 13 Lt.yakması normal mi,şehiriçinde yaptığım mesafeler en fazla 5-6 km.oluyor.Fabrika verileri,Şehir İçi Ort. Tüketim 8.3 lt. yazıyor.Saygılar.
Sürekli 5 ila 6km kullanimla ortalamanin üzerinde oluyorsunuz.Trafikte surekli durk kalklarda 15lt yi bile bulursunuz. Bence bakimlari tam yapili haliyle bi uzun yol testi yapin uygun bi zamaninizda.
Ben otomatik olana bakmışım pardon. Ancak günlük 5-6 km de motor anca ısınır. Hele dur kalk varsa o yakıt gayet normal bence. Fabrika değerine göre yakıtı hesaplamak izterseniz şu şekilde hesaplanıyormuş. NEDC fabrika tüketim değeri nasıl hesaplanıyor? Şehir içi tüketim Bu test Avrupa’daki bazı yoğun şehirlerin trafiğine uygun olarak 1970 yılında geliştirildi. Dikkat edilen noktalar ise düşük motor yükü, düşük egzoz gazı sıcaklığı ve maksimum olarak 50km/saat olarak belirlendi. Testin ilerleyişi ise şu şekilde gerçekleşiyor; Motor soğuk bir şekilde çalıştırılıyor. 11 saniye rölantide bekleniyor (Manuel için; 6 saniye boşta, 5 saniye 1.vites ayak debriyajda). Daha sonra sakin bir şekilde 15km/saat hıza 4 saniyede çıkılıyor ve bu hız ile 8 saniye sabit hızda devam ediliyor. 5 saniyede duracak şekilde frenleniyor ve 21 saniye motor çalışırken duruluyor ( (Manuel için; 16 saniye boşta, 5 saniye 1.vites ayak debriyajda). 49. saniyede 12 saniyede 32km/saat hıza çıkılıyor ve bu şekilde 24 saniye sabit hızla devam ediliyor. 32km/saat hızdan sakin bir frenleme ile 11 saniyede duruşa geçiliyor ve 21 saniye motor çalışırken duruluyor ( (Manuel için; 16 saniye boşta, 5 saniye 1.vites ayak debriyajda). 117. saniyede 26 saniyede 50km/saat hıza çıkılıyor ve bu şekilde 12 saniye sabit hızla devam ediliyor. Daha sonra 35km/saat hıza 8 saniyede yavaşlanıp bu hızda 13 saniye sabit hızla devam ediliyor. 35km/saat hızdan sakin bir frenleme ile 12 saniyede duruşa geçiliyor ve 7 saniye motor çalışırken duruluyor ( (Manuel için; 7 saniye boşta) Testin 1.turu 195. saniyede 994mt yol alındıktan sonra tamamlanıyor ve 780 saniye yani toplamda 13 dakika 3.976mt devam ediyor. Sürüş sırasındaki ortalama hız ise 18.35km/saat olarak gerçekleşiyor. Kaynak https://www.sekizsilindir.com/2016/10/fabrika-yakit-tuketimi-neden-dusuk.html
normal, birde hangi şehirdesin, Ben istanbuldayım mesela, mümkün olduğunca trafiğin 7/24 olduğu yerlere girmemeye çalışıyorum bakırköy-eminönü-beşiktaş-taksim gibi, buna rağmen benim araçta 11-12 litre yakıyor, bu arada araç 2005 admire 1,3 motor otomatik klimalı, bende şu ana kadar birkaç kere lpg düşündüm ve vazgeçtim açıkçası, bende yılda 3000-4000 km anca yapıyorum, aracın bakımlarını zamanında yaptır, sorun yok, eğer uzun yolda da çok yakıyorsa o zaman tamirci araştır derim. Bu arada yılda bir kere yağ ve hava filtresi değiştiriyorum, malum 10000 km lik yağ ama 1 yılda 10 Bin km yapmadığım için ve ısınan yağ çabuk bozulduğundan yılı dolunca değiştiriyorum.
valla o kadarını ben bilemem ama şehir içi tüketimin şehir içinde normal şartlarda yapılmadığını öğrenmiş oldum şahsen.