Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

BENZİN SEÇİMİ

'Excel Forum - Club' forumunda CANKAN22 tarafından 12 Nisan 2010 tarihinde açılan konu

1. CANKAN22

CANKAN22 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar excel için kurşunsuz 95 mi katkılıkurşunsuz mu kullanmak uygun?
    kurşunsuz 95 enjaksiyonlu araçlar için katkılı kurşunsuzun da karbüratörlü araçlar için olduğunu söyleniyor.Bildiğiniz üzere exceller karbüratörlü.Bilen ve kullanan paylaşırsa sevinirim...

2. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    istediğini koyabilirsin ben olsam 97 oktan kullanırdım fiyat farkı çok değil bana göre

3. CANKAN22

CANKAN22 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ikiside oluyor ama katkılı kurşunsuz diye tabelaya yazdıkları pompaya yanaşınca katkılı süper olarak çıkıyor pompacılarda katkılı süperin kurşunsuz benzin olmadığını söylüyorlar hangisi doğru anlamadım valla https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

4. umt35

umt35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    kurşunsuz 95

5. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    95 oktan kurşunsuzu tercih edin derim, özellikle, Shell 95 Fuel Save veya V-Power 97 kullanmanızı tavsiye ederim.

6. CANKAN22

CANKAN22 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    zaten ben kurşunsuz 95 koyorum ama araç karburatörlü kurşunsuz 95 in enjeksiyonlu arabalar için olduğunu sölüyorlar hangisi doru çözemedim malesef https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

7. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Siz 95 kurşunsuz almaya devam edin, komşumuz (kendisi makine mühendisi) 64 model İmpala'sı var onun aracı da karbüratörlü ama 97 oktan benzinle kullanıyor. Çok uzun süredir.

8. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    97 ile 95 arasında bir fark yokki. 95 oktan + katkı=97
    98 oktan var, oda +2000cc motorlar için. onun dısında 97 ile 95 in bir farkı yok. 97 de temizlik maddeleri oldugu için daha karlı satıyorlar. bana göre 95 oktan yeterlidir. 97 alıp bosuna fazla para ödemek gereksiz geliyor. Gerci herkesin cebi kendine.

9. escetins

escetins Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aga fazla burgalama bu mevzuyu koy 95 oktan benzini bak keyfine çözmeye bağlamaya da hiç gerek yok. şu anda en ucuz P.O.de benzin birde opette var shell pahalı sanayi köşedeki opetten al yakıtını devam et opet bulamadığın yerde de P.O. alırsın. kafaya fazla takma derim.

10. escetins

escetins Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Allah alahhhh nasıl koyuyormuş ki 64 model impalaya kurşunsuz 97 oktan benzini acabaaa....

sen bu işlerde yenisin galiba......yada senin komşun makina mühendisi falan değil... ya simitci yada börekci olsa gerek...kurşun eski model araçlarda yağlamayı sağlar. yani piston ile yatak arasında kaydırıcılık sağlar. ama yeni nesil motorlar kurşunsuz benzine göre üretilmiştir ve kurşuna ihtiyaç duymazlar.yaklaşık olarak 15 -20 yıllık mevzusu vardır kurşunsuz benzinin 64 model impalada ise kurşunsuz benzin kullanılırsa o araba 2 dakika sonra yatak yorganı sırtına sarar abbas yolcu diye bağırır... bilmem anlatabildimmi eğer anlayamayan olduysa da gider google amcaya sorar öğrenir. hatta o senin makina müh.komşunada söyle google amcasına bir sorsun bakalım. ben mi doğru söylüyorum yoksa o mu yanlış yapıyor.

11. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,969
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  12. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Ben gerçekten teknik konulardan anlamam, sadece gördüğüm bu, adamla da muhabbetim yok ama aynı benzinciden alıyoruz arada denk geliyorum hep 97 oktan alıyor. Demek ki o yanlış yapıyormuş, ben zaten daha önce hiç karbüratörlü araba kullanmadım, sadece ehliyet kursunda öğretmişlerdi özelliklerini.

Fakat birşey merak ediyorum mesela Shell'de 95 oktan benzin var ama süper benzin ya da kurşunsuz hariç benzin yok. Yoksa var da ben mi bilmiyorum anlamadım zaten tüm benzinler kurşunsuz olarak satılmıyor mu?
    Bu konuyu bende öğrenmiş oluyorum teşekkürler.

13. zeropoint

zeropoint Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    yıllardır opet 97 alıyorum eski araçlarım da dahil. geçen bir defalığına 95 koydum motor sabahları geç çalışmaya başladı 97 ye geri döndüm.

14. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Ben de 97 kullanıyorum Shell V-Power, arabanın rölantideki çalışma sesi 95'e göre daha az. Ayrıca motor ısınıp devir düşünce oluşan titreşimler 97 oktanda olmuyor.

15. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende Shell V-Power 97 oktan kullanıyorum.Önceden petrol ofisi 95 otan alıyodum Shell den bir kere 97 aaldım o gün bu gün aynı benzini alıyrum ve çok memnunummm.

16. hangisi axxese chip paraverirse ondanhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif tercihim 97 olurdu..
    Düzenleyen : Doğan Yanmış

17. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    bizim depoda kurşusuz koyun yazıyordu.Bizde kurşunsuz koyuyoruz.

18. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Zaten depo kapaklarında "Unleaded Fuel Only" yazıyor. Amerikan araçlarının çoğunun da dashboard'unda yazıyor.

19. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    sürekli shell 97 oktan kullanıoduk taki lpgye gecene kadar:) artık ayda 20 liralıktan fazla benzin almadığım için shell 95 koyuyorum...

20. Misafir

Misafir Guest

Bahsettiğin arkadaşın bu işlerde yeni olup olmadığını bilmem ama bildiğim bir şey varsa senin de bu konularda pek bişi bilmediğin, kurşun oktan sayısını ayarlama k ve vuruntuyu engellemek için kullanılır , yağlama yapmak için diil, biri senle fena halde kafa yapmış ...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Bu Sayfayı Paylaş