Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

benzin pompası sorunu

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda sado34 tarafından 5 Aralık 2011 tarihinde açılan konu

1. sado34

sado34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşlar daha önceden de kendimi tanıtmıstım sıze ama sıteye gırmeye zamanım olmuyor ben hyundaı ailesine yaklaşık 5 ay önce admire kasası ile katıldım. aracımı aldığım gunden beri benzinde gitmiyor servise götürdüm pompa dan yapıyor dediler benzin pompasını değiştirdim sorunu yine çözemediler bu sefer dediler benzın hortumundan yapıyor onu da değiştirdiler sorunu yine çözemediler aracım da sıralı sıstem brc var lpg de çalısırken gıderken hıc bır sorun yok ama benzıne aldığım zaman yada sabahları ılk çalıştığında gaza yuklenınce yığılma yapıyor. benzinde çalışırken bakıyorum egsozdan su atıyor resmen. ne yapmam gerekıyor arkadaşlar bana yardım cı olursanız sevınırım.... https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

2. CANGO27

CANGO27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bendede 2004 admira var aynı sorun bendede vardı atıker sıralı sistem var ben tüpün sigortasını çıkarttım biraz benzinde bindim 4-5 gün sonra sigortayı tekrar taktım düzeldi ben kurtuldum işşallah sende kurtulursun

3. mcoskun38

mcoskun38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    MEHMET COŞKUN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Akü kutup başını en az bir gün süreyle sökün Taktığınızda büyük ihtimalle (%90) aracınızın benzindeki çalışmasının normale döndüğünü göreceksiniz.
    Düzelirse çözümü forum içinde arama yaptırarak bulabilirsiniz.

4. oktay25

oktay25 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    geçmiş olsun arkadaşım

5. Ş@H İsmail

Ş@H İsmail Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    accent1,3 lx mpı aldım aldıktan bir hafta sonra benzinde çalışırken teklemepeydah oldu sabahları soğuk olmasına rağmen tek marşta ( benzinde ) çalışıyor ama 10 sn sonra felan aracın devri düşüyor stop etmesin diye gaz veriyorum araç patt diye ses veriyor stop ediyor tekrar çalıştırıyorum bu motor ısınıpta tüpe geçinceye kadar devam ediyor...gaz ayarı yaptıralım diye gittik gazcı bilgisayara bağladı koprosörü düşük bu aracın conta yanmış dedi...motoru açtırdık conta sağlam motor ustası km 206 binde olduğu için siboblar yanmış değişmesi lazım bundan yapıyor teklemeyi dedi.. değiştirdik bi çok parçayı yeri gelmişken sayalım değişenleri siboblar, sibob yuvaları,ustam dediki bu işlemden sonra hazır motor açılmışken sekmanlarıda değiştirelim kol yataklarıyla beraber yoksa bujiler yağlama yapar ilerde tekrar motoru açmamızgerekirdedi onada eyvallah dedik değiştirdik parçalar geldi ne olsa iyi sekmanlar uymadı 2000 ve 2001 lerde sekmanlar üretilmiyormuş ya ille rektefe olacakmış yada özel sekman üretilecekmiş pistonları gönderdik özel sekman ürettiler 200 tl verdik sekmanlara neyse efendi aracı topladık çalıştırdılar gel al dediler gittim aldım arabayı sabah oldu çalıştırdımki tekleme yine var arabada hiç bir şey yapmamış gibi sıkıntısı devam ediyor...tekrar götürdüm bobinlerinde dediler değiştirdik yine olmadıdaha sonra enjeksiyon memelerini temizledilerbirkaç gün sıkıntı olmadısonra benzindeki soğukken tekleme mevzusu yine başladı....relanti motoru bozuk dediler onu ve ona beyinden gelen kablo kopmuş onuda değiştirdiler birkaçgün düzeldi sonra yine aynı sorun...aracı bilgisayara bağladılar katolok değerleri ile herşey uyumlu oldu artık sorun yok gidebilirsin dediler 2-3 gün normaldi sonra yine başladı artık devir saatine korkarak bakmaya başladım acaba yine o sorunu yapacakmı diye... aldığımada pişman oldum... bana bi akıl verin yoksa aklımı yitireceğim zaten 5,500 tl borçla almıştım...arabaya.1,500 e yakında bu sorun yüzünden masraf ettim perişan oldum....sonuç olarak araç düzelse içim yanmaz ama yok düzelmedi bu tekleme sorununa yorumlarınızı bekliyorum dostlar...arkadaşlar gerekirse özel mesaj atın yada 505 283 3013 telefonumu arayın beraberce çözelim bu sorunu allah rızası için yardımcı olun
    NOT: EĞER SORUNU ÇÖZEBİLİRLERSE BANADA DÖN KARDEŞ...ben çözebilirsem zaten foruma yazacağım<BR style="mso-special-character: line-break"><BR style="mso-special-character: line-break">

6. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    valla kardeşim senin gibi sorunları olan araç sayısı bi hayli fazla sitede..benim izlenimlerim genelde bu sorunu oksijen sensöründen yapıyor diye okudum genellikle ama sen yinede sitenin içinden iyice araştır derim...yalnız senin aracınla ilgilenen ustalar bu işi bilmeyen kişiler anladığım kadarıyla..motor ile ilgili bi sorun olduğunda hemen makanik sistemleri değiştirmeye yöneliyorlar..huyndai nin en eski modellerinden en yeni modellerine kadar motorlar elektronik sistemlerle donatılmış..bu yüzden sorunun en başında elektronk sistemlerin verimli çalışıp çalışmadığı kontrol edilmelidir..sen bu işlerden anlayan ustalarla görüş derim..baksana adam işin en uç noktasına(rektefe) kadar gitmiş ama sorun devam ediyor..sen şu sensörlerden anlayan bi usta ile görüş derim..

7. guzel

guzel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşım bende de aynı sorun var yalnız lpg sigortasını yada akü kutup başını söktüğümüzde lpg beyni veya akü kutup başı söküldüğünde diğer aksamlara zarar verirmi birde niçin böyle bir işlem yapıyoruz bunu yapmakta maksat ne biraz açabilirmisiniz teşekkürler ..

8. mcoskun38

mcoskun38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    MEHMET COŞKUN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Lpg deki ince ayar sorunundandan dolayı aracın kendi beyninin benzin parametreleri bozuluyor. Kutup başı bir gün boyunca sökülü kalınca aracın beyni fabrikasyon ayarlarına geri dönüyor ve lpg ayarından kaynaklı sorun varsa silinmiş oluyor. Araçta sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Forumda arama yaptırırsanız detaylara ulaşabilirsiniz.

9. sado34

sado34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    beni aydınlattığınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar sorunu çözmek için bunlar da deneyeceğim sorun duzelırse eğer inş düzelir sizle paylaşacağım sorunun nasıl çözüldüğünü.........

10. werwer

werwer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    inşallah olur.

11. ylmzomr

ylmzomr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba , öncelikle arabam da sabahları birkaç marşla
    çalıştırma problemim vardı. Tamircim bir süre yaklaşık 100 km aracı sadece
    benzinde kullanmamı tavsiye etti daha sonra LPG ayarı yapalım dedi..Tabi bu
    süreçte aracım sabahları genelde tek marşla çalışmaya başladı. 110 km kadar
    aracımı kullandıktan sonra LPG tamircisi ustamın yanınına gittim fakat bu defa da aracımın benzin
    değerlerinin düşük olduğunu(1,5) bundan
    dolayı LPG ayarlarını yapamayacağını aynı sorunun defam edeceğini söyledi. Bu
    durumun nereden kaynaklandığını öğrenmek için Kahramanmaraş Hyuindai yetkili
    servisine gittim.Bilgisayara bağladılar sağına soluna baktılar arızalı bir
    durumun olmadığını isterseniz buji ve
    kablolarını değiştirelim dediler .Neyse biraz eski yıpranmış gibi duran buji ve
    kablolarını değiştirtim.Fakat yine benzin değerleri değişmedi ve usta 6.hissini
    kullanarak benzin pompasının değiştirilmesi gerekli yoksa sorun çözülmez
    dedi.Arkadaşlar bu sorunu nasıl aşabilirim düşüncelerinizi bekliyorum.

12. FreQueency

FreQueency Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benım arabamda lpg olmamasına ragmen motor sogukken marj ateşleme her bir şeyi yaptıgı halde çalışma olmuyordu.. Benzın deposunun ıcındekı dalgıc pompadan şüpelendık söktük fakat oda çalışıyordu.. Sonradan ona gelen elektırıgı ölçtük dıreksıyonun altından benzın deposuna doru elektırık yollayan bı role var benzın deposuna elektırıgı ıletıp deponun ıcındekı dalgıc pompayı calısmasını saglıyor O role elektiriği anlık 1 2 sn lıgıne yolladıgından benzın pompası benzını enjektöre gönderemeden yarı yolda kesiyor ve enjektöre benzin gitmiyor.. O roleme baktırın muhakkak benden tavsiye..3 ay götürmedıgım usta kalmamısdı şimdi sorun cozuldu..

13. ylmzomr

ylmzomr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, en kısa zamanda göstereceğim.8 Bunu oto elektrikçilere mi göstermeliyim yoksa motor tamircilerine mi?)

14. yusufsay07

yusufsay07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    öncelikle geçmiş olsun yılmaz abi bu sounları yaşadığın süre içerisinde depona yeni benzin alıp denedinmi . sebep lpg kulandığın sürece depodaki yakıt sürekli borularda dlaşıp ısınır dolayısıyla benzinin yanıcı özeliği ve rengi değişir buda sabahları ve ilk çalışmamalarda problem olur gaz yemez tekleme yeptırır . lpg ne marka

15. yusufsay07

yusufsay07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bunun için depodaki pompaya bir role bağlayıp araç lpg ye geçtiğinde 1 dakkika sonra benzin pompasını durdurur ve benzin dolaşımş durur haliyle yakıt bozulmaz benzinde sorun yaşamazsın benim aracımda brc var 2 yıldır kullanıyorum hiç bir sorun yok lpg montajını kendim yaptım röleyide kendim taktım

16. yusufsay07

yusufsay07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benzin pompasında kullanacağın röleyi atikerden alabilirsin bu iş içi özel üretilşmiş

17. yusufsay07

yusufsay07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    birde mümkün olduğu sürece depoda eski yakıt bulundurma arada bir benzini komle bitir

18. ylmzomr

ylmzomr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sağol kardeşim, arabayı yaklaşık 1 aydır kullanıyorum.önceki sahibi böyle bir durum hakkında çok bilgi vermedi sadece bazen sabahları soğuktan 1,2 marşla çalıştığını bu sorunu benzin ışığı yandığında 15 liralık benzin alıp hallettiğini söyledi.depoya çok bezin almama mı tavsiye etti maalesef..aracıma değişik aralıklarla toplam 100 tl benzin aldım ve şuan aracı aldığımdan beri tüpte çok az kullandım ve iki haftadır benzinde sürüyorum diyebilirim.ama şu gerçek ki artık sabahları 3 marşta değil ; 1 bazen de 2 marşta çalışıyor arac sanki biraz kendine geldi fakat benzin değerleri düşük olduğu için ustam gaz ayarı yapmak istemiyor .istersen yapalım sabahları aynı sorunla karşılarsın dedi. benzin değeri neden düşük acaba benzin kalitesiz mi sorun nerde belli değil lpg atiker yeni takılmış 3 aylık..
    Düzenleyen : ylmzomr

Bu Sayfayı Paylaş