Merhaba arkadaşlar, Dün akşam aracımın çalışmamasıyla ilgili yaşadığım problemi aktarmıştım. Sorunun benzin pompasından kaynaklandığını anladım. Çünkü direk lpg'de çalıştırmayı denediğimde çalıştı. Hatta lpg'den sonra yine normale çevirdim, çalışmadı, tekrar lpg'ye alınca çalıştı. Bu sabah da lpg ile çalıştırıp sanayiye gideyim dedi. Ancak sabah direk lpg'de çalışmadı. Acaba soğuktan mı kaynaklandı? lpg tuşuna basılı tutunca normal bir ötme sesi var, onun sonrasında marşa basında daha sık aralıklı öttü ve çalışmadı. Kendimce soğuğa bağladım ama yine de danışmak istedim. Başına böyle bir olay gelen var mı? Ayrıca benzin pompası arızasında pompa+şamandıra komple mi değiştirmeliyim? Parça fiyatlarına baktım da, takım halinde de var, sadece pompa şeklinde de var..
Bazı lpg sistemlerinde direkt lpgde çalıştırmak için bir sınır bulunuyor. Atıyorum üst üste 5 kez çalıştırabiliyorsunuz gibi.
Bilgisayara bağlanıp resetlenmesi lazımmış . Arkadaşın opelde benzin yakıt pompasınıda iptal etmişler . Çekici ile gitmek zorunda kaldı
Pompa kolay kolay bozmaz. Geç çalışma her ne kadar pompa gibide gelse genelde kötü yakıt veya eksik yakıt yapıyor. En kötü araya çekvalf atarsınız.
ama kontağı açınca benzin pompasının çalışma sesi gelmiyor. bu olayı yaşadığımda da yakıt yarım depo dolu.
Hocam aklıma gelen bir ihtimal, yakıt pompasının sigortası yanmış olabilir kontrol ettiniz mi? Ustalar genelde o kısma bakmayı en son düşünür biraz masrafa sokar da naçizane belirtmek istedim görüşümü bu nedenle.
O zaman kontrol ettirmekte fayda var, yüksek voltaj yemediyse kolay kolay bozmaz. Sigortasını kontrol ettirmek gerek