Merhaba ustalarım 2009 i30 benzin lpg araç sürekli arka koltukta benzin deposunun icind.bulunan benzin motoru çalışmıyor hangi ustaya götürsem farklı şeyler söyledi kimisi diyor İran devir sensörü kimisi benzin motoru kimisi benzin motor soketi hatta ben benzin motoru çalışmadığı zaman arka koltuğu kaldırıp benzin şamandıra başında bulunan kablolar var farkı renkler mor ile mavi arasına kaçak kablo koyup motor çalışıyor ben anlamadım neden bu arıza oluyor
Lpg'nin benzin kesici rölesinden şüphelendim. Size zahmet daha tane anlatır mısınız ? Daha anlaşılır olması için. Araç ilk çalıştırmada mı benzinde çalışmıyor ?
Özür diledim tam anlatamadim kendimi şimdi söyle ustam sabah aracı çalıştırmak istediğim zaman marşı çeviriyorum arka koltukta benzin motorun olduğu yerde vuuuuu diye ses geliyor ve araç çalışıyor fakat bir kaç gündür kontağı çevirdiğim zaman benzin motor sesi gelmiyor motora benzin gitmiyor gitmediği içinde araç çalışmıyor bir kaç ustaya götürdüm farklı şekilde sorunlar söyledi kimisi benzin şamandırasi bozuk dedi kimisi krank devir sensörü bozuk dedi net Bir şey söylenmedi bende kendimce şöyle bir çözüm buldum benzin motoru çalışmadığı zaman arka koltukta bulunan bağlantı kablularinin arasına kaçak bir kablo bağlayarak çalıştırıyorum sorun tam olarak nedir bilmiyorum
Benzin pompası sağlam krank sağlam yoksa kısa devre işe yaramaz. LPGciler benzin pompası yanmasın diye pompaya röle bağlıyorlar. Bu röle bozulursa motor yine çalışmayabilir. Benim pompa yandı tamirciye pompa yandı diye gittim bana rağmen işini garantiye aldı önce elektrikçiyi çağırdı elektrik geliyor mu diye kontrol ettirdi. Sonra depoyu açıp pompayı değiştiler. Röle takalım filan dediler ama ben istemedim. Rölenin bozulma ihtimali var.
Teşekkür ederim ustam olmazsa bende röle değiştireyim sağollun çünkü yine sabah çalışmadı araç mavi ile mor kablo arasına kısa kablo bağladım çalıştı
Pompa da bozulmı Elektrik niye gelmez bu pompaya ne engeller. Lpg den şüpheleniyoruz . Sigortaasını sökün . Motor kaputu içinde bir yerde ama inanın yerini bende bilmiyorum.