Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

benzin otomatiği

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Sercaba tarafından 21 Eylül 2010 tarihinde açılan konu

1. Sercaba

Sercaba Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Sezgin çelen
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Selam arkadaşlar benim araçta bulunan sıralı sistemde araç ilk çalışaması bilindiği gibi benzinle oluyor motor sıcaklığ belli dereceye ulaştığı zaman gaza geçiyor.Fakat gaza geçtiği andan itibaren benzin deposu içerisinde bulunan benzin otomatiği halen çalıştığını farkettim ve benzini devirdayım yaptığını öğrendim.Ve araç stop edilinceye kadar benzin otomatiği çalışıyor.Elektrikçilerde bu benzin otomatiğinin araç gaza geçtiğinde devreden çıkaran bir röle takıldığını öğrendim sizce bu röleyi taktırayımmı.Röle takıldıktan sonra benzin otomatiği gereksiz yere çalışmıyacağı için ömrü uzun oluyormuş.ve duyduğum kadarıyla bubenzin otomatiğinin fiyatı 250-300 tl arası diyorlar.

2. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Araç lpg ile çalıştığı zaman benzin motorunun iptal edilmesi gibi bir durum bana gereksiz geliyor.

Zaten benzinde çalışırken bu pompa devamlı çalışmakta benzin kütüğü üzerinden geri dönüş borusu ile bir devirdaim oluşur.

Depoda bulunan motor devamlı olarak bu devir sayesinde kendi soğutma sisteminide oluşturur.

Doğal olarak benzin olmayınce yada seviye düştüğü zaman kuru çalışan motor arıza yapar.

3. tahirabi

tahirabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tahir KOÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Selam. Bence hiç böyle bir maceraya girme derim.Hem aracının orijinal halini bozacaksın hem de bunun için 250-300 TL. (senin ifadenle) masraf edeceksin. Gerekli mi sence? Tekrar düşün.

Düzenleyen : tahirabi

4. mujdat77

mujdat77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    müjdat soysal
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    98 accent yumurta kasada enjeksiyonmu yoksa karbüratörmü var? Bildiğim kadarı ile karbüratör olması lazım değilmi? Karbüratörlülöre sıralı LPG uygulanabiliyormu?

5. tahirabi

tahirabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tahir KOÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Karbüratörlü motora sıralı sistem mümkün değil kardeş,birbirinden oldukça farklı sistemler.

6. Sercaba

Sercaba Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Sezgin çelen
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Arkadaşlar bu benzin otomatiği sadece benzinde çalışırken işe yaramıyormu gaza geçince araç bu otomatiğin işi bitiyor.ve gazda iken bu otomatik neden boşa çalışsınki röle fiyatı 300 tl değil ewer aracın benzin otomatiği bozulursa 300 tl demek istedim araç gazda çalışırken benzin otomatiği devre dışı kalacak ve boşa çalışmıyacak.aracım 1.5 GLS enjeksijonlu.

7. tahirabi

tahirabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tahir KOÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Bildiğim kadarıyla lpg sisteminde olabilecek herhangibir yetersizlik yada arıza durumunda anında benzin geçişini sağlayabilmek amacıyla benzin tekviyesini devre dışı bırakmıyor.Amaç bu olsa gerek.Farkındaysanız motoru stop ederken de en son anda göz açıp kapayana kadar benzine geçip benzinde stop ediyor.

8. saylon

saylon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Sadi Bora APAYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    71-KIRIKKALE
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    araçınıza lpg takdırmadığınız zamandada benzin pompanız çalışıyordu arızamı yapıyordu hayır, deponuzda yeteri kadar benzin bulundurursanız hiç bir şey olmaz benzin pompası benzin ile soğutulur deponuzda yeteri kadar benzin olmaz ise pompanız tabiki arızalanacaktır..

Bu Sayfayı Paylaş