mrb arkadaşlar depoda benzin yarım olduğunda arabam ilk marşta çalışıyor fakat depo çeyrek olduğunda iki marşta hatta bazen benzin ışığı yandığında 3 marşta çalışıyor . sizce bu sorunu nasıl aşabilir ?
Arkadaşım, bu bahsettiğin sorunu iki yıl yaşadım. sorunun adı sabahları zor çalışma. LPG ciler dünya kadar ayar yaptı. (Benimki LPG takıldıktan sonra başladığı için buna yoğunlaşmıştım.) Motorcularda çeşitli yöntemler denedi. Sorunu çözemedik. Bunun üzerine bende sürekli yarım deponun üzerinde benzinle gezmeye başladım. Neyse olayı tesadüfen kendi kendime çözdüm. Bu havanın filtreden geçip motorun içine girdiği yerde bir sensör var. Sanırım adı hava akış sensörü. Bu sensörü, arada sırada araba silkeliyor diyerek söktüm. içi bir parmak kurum bağlamış, kurumu ıslak mendille sidim. sonra sensörü mazotun içerisinde yaklaşık 1 saat beklettim. Mazotun rengi simsiyah oldu. iyice kuruttuktan sonra yerine taktım. Baktım silkeleme geçti. Ohh dedim kurtuldum. Sonra baktım, depo yarımın altına indi, sabah çalışmada sıkıntı yok. çeyreğin altına indi yok. ışığı yaktı yok. Arabam artık saat gibi çalışıyor. iki üç defa benzin bitirip denedim. Yapabilirsem temizlediğim sensörün resminide koyarım. iyi akşamlar...
cevap için çok teşekkür ederim ...bende bu sorunu hiç yaşayan olmadı mı yoksa, diye düşünüyordum...en kısa zamanda dediğiniz yere baktıracağım ..acaba bu akış sensörü dediğiniz ,map sensörü mü???
Selamlar; Arkadaşlar konuyu buradan da takip edebilirsiniz. Foto eklemek çok karışık geldi ekleyemiyorum. isteyene mail le yollayayım. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=30668&PN=2
her ne kadar aracım dizel olsada güzel bilgi, paylaştığınız için teşekkür ederim resim yüklemenin daha pratik yolu hizliresim.com adresine gidin resimi seçip siteye yükleyin (üyelik gerekmiyor) boards yazan yerin oradaki yazıyı alıp mesajınızın içerisine yazın
o sensörün ismi gaz kelebek sensörü arkadaşlar sıfırını 50 tl ye aldım..şimdi hiçbir sorunum yok..carenfly arkadaşa teşekkür ederim..