Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Benzin/lpg tüketimimde anormallik mi var?

'LPG Sistemleri' forumunda Wolverine tarafından 11 Şubat 2011 tarihinde açılan konu

1. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    35lt benzin alan aracımın deposunu fulledikten sonra 10 günde bir 25lt lik gaz alımlarımla birlikte aracımı benzinde sürmediğim halde 3 ay sonrasında benzinde ışık yanıyor ve tekrar 35lt benzin koyuyorum. Bu durum 2,5-3 yıldır lpg kitini taktırdığımdan beri hiç değişmedi. Yani bir depo benzin (35lt) 3 ay sonra bitiyor. Günde ortalama 20-25km. aracımı kullanıyorum ama bunun içinde tek ve sabit sürüş değil, stop çalıştır sık oluyor.
    Bu değer bana anormal geliyor hep ve yaptığım hesaba göre benim günde 4km. civarında benzin tüketiyor olmam lazım. Araç 20-25km. lik mesafede günlük 4km.sini benzinden harcar mı?
    Benim yakıt değerlerim normal mi?

2. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Arkadaşlar yok mu yardımcı olacak biri?

Benim hesabıma göre günde 20-25km. mesafe yapan biriyim (benzin/lpg) Bunun içinde çalıştır-stop et genelde sık olur ama bazen de bir iki kez olabiliyor. Sabah soğuk havada çalıştırma var hergün ancak gaza geçinceye kadar yokuş aşağı iniyor araç. Aracıma koyduğum 35 litre benzin 90 gün sonucunda yani 3 ayda lamba yanıyor.

Yaptığım hesaba göre ben günde 0,39lt benzin harcıyorum ve bu da günde 3,9-4km lik benzin mesafesi yapıyor.

Aracımla ben bu kadar mesafeyi benzinde sürdüğümü hiç sanmıyorum gaza geçinceye kadar. Bir anormallik yok mu sizce? Ne yapmalıyım?

3. kepuze

kepuze Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tam bir ölçüm yapmamakla birlikte aynı husus kışları benim de dikkatimi çekmekte. Yani yalnız değilsiniz :)

4. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Yazın da bu 3 ay değişmiyor işin garip tarafı.
    Kaba bir hesapla aracımın 3 ayda 35 litre benzini bu şekilde tüketmesi normal midir? Ya da bunun hesabını ben nasıl yapmalıyım?

5. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    aracı kısa mesafelerde ve günde 4-5 kez kullanıyorsanız gayet normal. ancak aracı çalıştırıp 10-15 km gidip. daha sonra 10-15 km yol gidiyorsanız (toplamda iki çalıştırma eder) fazla yakıyor denilebilir.

6. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ayrıca bir tavsiye: aracı hareket ettirmeden park halindeyken biraz çalıştırarak (1-2 dk.) benzin tüketimi biraz daha azalıyor. çünkü soğukken daha çok yakıyor.

7. dogi

dogi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    lpg ayarlarını yaptırırken motor sıcaklığını 30 dereceye ayarlatırsanız...arabanız benzinden hemen lpg ye geçecek..benzin kullanımı azalır...

8. emsalsizderbede

emsalsizderbede Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla baba bende hiç öyle bi durum yok.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gifçünkü lpg de kullanıyorum

9. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    benım eskı accentımdede boyleydı hatta lpg de ıken acaba sılındıre benzındemı sızıyor dıye cok merak edıyordum sırf bu nedenlerden dolayı lpg ye sıcak bakmıyorum

10. Q lodost34 Q

Q lodost34 Q Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu durumda lpg li araç kullanmak pek de doğru değil o zaman aracı alırken dizel alamak doğru olacak galiba

11. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    İdeal sıcaklık değerinin altında bir değer ayarlaması yaptırırsak bu sefer de lpg tüketimi artmış olmaz mı? Yani olması gerekenden daha erken lpg ye geçeceğinden anormal lpg sarfiyatı olacağını düşünüyorum bu sefer de.. o nedenle lpg ye geçiş sıcaklığını değiştirme taraftarı değilim.

12. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    benzin uçucudur buharlaşma olur.o yüzden benzini yarım depo koyun...

13. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Benim bildiğim depo içinde çok çalkalanmaya müsait durumdaki benzin uçucudur, yani dolu depo yarım depoya göre daha az buharlaşır.

14. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Yazın değerlerin daha da düşmesi gerekir çünkü araç daha çabuk lpg ye geçiyor benzin sarfiyatı düşüyor.
    Düzenleyen : emre_1453

15. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    daha az diye bişey yok her ikiside buharlaşır ama full deponun buharlaşma oranı yarım depoya göre daha fazla olacaktır,çünkü benzin miktarı fazla...Yani35 litre benzin seni3 ay idare ediyorsa20litre2 ay idare eder...

Tabi bide kışın daha geç ısınmasından dolayıda fark olur
    Düzenleyen : mmt.88

16. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    3 ayda 450tl lpg almış olsan 35 litre benzinde 140 lira yapar toplamda 590tl ödemiş oluyorsun....

Günlük 20 km 5 günde 100 km yapar...Ayda 400 3 ayda 1200 yapar...1200 km mi yapıyorsunuz

Eğer öylseyse Yakıtınız benzin dahil 3 aylık dönemde 48 kuruş falan olmuş oluyor....buda anormal gerçekten...

17. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    boyle bırsey soz konusu degıl benzın depoda buharlasabılır dogrudur ama depodan cıkamaz, eger depo kapagı saglamsa herkes deneyebılır sessız bır ortama depo kapagını acarsanız buharlasıp cıkan benzının cıkardıgı pıss sesını duyabılırsınız

18. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Günlük 20km ama haftada 5 değil 7 gün üzerinden düşünmek lazım, yani 30 güne göre hesaplarsak (ctesi-pazar da dahil) 20x30=600km. eder. 3 ayda 1800km yapıyor bu da.
    Yaptığınız hesaba göre 1200 değil 1800km olarak tekrar hesaplar mısınız?
    Ben o hesaba göre 33 kuruş gibi bir rakama ulaştım, bilmem doğru mu yaptım da benzin+lpg olarak ulaşılmış bir rakam olacak bu.

19. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    İmzanızda aynı model araç kullandığımızı farkettim. Bendeki 1,5gls ve tartarini var üzerinde. Kullandığınız lpg tankı kaç lt gaz alıyor ve fulledikten sonra şehiriçi kaç km. yol gidiyorsunuz o gazla? Söyleyebilir misiniz?

20. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Ben çalkalanma ne kadar çok olursa o kadar buharlaşma olur diye biliyorum. Yanlış mı bu bildiğim?
    Bu durumda benzin deposunu ne kadar doldurmak lazım lpg kullanımı için? Fullemek iyi değil mi?

Bu Sayfayı Paylaş