Arkadaslar i20 2010 model aracimin benzin isigi yandi ve uzun sure benzin bitene kadar kullandim pompa yanmis yan sanayi pompaya el emegi dahil 220 lira verdim
Evet. Kötu yakit almistim tamamen bitsin de oyle benzin alayım dedim. En fazla dipteki tortu birikir diye dusundum.
Çok büyük geçmiş olsun , bende lpg yok , bazen benzinin de ışığı yanıyor petrole kadar, inşaallah bir şey olmaz.
Geçmiş olsun ucuz kurtulmuşsunuz. İnşallah aldığınız ürün kalitelidir ve tekrar değiştirip orjinal almak zorunda bırakmaz sizi?
sürücülüğe yeni başlayanların ilk öğrenmesi gereken hususlardan biridir, bana da yıllar önce babam öğretmişti, benzini dibine kadar bitirirsen benzin pompası yanar diye, çünki günümüzdeki benzin enjeksiyonlu motorlarda sadece tek bir tane benzin pompası bulunur bu pompa benzin deposu içinde dalgıç pompa ilkesi ile çalışan, rotoru kıvılcım yaratmadan dönen bir fırçasız elektrik motorudur, bu motor benzini pompalamak için ciddi bir takat harcar, bu sebeple ısınır, soğutma ve kendisini yağlama görevini depodaki pompaladığı benzinden sağlar, benzin bu pompadan basılırken pompayı hem soğutur hemde kuru çalışmasını önleyerek uygun çalışma ortamı sağlar, eğer depoda benzin olmadan çalışırsa pompa çok ısınır ve zarar görür. Forumda eski konularda bolca tartışıldı bu konu. Lpg li otomobillerde pompaladığı benzin sürekli olarak geri dönüş valfinden depoya geri besleyen pompayı gereksiz yere zorlanmasını ve çalışmasını önleme amaçlı devre dışı bırakmak için röle yada anahtar eklenmesi gibi çalışmalar anlatıldı, hatta röle yada anahtar ilavesi ile pompa devre dışı bırakılırsa sollama yada kavşak çıkışlarında otomobil lpg den aniden benzine geçerse sürüşte tehlike yaratacağı konuşuldu, enjektör sistemi silindir içine püskürten GDI FSI tarzı motorlarda lpg dönüşümü yapıldığında az miktar benzin harcamasının önüne geçmek için yine otomatik benzin pompası kapatma devresi vs. benzer uygulamalar lpg dönüşüm merkezlerinde sunulmaya başlandı ve hatta benzin pompasını bozanlarda yan sanayi benzin pompaları asla orjinali gibi randıman vermiyor bundan dolayı problem yaşayanlarda oldu.
lpgli aracımda benzin göstergesi bozulmuş, benzin bitmiş. ben o şekilde 1 yıl kadar kullanmışım sanırım(eski 1,3 karbüratörlü accent ile) benzin pompasını yaktım. aracım yolda kaldı. ben yan sanayi, bosch marka ile değiştirmiştim, gayet sağlamdı. orjinalinin içinden de bosch çıkmıştı.
Müteahhit bir abimiz var, skoda kodiaq aldı...önceki aracı honda civicti, hiç ceyrek depo gormedim biter kırmızı yanar yanar 50 veya 100 tl lik alır...mecbur alacaksın ikide bir benzinlige gir bereketide olmuyor diyorum dinlemiyor beni