Benzin İstasyonlarına Dikkat! Bazı benzin istasyonlarinda ne yazık ki hile yapılmakta ve vatandaştan haksız yere bu yolla kazanç sağlanmaktadır. Özellikle de ödemek ya da fatura almak için, itimat ederek aracın başından ayrılan sürücülerin, hemen hepsinin aldatıldığı aşağıda apaçık bir şekilde anlatılmıştır. Bahsettiğimiz "hileler" aşağıdaki şekillerde olmaktadır. 1-En çok yapılan uygulama; Yakıt almak isteyen kişi arabasında oturmaya devam eder veya özellikle kredi kartı ile ödemek / fatura almak için kasaya yönlenir ve gitmeden önce belirli bir miktar (Örneğin: 20.000.000 TL lık yakıt talep ederse, pompacı ilk önce 15 ila 16.000.000 TL lık yakıt koymaktadır. Sonra pompayı sıfırlayıp 2.000.000TL lık benzin daha koymaktadır. Benzin dolumu bittiğinde pompanın ekranına bakan kişi, ekranda "2"ile başlayan bol sıfırlı bir rakam görmekte ve işlemin tamamlandığını zannetmektedir. (Lütfen bunun için, 2 000000 ile 2 0000000'a hızla bakarak ayırmaya çalışın) Arabayı çalıştırdığında da eksik verilen 2 ila 3 litre benzin farkını yakıt göstergesinden fark edememektedir. Bu hileyi fark etmenin en kısa yolu, hiçbir zaman ücrete bakmakla değil, asıl miktara bakmaktan geçmektedir. Bu günkü fiyatlara göre 6.000.000 TL nın üzerindeki her miktarda, yakıt virgülden önce en az iki hane göstermektedir. (Birçok pompanın para hanesinde enflasyon yüzünden nokta veya virgül yoktur) Bu hileyi engellemenin tek yolu, yakıt dolum suresince pompaya bakmaktır! Bu hile yapıldığında para kaybetmemenin hatta kazanmanın yolu ise, parayı veya kredi kartı Slip'ini vermeden pompanın ekranına bakmak ve litreyi görüp gerçekten söylenilen miktarda yakıt alındığını belirlemektir. Yakıtın eksik verildiğini fark ettiğinizde, gayet yumuşak bir şekilde "Eksik yakıt konulduğunu ve üstünün tamamlanmasını" mutlaka isteyiniz. Sizlere "Pompa durdu","Litre böyle yazıyor" veya "Üstünü tamamladım veya "Elektrik kesildi" gibi cevaplar verilirse, lütfen hiçbirine inanmayın. Zira elektronik pompalar, elle sıfırlama işlemi yapılmadan ekrandaki bilgileri hiçbir şekilde silemezler (elektrik kesilse bile) Bunu bildiğinizi belirttiğinizde sizlere ısrar etmeyecek ve deponuzu doldurmaya başlayacaktır. Deponuz dolacağından paranın üzerini dahi alabilirsiniz. 2-Yukarıdaki hileyi bilen kimselere karşı pompacıların geliştirdiği yeni uygulama ise; Yukarıdaki hileyi aynen yapıp, pompanın programına girip sizlerin istediği miktarda benzini, sizlerden daha önce alan birinin bilgilerini ekrana yansıtmalarıdır. Bu taktirde itiraz hakkiniz çok azalmakta, ancak programı bilen kişilerin yapabileceği son yakıt dolum bilgilerine ulaşmak yolu hariç başka yol kalmamaktadır.Bunu da engellemenin yolu standart rakamlı yakıt almamaktır. Yani 5.000.000 ve katları yakıt alacağınıza, 16.000.000 veya 19.000.000 gibi bedelleri farklı yakıt alınız. Bu tür yakıt alımları çok nadir olacağından, başkasının bilgisini ekrana yansıtma imkanı da kalmayacaktır. Başınıza bir problem açılmaması için benzin aldığınız yerlerin mümkünse şehir içinde,kalabalık istasyonlar olması ve istasyonlarda birden fazla araç bulunmasına dikkat ediniz. alıntı: sikayetvar.com bu da başka bir siteden Akaryakıt alırken hileye dikkat! Peki hileyi nasıl engelleyeceğiz. İşte size pompacı hileleri ve, onlardan ustalıkla kurtulmanın altın kuralları.Araç sahiplerini trafikten sonra akaryakıt istasyonları da strese sokmaya başladı. Tüketici derneklerine başvuran araç sahipleri, eksik benzin verildiğinden şikayet ederken, uzmanlar ise binbir türlü pompacı hilesine karşı vatandaşları uyarıyor. Tüketici dernekleri ve internet üzerinden faaliyet gösteren tüketici siteleri, benzin istasyonu şikayetleri ile dolup taştı. Benzin, mazot ve LPG satan hemen hemen tüm akaryakıt istasyonlarında benzer sorunları yaşayan vatandaşlar, aldıkları benzinin
Ayrıca bol sıfırlı rakamlar yok artık.Şimdiki pompalar gayet düzgün.Sadece daha önce yakıt almış bir aracın ekrandaki yazısınınz üzerinden devam ediyorlar diye duydum ben
ben hep petrol ofisinden alırım, orda fiyat olarak değil litre olarak görünüyor zaten. Direk anlarım böyle bişey olsa
shellden vazgeçmem zaten ordada pompalar bilgisayara bağlı pompa kapanmadan kredi akrtını ve smartı geçirmiyolar...
Bende merak edip sorduğumda tüpraştan direk aldıklarını ve üzerine çok fazla kar koymayıp sürümden kazandıklarını söylediler...Benzinimize kefiliz dediler...Ben bir kaç kere depomu fulledim o benzinlikten şimdi ise lpg taktırdığım için 3 haftadır benzin almıyorum ama alırsam artık shellden alırım yani ama dediğiniz yerden bir sıkıntıya rastlamadım ve boş pompa bulmak imkansız insanlar habire ordan benzin alıyo...lpg ise milangaz marka lpg onunda arkasında duruyolar ama lpg işi sakat bilindik yerden almak lazım o yüzden kendim shell i tercih ediyorum...Benzin alacak arkadaşları fullpetten almalarını öneririrm ucuc diye kötü anlamına gelmio ama yok güvenemem diyorsanız yapcak bişi yok bana derseniz siz niye 1-2 defa fullpetten alıp şimdi şhellden alıyorsunuz ben şu mantıkla hareket ediyorum lpg taktırdığım için zaten maddi kazanç olarak 1 adım öteye gittim bu yüzden benzinde çok az gidiyo dolayısıyla şhell gibi kaliteli benzin tercih ediyorum kendi kanımca...
levent abi ben dikkat ediyorum pompacılar ellerindeki anahtarlık gibi şeyi okuttuktan sonra dolum başlıyor ve pompa otomatik sıfırlanıyor. sanırım her anahtarlık kişiye tanımlı ve şirket ona göre pompacıdan tahsilat yapıyor.