Slm arkadaşlar benim arabam 2000 model 1.3 LX yumurta kasa arabımı yeni aldım benzin biticeği zaman ışık yanmıyor ve 50 tl benzin koyduğumda en alt çizginin üstüne çıkıyor birde 50km 20tl yakıyor fazlamı sizce
benzin ısıgı bendede yanmıyor ve e nın bıraz ustunde duruyor ıbre sorunun cozumunu ıse hala bulamadım
valla dostum benimkide hiç sönmüyor,pahalılıktan olsa gerek şaka bi yana şamandıradan yapıyordur büyük ihtimalle.
Şamandıradan olsa benzin göstergesi hareket etmez diye düşünüyorum.Muhtemelen göğüsteki lamba arızalanmıştır.Yakıt konusunda 20/50=40 kuruş yapar.Benzin için normal bence.100 kmde 9 litre civarı yakıt tüketiyor aracınız.
anladığım kadarıyla 50 tl lik benzinle E çizgisine geliyormuş ibre.50 tl ye çeyrek çizgisine kadar geliyor.
benzin ibresi fazla yükselmiyor birde benzin bittiğinde ışık yanmyor bir türlü bulamadım ustaya götürcem fakat bir bildi edimmem lazım burdaki ustalar çakal sağlam parçayı bozuk diye değiştirmeye çalışıyorlar
Benzin ışığının yanmaması tabi ki şamandıradan kaynaklanır. Benim yaklaşık 3 yıldır yanmıyor. aslında basit bir şey. 50 tl ye (yan sanayi) değişiyor ama yaptırmadım. bunun yerine bir usta göstergedeki ibreyi ayarladı. buranın altına düşerse biter dedi. ben de yıllarda o seviyeyi takip ediyorum. belki göstergesi yükselmeyen araçlarda da böyle bir oynama yapılmış olabilir mi?
Valla benım arabadada benzin ibresi E ye yakın duruyo ama bi kere bayır aşağı durmuştum o zaman ortada sarı bi benzin lambası kızarmıştı