Benzin ışığı yandıktan sonra ne kadar daha yol yapabilirim. Bir de LPG li araçda benzin ışığı yanınca hemen yakıt almak gerekir mi? Malum sıralı sistem için benzin şart. Kısacası benzin ışığı yandıktan sonra benzin hemen alınmalımı?
bidefa ışık yanar yan maz depoyu fulleyin.nekadar yakıt aldı.içinde nekadar oldugu belli olur.ve böylece herzaman ışık yanar yanmaz benim şuan şukadar litre benzinim var yada şukadar gazım var dersin için rahat olur. yoksa şimdi 40 km gider deriz.ama sen dip gaz gidip 20 km sonra aracın stop ederse sağlıklı olmaz
Bizim araçlar genelde şehir içinde 1 depo (38 L) gazla beraber yaklaşık olarak 4-5 litre benzin yakar.Tabi bu tüketim aracı kaç defa kapatıp açtığınıza ve havanın sıçaklığına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.LPG deponuzu her fullemenizde 20 TL lik de benzin almanızı öneririm. Ayrıca benzin ışıgı yandıktan sonra 50-70 km daha benzinle gidebilirsiniz ama ben ışık yanar yanmaz yakıt almanızı öneririm. Çünkü yakıt depoda bitmeye başlayınca silindirlere püsküren yakıt hava karışımında dengesizlikler oluyor ve ardından bir çok parçaya zararı oluyor. Düzenleyen : DaMdaKi_KeMaNCi
Ben daha farklı bir bilgi vereyim size; yakıt ısıgı yanmadan benzin alınmasıyla ilgili. Yakıt enjektorlerin sogutulmasını saglar. Sürekli devir daim yapar ve depodaki benzinin sürekli devir daim yapması sayesinde enjektorler sogurtulur. Depoınuzda ne kadar az benzin olursa enjektorlerin sogutulmasıda o kadar az olur. Cunku devir daim sırasında mevcut benzin de ısınıyor. Bu yüzden onlarca kişiden sürekli duydugum; yakıt ceyrek depoya indiginde depoyu fullet. Çünkü, az benzinle ne kadar cok arabayı kullanmaya devam edersen enjektorleride okadar cabuk bozarsın. Simdi asıl soruya gelelim. Isık yandıktan sonra eger hemen benzin alırsanız 7-10 litre arası depoda benzin kalır. Bununda olmasının sebebi sadece yedek olması değil. Enjektorlerin minimum da olsa sogutulması için benizn gerekli olması.