arkadaşlar herkese iyi bayramlar dilerim.bayramda izmitten izmire gelirken depoyu fulledim.Pompa attığından fazla doldurmadım.535 km sonra benzin ışığı yandı.Heralde 600 km yapacaktı.Bu kmnin 460 kmsi şehirlerarası gerikalanı şehiriçi.uzun yolda 2500 3000 devir arası kullandım.100 km hızı geçmedim .Ben ilk defa uzun yolda denedim aracı sizce normalmi biraz fazla gibi geldi bana.yorumlarınızı bekliorum.....
Daha önceleri çok konuşuldu. Işık yandıktan sonra depoda daha 10 lt benzin kalmakta. Yaptığınız yolun tamamını şehir dışı kabul edersek 100 Km de yaklaşık 6,5 lt yakmışsınız. Karamsar olmaya gerek yok. (Bence)
vallahi çok iyi yapmışınız ben 450 bile göremedim https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
valla bende uzun yol yaptım 35 litre benzin 120 liraya aldım.80-90 sabit hızda kullandım.basmadan ne kadar fark ettiğini öğrenmek için.580 km yol yaptım.gösterge son çeyreğin yarısından fazla dolu idi.gelirken 37 litre aldım.aynı yolu yaptım ve gösterge son çeyrekte idi.
600 km 'ye yakın normal bir rakam gibi gözüküyor... Ben çanakkaleden İstanbula 1 yan koltukta 3 arkada yolcu ve biraz bagaj 160-180 km arası hız ile 480 km 'de ışık yaktı. Sizin yük değerlerinizi bilmiorm ama sizin hız değerleri ile bende 650 km giderdim gibime geliyor...
aracım 1 aylık 1000 km yol yaptım... geçen gün ikaz lambası yandı 14 lt. benzin koydum şehiriçi 120 km yol yaptıktan sonra yine lamba yandı... devirli kullanmaya ve zorlamamaya çok dikkat ediyorum... sebep ne acaba ??? sizce de çok yakmıyor mu?
aracın daha yepyeni en az 5000 km yol yaptıktan sonra yakıt tüketimi oturmaya başlar. şu an fazla yakması normal, bi sorun yok.
inşallah düzelir çünkü yakıt konusu gerçekten canımı sıkmaya başladı herkes aracın ekonomik olmasıyla övünürken... benim aracımın bu kadar çok yakması üzdü...
Acaba 2010 model 1.4 lere has bir sorun mu var ? Benim aracım da Era 1.4 Otomatik, sizden de fazla yakıyor, tabiki otomatik farkı. 10 bin kilometreden sonra az yakmaya baslar diyorlar, hadi hayırlısı. İçinde bulunduğumuz Kış şartları da yakıt tüketimini artırıyor. Acaba 2008 ya da 2009 model 1.4 Eralar da ilk trafiğe çıkıldğı zamanlar böyle 100 km'de 12-13 litrelerde yaktıgı olmusmudur ?
bence panık yapmayın sıfır arabalarda 15,000 e kadar arabanın yakıtı tam bellı olmaz cokda yakabılır azda yakabılır ama 10,000 15,000 sonra araba normal deyerlere doner eyer bu km lerı aşmış isenız ve cok yaktıgını dusunuyosanız servıse goturun derım saygılar
benim araç 2009 otm. 1.4. 12750 km de. göstergede 9,6lt gösteriyor. ama daha fazla yaktığını tahmin ediyorum. bu arada aracım lpgli...
Çok teşekkürler Birol bey, İnşallah yaza doğru yakıt tüketimi düşmeye başlar. Çok kilometre yapıyor olsam hemen LPG taktırırdım.
[/QUOTE] benim araç 2009 otm. 1.4. 12750 km de. göstergede 9,6lt gösteriyor. ama daha fazla yaktığını tahmin ediyorum. bu arada aracım lpgli...[/QUOTE] Aynen, bunu ben de farkettim, yaptığım ölçümlerden. aracın yol bilgisayarında yazan değerler gerçeğin altında kalıyor. Tabi bunu söylerken, depoyu doldurup trip kilometresini sıfırladığım gibi, yakıt sarfiyat göstergesini de sıfırlayarak yaptığım ğlçümlere dayanarak söylüyorum.