Selam arkadaşlar.bende 2009 model accent era 1.4 team arac var.arabamda yol bilgisayarı yok.aracımda atiker lpg var.sorunuma gelecek olursak aracıma 50 liralık benzin aldım ve çeyrek depoya geldi ibre.fakat benzin ibresi 10 günde e pozisyonuna geldi.araç sabah calısırken 25 derecede lpgye geciyor.benzinle en fazla 100 metre gidiyor ve lpgye geciyor.bu halde benzin ibresi sürekli düşüyor.sağa sola baktım kaçak fln yok.sorun ne acaba
50 liralık benzini 10 günde bitirmesi tuhaf,araç lpg ye geçtikten sonra benzini kesmiyor olabilir yani her iki yakıtı da birden yakabilir.son zamanlarda motorun çalışmasında çekişinde herhangi bir değişiklik farkettiniz mi?
Öyle değilde lpg ayarlarına bir baktır.Belki belirli bir devirde lpgye geçmesi yada rolentide benzine dön diye ayarlar var.Onlar ayarlandıysa da benzin harcar.Sen onu içerdeki göstergeden anlayamazsın benzine geçtiğini.Bir tek lpg ayarların iyi yapılmamışsa.Benzinle lpg arasında çekiş farkı falan varsa belki anlayabilirsin.Birde araçta benzin kesici var.Lpgye geçtiğinde benzin pompasını kapatan ona da bir baktır.
Arac 25 kurus yakıyor.benzinde yaksa gideceği km artmazmıydı .nette pistonlardan biri benzinle çalışıyor fln yazmışlar.öyle bi durum olabilirmi
Öyle bir şey olacağını pek zannetmiyorum. Çünkü normalde benim bildiğim. Araç lpg ye geçtimi benzin enjektörlerine yakıt gelmez. Diyelimki lpg enjektörü arızalı o zaman ona bağlı piston çalışmaz..Benim başıma geldi çünkü. Aynı anda benzinle lpg yanma odasına girerse aracın çalışmasında sıkıntı yaratır. Zaten genelde benzinde kesici oluyor. Araç lpgye geçtiğinde benzin pompasını kapatan bir sistem var diye biliyorum.
Araçta yol bilgisayarı yok ama.kullandıkca benzin ibresi düşüyor olabilirmi acaba.era kullananlar bilir.aynı aractan kullananlar, araçların benzin ibresi lpg kullanımında nasıl acaba
Ben bir kaç sene önce araştırmıştım. Bu hyundailerin benzin ibresi senin kullanımına göre azalıp yükseliyormuş. Mesela yüksek devirde yakıtı çok yakma durumunda kullanıldımı benzini az. Yakıtı az kullandımı çok benzin varmış gibi gösteriyormuş.Yani bir nevi analog yol bilgisayarı gibi düşün. Ne kadar doğrudur bilemiyorum. Bazen benim benzin ışığı yanma sınırında kullandığımda gaza yüklendiğimde yanıyor. Fakat mülayim kullandığımda sönüyor. Düz yolda. Rampalarda yanması ya da sönmesi normalde düz yolda yapıyor. Belki doğru olabilir. Ama çok bir fark yapmaz kanısındayım. Belki de senin göstergede ya da şamandırada sorun vardır. Bizde 85 model reno vardı. Yolda araç stop etti. Benzin yarıda gözüküyor. Lpg takılı değildi. Zorla pomplaya pomplaya 10km falan gittik. Benzin pompasından düşünüyorduk. Sonuçta benzin var. Sonra artık gitmeyince usta çağırdık. Benzin yokmuş. Ama gösterge yarıda. o da gösterge bozukmuş. İşin garibi yakın zamanda babam elektrikçiye göstermiş. Sağlam demiş usta.
Benim admiredede benzin ibresi surekli dusuyor ve koku yapiyo bugun ustaya gosterdim samandira contasi degisecek dedi parcacilara sordum yok komple samandiradan bahsediyolar orjinali pahali simdi bir conta icin orjinal parcayi cikartip yan sanayi parca takmak isimede gelmiyo nerden bulurum bu samandira contasini