Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Benzin deposu temizletme?? (Temizlendi)

'Accent Forum - Club' forumunda Wolverine tarafından 10 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Forumdaki bilgiler ışığında 2001 accent 1.5 gls aracımın, aracı aldığım 4 yıl öncesinden beri 35lt. benzinle lamba yanıncaya kadar şehiriçi 350km. mesafeyi geçmediğini, diğer biçok aynı model araç kullanıcı arkadaşınsa 400km.veya üzeri mesafe katettiklerini gördüm. Aracımın tüm bakımlarını hiç aksatmadan yapan ve bu konuda aşırı titiz bir insan olmama rağmen bu değişmedi. Sorun aslında benzin ibresinin ortaya geldiği andan sonrasında 200km.yerine aracımda 150km. yol gidiyor olmam. 4 yıldır bu 50km. yi kazanamamışım. ( ek bilgi: CarbonClean 55 binde yaptırmıştım) Ama ibre ortaya gelinceye kadarki 200km. diğer araç sahipleri gibi bende de aynı.

Şimdi benzin deposunu temizletme düşüncesindeyim. Bunun yakıta etkisi ne ölçüde olacaktır? Bu kolay yapılır bir iş midir, ne kadar zaman alır?

Pis yakıttan şüpheleniyorum, çünkü son fullediğim depodan sonra aracı ilk çalıştırmada (sabah) tam hareket haline geçerken aracın boğulup stop etme derecesine geldiğini görüyorum, biraz gaz verince sorun geçiyor, bir de bikaç km. sonra artık dursam da bunu yapmıyor.

Düzenleyen : Wolverine

2. accentgl

accentgl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    diğer konuyada yazdım ama cevap vermedin

350 km gittikten sonra depoyu fullediğinde araç kaç litre kaç paralık benzin alıyo.

3. gaz yememe durmuda olabiliyor dur ozaman 97 oktan benzinle bir karışım yapın abaklım düzelcekmi ama depo boş olsun olmadı depoyu temizletin...

4. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    35lt civarı benzin alıyor.

5. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Lamba yanıp sönmeye başladı zaten. Sabitledikten sonra biraz daha sürüp biraz 97oktan koyup sorun geçecek mi diye düşünüyordum ben de..

6. accentgl

accentgl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sorun yok

herşey normal

350 gittiğinde 35 litre benzin alıyosa 10-11 litre kalmış demektir...

buda
    senin 100 kmde 10 litre civarı benzin yaktığını gösterirki buda
    şehiriçi çok doğal genelde bu modeller böyle yakıt göstergesine gelince
    çok kafana takma bana göre bi kısım accentlerde yakıt göstergesi o
    şekil....

7. kesinlikle deneyin olmadı benzin katksıda koyun yardımcı olur...

8. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Peki bu depo temizletme işi ilk mesajımda da sorduğum gibi ne tür bir fayda sağlar?

9. pislik vrsa deponuzda kalmaz daha ne olabilirki işte...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif

10. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Öncelikle benzin filtresi göz ardı edilen olduğu için öncelikle benzin filtrenizi bakımla birlikte yenisiyle değiştirin. Aracın motorunun yağını boşaltıldıktan sonra iç temizliğini yaptırın. Kaliteli yakıt katkısını Shell 97 oktan alıp ekleyin.
    Eğer durum değişmezse depoyu temizlettirin, ama depoyu temizlemek zor iştir birçok usta buna yanaşmayabilir. Trabzonun neresindesiniz ve yakıtınızı genelde hangi istasyondan alıyorsunuz. Çömlekçide Shell istasyonu var yakıtıda güzel genelde dolmuşçuların yakıt almak içn uğrak yeridir.

11. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Benzin filtresi geçen yıl değişti. Ama sonuç değişmedi. Buji, yağ, yağ filtresi v.s. yani aklınıza ne gelirse bakımını yaptırırım, zamanından önce..
    Trabzon'da Moloz mevkiine gelmeden önceki Totalden benzini genelde alırım ama biçok defa da Çömlekçideki Shellden aldığım olmuştur. Şu son depoyu Totalden fullemiştim, sorun yoktu ama yakıta da etki etmedi aslında. Shell ile Totalin benzinlerinde şununla daha çok mesafe yol gittim dedirtecek bir durum olmadı hiç.

12. böyle sorunların burdan çözümü zor olur iyi tanıdık usta varsa yada servise onlara baktın en iyisihttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gif

13. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Trabzon gibi yerde fazla trafik olmadığı halde yaptığınız km gerçektende çok az.
    Konu hakkında daha geniş bilgisi olanlar yardımcı olacaklardır...

14. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    tabiki senelerdir depoda pislik birikimi oluşmuştur.Dünde "accentgl" arkadaşın açtığı konuya yazmıştım.Deponuzu temizletmeniz iyi olur.Deponuz sökülecek tazikli suyla güzelcene yıkanıp kurumaya bırakılacak,kuruduktan sonra tekrar takılacak ama takılmadan önce benzin filtresini söküp motorla depo arasındaki hortumlarıda boşaltmak lazım.Depoyu taktıktan sonra benzin filtresinide yenileyin.Ve ardından depoyu fulleyin,birde içine benzin katkısı atarsanız iyi olur.

Yakıtta tasarruf için hava filtresi ve buji-buji kablolarının yeni olması çok farkeder.

15. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Bilgiler ve paylaşım için teşekkür ederim arkadaşlar.
    Ustamla konuşup depo temizletme işini kime nasıl yaptıracağımı öğreneyim kısa zamanda.

16. en iyisini yaparsınız...

17. Mr_SaMSuNLu

Mr_SaMSuNLu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    En iyisi biraz 97 kullanmak sonra depo temizlenmesi düşünülebilir .

18. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    O zaman şöyle bir soru sorayım, depoyu temizletmeden şu anda depoda bulunan pis yakıttan nasıl kurtulurum? Gerçekten o kadar kötüymüş ki egzos borusunun çıkış ucu temizdi, o bile kap kara olmuş. Araç sabah ilk çalışırken bayılıyor resmen. Benzin lambası yandı, hatta bugün sürekli yanmaya başladı. Daha fazla pis yakıtı enjeksiyonlara emdirmeden 97 oktan almak istiyorum ama bu pis yakıttan başka türlü nasıl tamamen kurtulurum?

19. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    ya sizin yakıt değerleriniz gayet normalki 350de ısık yanması cok normal 10 litre benzin kalıo 440 km gidersiniz sehir içinde ısık yandıktan sonra.siz 425 gidiom diosunuz oda kullanımla alakalı ilk aldığımda aracı karbüratörlü araba gibi gazı köklüyerek hızlandırıodum daha fazla yakıodu şimdi ise ucuyla basarak hızlandırıorum benzin yakması normale döndü.siz nasıl hızlandırıosunuz aracı enjeksiyonlu arabada yüklenmicen birden gaza yada şöle söleyim accent 1.3lerde bu böle...

20. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=12650&PN=1

Bu göstergedeki gibi ibre ortaya kadar ben de 200km mesafe gidiyorum ama ortadan aşağı da 200km. gitmem gerekirken bu değer bende 150km.yi geçmedi 4 yıldır. Yani ben ibre ortaya gelene kadar doğru kullanıyor da sonradan fazla yaktıracak şekilde araç kullanmadığıma göre demekki benim aracın depo sonuna doğru normale göre daha fazla yakıp 50km. daha az gitmeme sebep olan bişey var. Şüphelendiğim depoda biriken pis yakıtla alakalı maddeler olduğundan bu topiği açmıştım.

Depoyu söktürmeden sadece depoda dipte kalan tüm yakıtı çektiremez miyim?

Bu Sayfayı Paylaş