Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

benzin aldım aracımda arıza yaptı.

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda cebrialem tarafından 16 Kasım 2008 tarihinde açılan konu

1. cebrialem

cebrialem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bundan 1 hafta önce depoyu fulledim herhalde benzin kötü ki araç tekleme yapmaya başladı pislik geldi anlaşılan. neyse bir süre sonra pisliği attı.
    ama ilgimi başkla bişley çekti deponun kapağından bir ses geliyordu ve sanki depo dışarıdan hava emiyordu. ama kapağı çıkardım ve kendim üfledim hava deliği yok gibi nefes gitmiyordu.

aracı çalıştırıp
    deponun ağzına avcumu kapatınca içine çekiyor bırakınca sanki hava füüüüüppp diye içeri giriyor.
    kapağı takınca ise havayı çekemiyor ve bir müddet sonra aracın arka tarafından sanırım benzin deposunun yakınında bir yerden tık tık tık diye sanki sıkışma sesi geliyor.

olay çok canımı sıktı bende depo kapağının içinden bir yerden çok az bi delik açtım .

tekrar denedim aracı çalıştırdım sorun ortadan kalkmıştı.
    şimdi ise acaba yaptığım doğrumu diyorum.
    yardımcı olursanız sevinirim

2. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Neden öle bişey yapma gereği duydunuz anlıyamadım.Benm başıma gelse bi teli depo kapağından içeri sokardım en azndan bi yol açmş olrdm.Sizin yaptğnzla benzin uçar gider.

3. cebrialem

cebrialem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    anlatamadım galiba depo da değil problem kapakta kapaktan nefes alamıyo araç.
    yaptığımın bi sakıncası varmı ve bu olay nedir .
    benzin kapağından siz üfleyince hava çıkıyormu benimkinden çıkmadığı için ufacık deldim

4. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bildiğim kadarıyla depo kapağından depoya inen yerde ufak bi kapakcık var.Pompa sokulunca veya dışardan benzin koyarken kapak ağırlıktan açılıp benzin depoya gidiyor.Yani araç benzin deposuna dışarıdan hava vermez dışarıda hava almaz.Aksi bi durum olduğu zaman dediğim gibi benzin uçar gider.Bence siz bi ustaya gidin ben böle böle yaptım şuna bi bakarmısınız diyin.Usta işinin ehliyse net cvp verir size.

5. cebrialem

cebrialem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    başka cevap yazan yokkkkmuuuuu

6. komiser

komiser Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadasım ılk once delık acmakla hata etmıssın bu zamana kadar boyle bır sorun yasamamıssın zaten ne dıye delık acma geregı duydun buyuk ıhtımalle aldıgın benzınde pıslıgın yanı sıra su varmıs gıbıme geldı yapacagın sey aracı pek fazla kullanmayıp depoyu sokup benzını damıtmandı ama sanırım benzının hepsını kullandın sıboplarda sorun olabılır yanı senın anlayacagın sorun deponda degıl motorda.

kolay gelsın...

7. cebrialem

cebrialem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yaw bildik bilmedik hemen sibop demeyin kardeşim siboplarda sorun olsa hissettirir araç

8. Misafir

Misafir Guest

Depo hava tahliye hortumu tıkanmış, mesaj attım sana.......

9. cebrialem

cebrialem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aslında konuyu daha önce açmıştım
    ama şunu soracam depoyu fulluyince tekme yapıyor bir müddet sanırım deponun dibinde pislik var var ilk ağızda yakıt deposu benzin aldığında çalkalanır da karırşır ya sanırım ondan pislik geliyo diye tahmin ediyorum .

ve sonuç
    şimdi benzinim bitmek üzere acaba diyorum son damlasına kadar zorlasam mı depoyu.yani yolda kalınca mı benzin alsam pisliği atmaya faydası olurmu bunun???

ve acaba zararı olurmu???

10. Misafir

Misafir Guest

Kesinlikle hayır, bu sefer pompa enjektör gibi elemanlarıda tıkarsın...bir an önce deponu temizlettir....

11. GhosTon

GhosTon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    abi benim bildiğim kadarıyla shell ve opet istasyonlarında depo temizleyci katkılar satıyorlar onlardan kullan ayrıca delik açman bana da çok saçma geliyo neden dersen

zaten benzin tabancasının girdiği deliğin altında toplu iğne başı kadar bi delik var havayı alıyosa ordan alıyodur

12. cebrialem

cebrialem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    peki coşkun abi pompa daysa eğer sorun veya enjektörlerde temizleme olayı varmı bunların yani usta temizleyebilir mi
    ve masrafı nedir acep

13. Misafir

Misafir Guest

Oradaki imkanları bilmiyorum ama pompa veenjektör temizliği yapmak mümkün, masraf olarak rakam veremem ama en fazla 100 tutar herhalde...

14. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Enjektörlerde 2 temizleme yöntemi var
    1- Carbon clean. Benzin yerine bir sıvı verip çalıştırıyorlar. Fiyat ne kadar olduğunu bilmiyorum.
    2- Benim favorim enjektörleri söküp özel bir sıvıda temizliyorlar. Bunu bosch servisleri yapıyor. 2 ay önce sordum 110 demişlerdi. Ama yaptırmadım :)

15. atakan_arikan

atakan_arikan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    öncelikle tebrik etmek gerekir arızayı kendiniz bulduğunuz için.ama yapılan işlem yanlış depo kapağından hava zaten almaz deponun kendisinde hava alma klepesi var tek yönlü çalışır sadece içeri hava alır dışarı vermez orası tıkanmış yada görevini yapmıyor.sizin yaptığınız işlem yani depo kapağını delmek size biraz yakıt kaybı sağlar yani benzininiz buhar olup uçar.1servise gidin depo havalandırmasını kontrol ettirin.
    2 yeni bir depo kapağı alın.

16. mrmaxi

mrmaxi Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ewet aynı sorunu yaşamaktayız.ben de arabamı aldığımda depoyu fulledim,araba manyaklaştı 50 km dahar yüksek devirde kullandım düzeldi.şimdi depo bitmek üzere ışık yandı yanacak,depoyu temizleteceğim yarın.bir de araba sabahları ilk marşa basınca tekliyor,stop ediyor.ikincide deviri araç otomatik yükseltiyor 20-25 sn sonra kendisi düzeliyor.pislikten diye düşünüyorum,ayrıca bi kaç kutu enjektör temizleyici kullandım sanki biraz faydası oldu gibi.ama kesinlikle depoyu tam takır etmek istemiyorum bu sefer pislik olduğu gibi enjektörlere gider.daha büyük sorun

17. cebrialem

cebrialem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben sorunu anladım iyi bi usta denk geldi
    dediki deponun içinde benzin basıncını ayarlayan 2 tane aygıt varmış bunlardan muhtemelen birisi ölmüş.
    ama sıkıntı olmaz dedi. malzeme ustada olmadığı için değişemedik
    olsun sömestır tatilinde manisaya gidince inşallah artık

18. atakan_arikan

atakan_arikan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar deponuzu fullettiğiniz zaman dikkat edin tabanca attığı zaman daha fazla bastırmayın fazlasını basınca depo havalandırma filtresi tıkanıyor o yüksek devirde çalışmasıda ondan kaynaklanıyor.pompa attığı zaman en fazla 0,5 lt alın hesabı yuvarlamak için öle boğazına kadar doldurtmayın sakın !!!

19. mrmaxi

mrmaxi Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bugün servisi gittim,atakan arikan arkadaşım sorun senin bahsettiğin olay değil.sorun deponun havasını alan,kaputu açınca sağ sileceğin altına denk gelen iki havalandırma ızgaraşlarının birleştiği yerdeki deponun havasını alan walf.walfin içindeki bilye havayı açıp kapama işini yapamayaınca deponun havasını alamıyor,depoda dolu dolsunca ya da sabahları biriken habvayı dışarı atamayınca arabada titreme,gaz yememe,depo kapağının yanında iniltili bi ses yapıyor.depoya kulağınızı dayadığızda sanki antanin motoru çalışıyomuşta,anten bi yerde takılmış gibi inilti sesi veriyosa sorun waltedir.saygılar

20. mrmaxi

mrmaxi Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben değiştirmedim,sanayide bulamadım,servise gitmekte istemedim,usta spreyle güzelce temizledi,hava tuttu şuan çalışıyor.tabi düzelmezse yarın hyundai servisinin yolunu tutacağız

Bu Sayfayı Paylaş