Arkadaşlar dün 2000 Milenyum Kasa 1,3 LX mpi aracıma atiker sıralı sistem tüp taktırdım gidişinde pek bir fark yok gibi ama ne kadar yakacağını henüz bilmiyorum 70 milyona fulledim ama kaç km giderim yazarım Son lpg zamlarından sonra 200 civarı yakmasını bekliyorum ama benzinde binememektense böyle binmek iyi oldu gibi bilmiyorum... Umarım iyi birşey yapmışımdır. 1000 Liraya 10 taksit yaptılar
güle güle kullanın iyi tercih yapmışsınız 20 kuruş yakması normaldir kış aylarında, ben mersin gibi sıcak yerde bile şuan 19 kuruş yakıyorum
hayırlı olsun... bendeki araçta 1.3 aşağ yukarı şehiriçi 160 ile 190 arası yakıyorum.. genel anlamda memnunum...benzinde 270-290 arası yakıyordum.
160 binlira yaksa süper olur süper benzinde son zamlarda 20 milyona 55km filan gidiyordum e şimdi böyle bir düşüş olursa bedava gibi olucak benim için motor sesi hafiften yükseldi sanırım normal o da o motorun üstüne taktıkları bişiler var onlardan geliyor başka lpg li aracı dinlemedim birşeyi sormayı unuttum bayiye şimdi depo full şamandıra ayarı yapılmadıda gaz bitince kırmızımı yanıyorr azalıncamı kırmızı yanıyor yoksa bitince sönüyormu benzine geçtiğini nasıl belli ediyorki acaba
yeşil iken lpg aktiftir kırmızıda benzine geçmiştir. benzine geçmeden önce uyarı sesi vermesi lazım ( benimki brc)
Öncelikle hayırlı olsun. Atikerin kullandığı en son sıralısisteminde yeşil led yoktur. Kırmızı led yanıp sönüyorsa araç benzinde çalışıyordur. Daimi olarak yanmaya başladığı an lpg ye geçiş yapmış olur. Geçiş sırasında 'tık' şeklinde bir röle sesi duyarsınız. Lpg bitmeye yakın 'dıt dıt' şeklinde de uyarı alırsınız. Ayrıca düğmeye basıp tüm ışıkları sönük vaziyetteykende sadece benzinli kullanımı seçmiş olursunuz. Saygılar. Düzenleyen : viper37
Bu arada büyük ihtimalle 160 yakamayacaksınız. Moralinizi bozmayın . Yinede benzinli kullanıma göre %25-30 aralığında bir avantaj yakalayabilirsiniz.
ışık kırmızı oldumu benzinde mi gidiyor yani? zannetmiyorum çünkü ışık kırmızı oldugunda da enjektörler çalışıyor.. acaba yanılıyormuyum ?
+1 Aynen böyle https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif
Yanılıyorsunuz. Yukarıda anlattım. Benzinde de gazda da ışık kırmızı. Tek fark benzindeyken yanıp söner ; gaza geçince ise sürekli yanar. Düğmeye basılıp tamamen kapatıldığında (hiç bir ışık yanmazken) benzinde çalışır. Düzenleyen : viper37