Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bencil , Anlayışsız Bir Toplum Yolunda Emin Ilerleyişimiz.

'Sohbet' forumunda VVadam tarafından 17 Haziran 2016 tarihinde açılan konu

1. VVadam

VVadam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    402
    Ad Soyad:
    Yusuf Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Opel
    Arkadaşlar bazılarımızın işi yollar bazılarımız zevkle bazılarımız iş sebebiyle her gün yollardayız.Ve şahit oluyoruz.Biz ne zaman bu kadar anlayışsız,bencil bir toplum olmuşuz ?
    Trafikte şahit oluyorum.Adam çarşının ortasında duruyor.Birini indirip bindiriyor.Arkadan bir suru korna ,adam da karşılık veriyor duruver lan 5 dk diye.Aradan bir kaç gün geçiyor.Başka bir araç aynı işi yaparken arkadan az önceki adam seni mi bekleyeceğiz diye bağırıyor.

Her gün binlerce insan trafik guvenliğini bozuyor.
    İki uç kız gördüm yan vereyim diye kaldırımdaki suçsuz gunahsız insanları eziyor.

Onumde bir kaza oldu.Allah korudu.Tek yon yol.Çalışma var.Bizleri sollayan 520d modelli araç, karşıdan gelen linea ya vuruyor.Şimdi karşıdan gelen aracın yolda bulunmak dışında ne suçu var ?

Konu hepimizin bildiği ve konuşulması belki konuşulması gereksiz bir durum.Dakikalarınızı çaldıysam ozur dilerim.Belki bizler de yapıyoruz.Ama yapmamamız lazım.Bunların olmaması lazım.Hiç yakışmıyor.

2. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Özellikle benim bu konuda tek bir düşüncem var. Kırmızı ışık tanımayan, yol uygun olmadığı halde limitleri zorlayan ve en son alkol alıp insanların canını hiçe sayıpbbir yere saplanıp sonra yardım geldiğinde inim inim inleyen adamlara bir gram ne acıyorum nede üzülüyorum kendi başlarını yerler inşallah başka da bir şey demiyorum. Bıktım artık böyle adamlardan şahsen.

3. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Malesef ülke olarak hiç anlayışlı değiliz ama çok meraklı bir milletiz . Herşeye seyirci kalmayı seven milletiz ne yazık ki . . Birşey oleduğunda ' aman bana mı kaldı ' diyen kişileriz . Bir şeyleri yapabilmek için hep karşı tarafı izliyoruz . Trafikte olsun , sokakta olsun her yerde .
    Trafik demişken de trafik kuralları olarak bu dünya üzerindeki en berbat en rezil ülkeyiz , trafikte bizim kadar saygısız bir millet yoktur diye tahmin ediyorum ve bunları utanarak söylüyorum . Ben bu genç yaşımda çok çalıştım hiç boş durup gezmedim çalıştım didindim arabamı aldım , çalıştım didindim üstüne motor aldım . Kimseden destek almadım çünkü bu ülkede kimsenin kimseye bakacak gücü yok , evlenene kadar ne yaparsak kendimize kar . Çünkü sonrasında oyun bitiyor . Malesef ülkemiz de bir başka ülkedeki gibi fakir doğup sokaklarda büyüyüp , ileride çalışıp azim edip ünlü bir iş adamı olamıyorsunuz .
    Çünkü burası TÜRKİYE . Fakir doğarsan fakir ölürsün , zengin doğarsan zengin yaşarsın ve ölünce mal varlığın çocuklarına kalır ve döngü böyle devam eder .
    Milletçe ön yargılarımızı yıkamıyoruz kimsenin kimseye güveni yok , saygı yok , sevgi nedir unutmuşuz taş bağlamış yüreğimiz .
    Bugün motosikletimi muayeneye götürdüm , gelirken kağıthanede motoru bakıma soktum ordan çıktım eve gelirken birde baktım gaz kolu takılı kaldı motor gidiyor hızlanarak yan yatırdım yerde sürüklendim 50 60 km civarı hızım vardı . Arkamdaki münübüs usulca durdu kalktım kaskımı eldivenlerimi çıkardım motoru yoldan kaldırdım ve devam etti , ki o sırada arkadan korna sesleri ' Bu yol niye duruyor hadisenize ' dercesine çalıyordu . Bir Allah kuluda gelip kardeşim neyin var iyimisin kırık çıkık varmı demedi seyrettiler ve gittiler diyeceklerim bu kadar :)

4. VVadam

VVadam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    402
    Ad Soyad:
    Yusuf Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Opel
    Hocam çok geçmiş olsun ve elinize sağlık.Ben de aynı inanın.Daha 23 yaşındayım ve çalışarak biniyorum arabama.Ve ben de öyle düşünüyorum.Öğretmenim ve benim olabileceğim en üst limit bazılarının en alt limiti.Şükür işte ne diyelim.Bizde dediğiniz gibi sıfırdan yukselecek bir durum yok.Şansımız da yok.Napalım..

<<bülent>> bunu beğendi.
  5. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ya bir yerde okudum yada bir yerden duydum ama çok hoşuma girmiş ti Japon lar Türkler hakkında şöyle diyor. Türkler çok misafir perver insanlar hangi kapıyı çalsam buyur ederler (sıkıyor ise şimdi çalsınlar) ekmekleri sularını seninle paylaşırlar ama yine bu insanlar araçlarına bindiklerin de içlerinden bir canavar çıkar bu paylaşımcı insanlar trafik içinde bir o kadar acımasız olurlar diyor. İşte bu kadar basit.

VVadam ve Muzzyy bunu beğendi.
  6. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kesinlikle katılıyorum size hocam , çok teşekkür ederim ilginiz için. Meslek konusunda çok doğrusunuz son 3 yıldır kurumsal bir mağazada satış danışmanıyım , stajyer olarak başladım normal ve uzman danışman sonunda bölüm yöneticiliğine ilerledim askerliği felan yaptım mı en fazla mağaza müdüründen öteye gitmem zor , öğretmenlik benim için sizinde dediğiniz gibi çok üst limit misal emeğinize sağlık başarılar dilerim:)

7. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,284
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Trafikte denetleme yok.Almanyadan Türk bir abimiz var youtube üzerinden videolarını yayınlıyor bir videosunda şunu demişti benim çok ilgimi çekmişti çok yüksek hızla gidiyor 260-270 civarında önünde bir porsche var ama arabaya yanaşamıyor nedeni Almanyada öndeki arabayı sıkıştırmanın cezası hız limitinden daha fazlaymış.Adamlar başkalarının hayatını hatalı sürücünün hayatından daha çok önemsiyorlar.

Bizim ülkemizde yeterli denetleme olmadığı için bazen çıldıracak konuma geliyorum ben yol tek şerit solumda 3 araba bekliyor karşı şeritten gelmişler yolun sonuna kadar karşı şeridi de tıkıyorlar ordan önüme gireceklermiş ve bu araçların şimdiye kadar hepsi karşı şeride ilk çıkan ya taksiciydi ya minibüsçü ama taksiciden çok minibüsçü vardı.Trafikte hatalar olur kaza yaparsın duvara vurursun ya birini ezersin onu da anlarım ama trafik kilit diye ters yöne geçip gitmek sırf dakikanı dolduracaksın diye yolun yarısını 10 la kalan yarısı 130 la gitmek bunlar hatalık şeyler değil ve bence trafikte hatalar dışında kasti yapılan her şeyin cezası trafikten men olmalı.Buna belki çok katı diyebilirsiniz ama İngiltere holiganizm ile mücadelesinde bu kadar kararlı olmasaydı bugün ingiliz futbolunu bu halde göremezdik adamlar tüm takımları 5 yıl avrupaya göndermedi uslanmayanları (bkz.Liverpool) +1 yıl daha göndermedi bizim ülkemizde de bu rezalet trafik sorununa çözüm bulunmak isteniyorsa işler yoluna girene kadar en katı kurallar uygulanmalı diye düşünüyorum.

Bir diğer alternatif de Whatsapp ihbar hattı vardı bir ara sırf İstanbul için onun benzeri gerçekten işleyen bir sistemi Türkiye geneline yaymak.İddia ediyorum sadece ben benzin fiyatlarını düşürecek kadar ceza gelir ile ülke ekonomisine katkı sağlayabilirim nerede bi dengesiz var beni buluyor çünkü.

VVadam bunu beğendi.
  8. VVadam

VVadam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    402
    Ad Soyad:
    Yusuf Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Opel
    Sağ olun , iyi şanslar sizlere de başarılar hocam :)

Alexondro Ali Can abimizdi sanırım :) Onun videolarını izlemiştim.Adamlardaki trafik hep yağ gibi akıyor...Haklısınız.

9. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    eğitim şart

VVadam bunu beğendi.
  10. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Ülkedeki huzursuz ortam trafik çilesiyle birleşince aynı masada yemek yediğimiz insanlara bile tahammülümüz kalmıyor.

VVadam, Umr, Çaloğlu ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  11. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,154
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Trafikte insanın başına her şey gelebilir , hayatımda 25 yıl önce bir tehlike atlattım ,osmaniye - maraş- antep sınırda Gavurdağlarında , arabamın sigorta kutusunda yangın başladı tam zirvedeyim sağa uçuruma doğru yanaştım , arabamdaki yangın söndürüsü parfüm gibi bir sprey , sıktım bir türlü yeterli gelmiyordu , çocuklar korkudan ağlıyordu , o anda 27 Gaziantep plakalı bir panelvan yanımda durdu, adam hızır gibi yetişti önce kutup başını torna vida ile kanırtıp söktü , ardından kendi aracındaki tüple müdahale etti ve sonra aracımı kendi aracına bağladı ve düzlükteki ilk oto elektrikçisine bıraktı , o arkadaşa minnettarim , aynı araçla bir yıl sonra Kayseriden Kahramanmaraşa gelirken , alt tabla burcunu kırmışım yolda kaldım sandım , yine bir 27 geldi ve bağla arkaya dedi ve K. Maraş sanayiye getirdi , allah tüm iyilik severlerden ve Gazianteplilerden razı olsun , bazen çocuklarla espiri bile yapıyoruz yollarda inşaallah bir şey olmaz , olursada bir G. Antepli denk gelir inşaallah diye.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

12. sabany

sabany Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    88
    Ad Soyad:
    Sinan Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    benim en ayar olduğum olay da saygısızlıktır, ana yoldayım çıkmam gerekiyor, sağda boşluk var. Sinyal veriyorum ki sağa geçip az ilerden içeri gireceğim ama yook, hemen o boşluğun arkasındaki adam arayı kapatıyor, ya arkadaşım eve mi gitmeyeyim? Ya da durup bekleyeyim mi sağa geçmek için? Sırf sinyal verince yol kapatan adamlar var, isterseniz test edin, sinyali görünce hop kapatıyorlar boşluğu. Ama onların dilinden konuşur sinyalsiz dalarsanız sorun yok

13. cenker_baba

cenker_baba Guest

bende sollamaya çaıkacağım zaman sinyal yakarım ama yol veren olmaz kapatırım sinyali ilk boşlukta girerim aynen dediğiniz gibi türkiyede ruh hastası şöför ve şöförcük çok fazla var

VVadam, Çaloğlu ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  14. abdullah3471

abdullah3471 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    abdullah demir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Vallahi abim bende memurum emeklilik geldi bir ev birde araba çalış ancak bukadar birde evladimi okutup meslek sahibi edersem ne mutlu bize

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

VVadam bunu beğendi.
  15. abdullah3471

abdullah3471 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    abdullah demir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Anadolu'daki insanlarımız trafikte daha saygılı bence ne varsa hep bu istanbulda var resmen insanligimdan çıktım burda inşallah 2 3 yıla kadar tası tarağı toplayıp gideceğim memleketime yaşanmaz bir yer oldu artık istanbul

16. VVadam

VVadam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    402
    Ad Soyad:
    Yusuf Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Opel
    Ah abicim sadece İstanbul olsa.Ben Burdur Isparta tarafındayım durum böyle.Artık her yer aynı..Yukarda bi arkadaşın dediği gibi insalar tahammulsuz.Halk zaten kutuplaşmanın zirvesinde.En yakın arkadaşlarınla bile oturup konuşacak olsan aa bu paralelci bu kemalist bu osmanlıcı vs gibi muhabbetler dönebiliyor.
    Elin oğlu bizden besleniyor.Araba satıyor,yolumuzu yapıyor,cep telefonunuzu veriyor.Hatta tohum bile satıyor.Biz daha hala kutuplaşma ve tahammülsüz bir toplumuz.Bırakın bir şeyler uretmeyi..

<<bülent>> ve abdullah3471 bunu beğendi.
  17. VVadam

VVadam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    402
    Ad Soyad:
    Yusuf Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Opel
    Bir de şu mesele var.. Araba sollarken arkandan uzun kısa yapanlar var.Hadi geç de ben tabakhaneye .... Yetiştirmem lazım der gibi.Yahu adam bitirsin sollamasını sen çıkarsın.
    Biraz simülatör oyunu oynatmak lazım ehliyetten önce.Oyunlardaki botlar bile daha mantıklı kullanıyor :D

Bir de bazıları eleştiriye açık değil.Adama diyorsun toplum böyle böyle.Adam sana eskiden gorsen ohoo araba yoktu.Şukret diyor.Yahu tamam şukur de vatan millet benim.Ben de genç bir vatandaşım.Niye geçmişe bakıp şukredip durcam.Biraz ileriyi duşunelim.Ben bu toplumun daha iyi olmasını isterim.

Son düzenleme: 18 Haziran 2016
    abdullah3471 bunu beğendi.
  18. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hiç unutmuyorum Ankara Keçiören de yaşayan arkadaşlar bilir tepebaşı oldu bir nokta var bir yaşlı çift yolu karşıya geçmek için bekliyor ve onların geçmesi mümkün değil aynadan arkaya baktım ve bende başka kimse yok neyse durdum ve aracın dörtlüsünü açtım gelmelerini bekliyorum yazık adamlar tam yolu ortaladı ve aracı öyle bir durdurdum ki başkası sollamasın diye ulan bu kadar olur malın teki öyle bir geçti resmen iki yaşlıyı ediyordu neyse yapıştırdım şerefsizin arkasından ama yetişmek ne mümkün adamlara iyilik yapayım derken az kala gözümün önünde itin birinin altında kalacak idi işte böyle bir insan kitlesi olduk çıktık içler acısı bir durum bir araç dörtlü yakıyor ise illa vardır bir neden birde öyle bir duruyorum ki kimse geçmesin diye... Düşünün artık siz gerisini .

<<bülent>> ve VVadam bunu beğendi.
  19. abdullah3471

abdullah3471 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    abdullah demir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kutuplaşma konusuna aynen katılıyorum abim hele devlet kurumlarının içinde pareleci kemalist yok akp li yok chp li yok mhp li yaftayi vuruyorlar siyaset konusunu artık kendi ailemle bile tartısmiyorum kimsenin kalbini kırmamak için kimse kimsenin görüşüne düşüncesine saygı göstermiyor kimse hatasını kabul etmiyor biz niye böyle olduk ne zaman ayristik bilmiyorum 20 sene öncesini özlüyorum evet ozaman bu kadar alım gücümüz yoktu bu kadar teknolojik imkanımız yok tu doğana sahine torosa biniyorduk ama insanligimiz vardı büyük küçük saygı vardı Allah siz gençlere yardım etsin hele iş hayatında bu kadar Kutuplaşmanın arasında işinizi hayatınızı düzene koymak çok zor Allah siz gençlerin ve evlatlarimizin yardımcısı olsun

VVadam bunu beğendi.
  20. abdullah3471

abdullah3471 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    abdullah demir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Aynen abim kamyonu solluyorum arkadam yapisiyor selloktor yapıyor ya kardeşim kamyonu solluyum sana yol verecem niye arkama yapışirsin o an panik yapsam frene bassam bana arkadan çarpsan ikimizde komyonun altına gireceğiz degermi

Bu Sayfayı Paylaş