Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ben bu işten bişi anlamadım

'LPG Sistemleri' forumunda Emin UZUN tarafından 28 Mart 2010 tarihinde açılan konu

1. Emin UZUN

Emin UZUN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    beyler 2005 1.3 admireme atiker sistem taktırdım ama bir turlu yakıt ısını cozemedim ben depo bos 30 tl lik yakıt koyuyorum 150 km gecemedim hiç ustaya gittim derdimi anlattım dedim ustam cok yakıyo bu arac ustagaz daglımını yapan enjektorlerin baglı oldugu aleti degiştiayarda bundanasagı olmaz dedi böle dene dedibende gazı bitirdim 30 tl lik yakıt koydum yine aynı 130 km yol yaptım benzine gecti tekrar gaza gectim elle 140 ta tekrar benzine gecti tekrar gaza gectim 150 de suan ama ne kadarr gidecek bilmiyorum acaba diyorum simit tank oldugu için icindeki gazın hepsini kullanamıyormuyum sizlerinde fikirlerini almak istiyorum ben koyde yasadıgım ıcın sehiriçi bende yok denecek kadar az en az gittim yok 30km
    ücretli ayar yaptıran arkadaslar varsa ne kadar ucret alıyolar ayar için baska birine ayar yaptırmayı dusunmeye basladım

2. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    İyiakşamlar...
    Öncelikle geçmiş olsun. 30 litre gaz ile tam olarak ölçüm yapamamışsınız. Aracınızı fulleyin. 100km ilerleyin ve yine aynı yerden tekrar fulleyin....Ne kadar yakıt tükettiğinizi görebileceksiniz.

iki sorun olabilir. Yasizde beyne giden gaz basıncı düşük. Yada aracınızda kaçak var. Zira bu kadar yoğun bir gaz ile aracınızın boğulmadan yada hararet yapmadan ilerlemesi zor. Ayrıca egsozuda oldukça kokulu olacaktır. Eksoz ölöümünde de gazın yanarak mı yoksa kaçak yoluylamı tükendiği tespit edilebilir.

3. Emin UZUN

Emin UZUN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    30 litre gaz degil 30 liralik gaz alıyorum fulleme ile dogru tespit olmadıgı söylenmişti

4. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Lpg'nin litresi 2.10 tl idi son baktığımda o yüzden çok normal yakıyorsunuz boşuna telaşlanmayın.Bu fiyatında alttına düşüremezsiniz.Bu fiyattan daha az yakmak istiyorsanız era dizele binmelisiniz...Şu an 175-180 kuruş yakıyor era dizeller mazot 3.10 tl olduğu halde...

5. Emin UZUN

Emin UZUN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bizim burda gaz 2.07 shel den alıyorum senın dedigine göre 160 kurus yakanlar sallıyo :D

6. DaMdaKi_KeMaNCi

DaMdaKi_KeMaNCi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Zaten 30 TL lik gaz ile şehir içinde en fazla 150 KM yaparsınız. Yakıt tüketiminiz normal sayılır. 10 TL ile 50 Km falan gider LPGde...

7. Emin UZUN

Emin UZUN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    anlatamadım herlade sehiriçi dedil sehidısı tuketimim bu

8. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    emin abi aynı yere taktırdık seninki sorunlu cıktı kendimi suclamaya basladım tavsiye ederek ama inan ben cok memnunum o yüzden sana tavsiye ettim.ben 30 liralık gaz aldım 160 kmde bitti tamamen şehir içi 10 litre falan yakmıs sehir içi sen uzun yolda aynı değerleri yakalamıssın anlayamadım gitti gercekten..

9. Emin UZUN

Emin UZUN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    senin sucun yok be çağlarım asla senı sorumlu tutmam onla alakası yok bende sans yok sanırım biliyosun ecu falanda yanmıstı :S sen sehirici 30 tl lik gazla 160 km yapıyorsun ben 30 tl lik gazla sehirdisı 150 160 arası yapıyorum bazen okadar da yapmıyor bide sehirici yok koy tekirdag arası bu deger

10. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    biliorum abi ya ecuda yanmıstı senin şansızlık mı de nedersen de artık ama üzüldüm gercekten.istersen baska yerde ayar yaptır abi bide orayı dene sanayinin içinde baska yerlerde var bide sanayinin üstündeki shell benzinlikten hayrabolu tarafına giden yola giriosun az gitmeden sağda bi gazcı var oda atiker takıo bide ona göster istersen...

11. Emin UZUN

Emin UZUN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    sanrım ole yapcam baska bir ustada ayar yaptırmayı dusunuyorum maliyet ayara ne kadar para alıyolar bilen varmıı

12. metege

metege Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bende 20 TL gaz ile şehir içi-dışı 110 km civarında yol yaptım..
    Bence sizinde 150 km yerine en fazla 160-170 km gitmeniz gerekirdi..Kullanım vs.den fark eden bi durum olabilir..

13. burhany

burhany Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ben 10 lira ile 60 km çok rahat yapıyorum karışık

14. bahadırbey

bahadırbey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Lütfi ALAGÖZ
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Arkadaşlar, ben de bir hafta önce atiker kit takırdım. simit tank konuldu 45 lt. montajda konulan gazın üstüne 27 litre gaz alınca depo fullendi. sorunum şu: 60 km. şehirdışı yol yaptıktan sonra 100.km.de gösterge 3.seviyeye indi, normaldir dedim ama her on km.bir ışık söndü arabam şimdi 130.km.ve kırmızı yandı... 70 km.şehiriçi bu kadar yakıt fazla geldi, forumdaki bilgiler ışığında simit tanklardaki göstergenin pekte verimli olmadığını öğrendim ama içim rahat etmedi. 1000.km. olunca kontrole gel dediler ama ,erkenden firmaya başvursammı, yoksa deponun tamamen boşalmasını bekleyip bir dahamı denesem? ne dersiniz.

15. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Göstergeyi kafanıza takmayın, kırmızı yandığında yaptığınız km'yi aklınızda tutun. Gaz bitince kırmızı ışıkta kaç km yaptığınızı belirlerseniz bundan sonrası için size fikir sunar. Benim araç kırmızı ışıkta yaklaşık 100 km gidiyor.

Bu Sayfayı Paylaş