Arkadaşlar aracı akşam parkettim diyelim sabah geldiğimde 1. vitese e ikinci vitese çok çok zor geçiyor baya bir zorlamam gerekiyor, geri vitese ise hiç geçmiyor, geri vitese geçirmem için aracı stop ederek geçirebiliyorum, 3-5 kilometre gidince düzeliyor, bu durum haftada 1-2 kere oluyor nedeni ne olabilir?
Baskı balata eskimiş olabilir bazen baskı balata bitmiyo ama zamanla sertleşiyor . yada şanzuman yağı özelliğini kaybetti . ufak ihtimal ama debriyaj hidoliği hava almış olabilir
Ben de ilk önce şanzuman yağını değiştir diyecektim , başıma geldi , geçen yıl Adana da aks tamiri sırasında orjinal şanzuman yağını açığa boşaltmışlar , iş bitiminde usta yağı tamamladım devam dedi , otobana çıkana kadar delirdim otobanda biraz rahatlar gibi oldu , park ettim ertesi günü sabah hemen hemen hiç geçmedi bunaldım , Adanadan da 150 km uzaklaşmıştım , bereket evim oto sanayine 500 metre bir şekilde yağcıya gitti , yağcı boşalttığı yağı göstermek istemedi moralin bozulur dedi kısmen de olsa gördüm ve Adanadaki usta bozuntusuna açtım telefonu bayağı bir hatırını sordum sülalesinin , yağcı kitapçıkta yazan değer ve numarada elf şanzuman yağı koydu ve 1 yıldır vites ipek gibi , baskı balatada bir şey yoksa öonce yağa bir baktırmanı tavsiye ederim. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Benim i20 de geri vitese sabah zor geçiyor xozumu şöyle buldum 2,ye takiyorum o kanaldan geriye kolayca geciyor