Herkese merhaba. 2011 model 1.4 lpg li aracım 15 gün arayla iki defadır durduk yere marş basmasına rağmen çalışmama yaptı. Sabah veya soğuk motor değildi. Gün içinde durduk yere. Birincisinde elektrikçi bobin kablosu atlatma yapıyor deyip bobinlere giden kablonun tam bobine girdigi yerde çıplak duran iki kabloyu tek tek izola bantla bantladı. Ama dün yine bir kere yaptı. Bende kaputu açtım o izole ettiği kabloyu biraz oynattım ve araba çalıştı. Sadece iki kere oldu gerçi, onun dışında çekiş ve çalışma herşey gayet normal. bişey yapmam gerekir mi?
Benim era da çalışmamıştı, ama durum farklıydı benzin pompam yanmıştı. Aman dikkat et çeyrek deponun altına düşmesin benzinin. Çalışmadı çalışmadı sonunda pompam yanmıştı.
İmmobilizer lambasının da dikkat edin çalışmadığı zaman yanıyor mu yanmıyor mu diye. Bende yanmıyor ise çalışmıyordu marş basmasına rağmen. Böyle yaparsa immobilizer anteni sorunu.
Videoyu ben çektim sarı lamba belli hız göstergesinin orada bende 3. Seferde yanıyor ve araba çalışıyor
Valla sizin mesajdan hemen sonra bu videoyu izlemiştim. Demek ki sizinmiş zaten. Bu ışığa dikkat edeceğim bakalım bununla alakası var mı. Çok teşekkür ederim
immoblazer hatası.. kontagı açtığınızda sag alt tarafda sarı renkli araba şeklinde bi lamba yanmıyor ise istedğiniz kadra marş bassanızda çalışmaz araç.. o lamba yandıkdan sonra marş basmanız gerekir..
Bugün yine yaptı ve çalışmadı araba. Özellikle baktım ama immo ışığı dediginiz sarı araba resmi yanıyor ama nafile çalışmadı. Öylece bıraktım olduğum yerde. Krank sensoru falan deniyor forumlarda acaba ondan veya bujilerden mi
En son 15 gün önce yapmıştı sonra kendiliginden çalışmıştı. Daha geçen hafta 900 km yaptım tık demedi. Buji olsa genelde tekleme falan olmaz mıydı. Bu Krank sensoru nerde acaba bi kurcalayayım
Radyatörün arka tarafı ortada motorun alt kısmına doğru. Yekpare bir parça oynanacak pek bir yeri yok. Orijinali 250 lira civarı. Arada hata veriyor değişmeyince ileride yolda giderken bile motor durabilir.
Teşekkür ederim. Buji veya bobin olsa normalde de tekleme falan yapardı diye düşünüyorum. Aklıma bir o geliyor. Bugün yine geçen seferki gibi bi elektrikçi götürüp çalıştırmayı deneyeceğim. Eline bi kablo alıp biseyler yapıyor mars basınca çalışıyor.
Aracın beyni krank mili durumunu bilmediği için krank mili sensörü hatalı iken Elektrikçi istediği kabloyla oynasın çalışmaz. Motor soğuyunca 10-30 dakika içinde benim araç tekrar çalışıyordu. Belki 1 ay yine hata yapmıyordu. Buji bobin hatasına hiç rastlamadım. Ondan bilmiyorum.
Araç çalışmadığı zaman marşa basarken devir göstergesine bakın aşağı yukarı oynuyormu benim dizel admirede başıma geldi çalışmadığı zaman devir göstergesi aşağı yukarı oynuyordu krank sensöründen çıktı arıza. İşin kötü tarafı piyasada bulunan arıza tespit cihazları arızayı görmüyordu
Valla şimdi elektrikçi geldi baktı bobin ateşleme yapıyor dedi. Bişey bulamadı. Bilgisayara bağlamak lazım dedi. Bu arada devir saati bir tık yukarı kalkıyor marşa basınca
Bugün araç çekici ile tamire gitti. Krank sensoru değişti. Orjinal 280 liraya değişti. Araç çalıştı. Teşekkür ederim.