Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bayon Torpido Lambası

'Sohbet' forumunda Jap10 tarafından 3 Aralık 2025 07:29 tarihinde açılan konu

1. Jap10

Jap10 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Eypio eypio
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bayon 1.4 MPI BC3 CUV (2021-202x)
    Arkadaşlar merhabalar. 1.4 mpi otomatik bayonumun iç aydınlatmalarını led ampullerle değişiyordum fakat Torpidonun lambasını kısa devre yaptırdım şimdi yanmıyor. Bunun sigortası var mı acaba tekrar nasıl düzeltebilirim acil yardımlarınızı bekliyorum. (İ20 ile aynı alt yapıyı kullanıyorlar birçok özellikleri aynı.)

2. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,618
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bayan Torpido Lambası diye okuyanlar beğensin :)

Sarıaslan, Jap10 ve ysuatsenyurt bunu beğendi.
  3. Jap10

Jap10 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Eypio eypio
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bayon 1.4 MPI BC3 CUV (2021-202x)
    Arkadaşlar tekrardan merhabalar. Arabamın iç ve plakalık lambalarını led yapmak için uğraşırken torpido lambasını sökme esnasında + - uçları birbirine değdirdim ve küçük bi kıvılcım atıp tık dedi, lambam söndü. Sigorta kontrol kalemi satın aldım ve 2-3 gün sonra sigortaların hepsini kontrol ettim. Hiçbirinde sorun yoktu. Sonra gidip elektirik geliyor mu diye lamba soketini ölçtüm ve baktım ki akım geliyor. Sanırım araç ilk anda kendini korumaya aldı ve sigorta attırmadan elektiriği kesti lambaya gelen. Bense kesin sigorta patladı olarak değerlendirmiştim. Fakat yanılmışım. Sigorta patlamadan da kısa devre olabiliyormuş. Neyse baktım akım geliyor lambanın soketine dedim ki bir daha + - dokunup kısa devre yapayım ve 3-4 gün aradığım sigortasını bulayım. Dokundurdum ve ampule gelen akımı kesti araç. O an bi karanlık oldu ve fark ettim ki torpido ışığı, ayak altı aydınlatma, tavan lambası hepsi aynı yere bağlı ve sigortaları aynı. Çünkü kısa devre yaptırınca onlarda söndü. Arabayı kapatıp yeniden çalıştırınca tekrar akım geldi. Akım geliyor fakat lamba yanmıyor yeni lambada sorun olduğunu düşündürdü bana eski lambayla test ettim ve eski lamba sorunsuz çalıştı. Yeni lambayı incelediğimde + - bağlantı noktalarını yeniden konumlandırdım ve sorunumu çözdüm. Başına gelen olursa diye sizlerle paylaşmak istedim.

Bu Sayfayı Paylaş