Bayon ile 44bini devirdik, iyi kotu 1.5 seneye yaklastik. Gecen gun de 45bin bakimindan ciktik. Guncel yetkili servis tutari 8400 tl. Motorumuzdan gelen sese lifter sesine benzeyen sese, yetkili usta " ya 1.4lerin normal sesi bu, bişeyi yok" dedi. Pek de tatmin etmedi tabi. https://www.hyundaiclubtr.com/konu/bayon-1-4-mpi-motor-sesi.54109/ 45binde balata ve disklerin durumu normal sinirlarda Google ve forumda balatanin min 2 mm kadar kullanilabilecegi okudum. Ara ara kontrol ettirecegim. (Bayon/i20lerde Sifir balata kac mm oluyor?) Hemen hemen tum kronik sorunlar benide buldu, kornayi degistirdik. Trim sesleri de ilgilenmisler sagolsunlar. Kazasiz belasiz 60bine insallah.. Hayirli cumalar..
Kazasız belasız inşallah. Motorun sesi normal. Üstten egzantirikli motorlarda bu ses normal demişti servis bana. Hatta arada tiz bir ıslık seside duyarsınız sessiz ortamda.
aracı bayiden aldığımda böyle bir ses olduğunu hatırlamadığımdan bir sorun var gibi geliyor bana. hatta geçen gün 15bin bakımı yeni yapılmış bi i20 aldı akraba. onun sesini de dinledim bu ses yoktu o araçta.
aynı motor mu? benim aracım 2018 model. aldığım günden beri o ses var. benzinde de vardı lpg'de bir tık daha fazla oldu lpg enjektöründen dolayı. tık tık tık tık diye bir ses geliyor daimi olarak. sanki dönen birşeyin bir ucu her seferinde bir yere çarpıyormuş gibi. aynı sesten bahsediyoruz di mi?
Motor 1.4 mpi, ayni motor. Aslinda konuyu acarken sesi de gostermek icin daha once acilmis bir konu icin sesin videosunu cekmistim. Buraya da atayim .
evet aynı ses bende de var aldığım günden beri. araç kapalı otoparkta akşam çıkışta çalıştırıp bir çekeyim sesi çok net çıkar.
Dostum seninkinden baya ses geliyomuş. Bu arada şunu farkettim sogukken yapmiyor. Motor isinmaya baslayinca yapiyor.
Bu arada lpg ile not bırakayım. Lovato cobd kit takili. 40bin km oldu taktirali. Gectigimiz hafta aracta lpg tankim dolu oldugu halde lpgye gecmiyordu. Taki aracim tam isinana kadar. Ve lpg beynine herhangi bir hata kaydı vermiyordu. Sanki depo boşmuş gibi uyarı verip, benzinden devam ediyordu. Sorun regülatör uzerindeki valften kaynakli cikti. Ön valf olarak geciyor. Usta valfi soktu temizledi yagladi yerine takti sorun cozuldu. Basina gelen olursa diye yazmak istedim.
Merhabalar, aracimi 60bin bakimina goturdum bugun. %15 indirimle(pehpehpeh) 12100 tlye bitirdik. Son iki bakimdir aractan gelen lifter sesine lpg enjektor sesi yazip geciyorlardi. Bugün yine ses konusunda ne sonuca vardiniz diye sordugumda yine lpg enjektoru dediler(her seferinde lpgyi kapatip gittigim halde ve lpgnin kapali oldugunu bildirdigim halde ayni seyi soyluyolar.Neyse) Bu sefer servis danismani arac yikamada iken dosyayi kapatip araci teslim etti. Ben konu ile ilgili israr edince araç yikamadan gelince usta ile birlikte bakariz dedi. Velhasil arac gelince baktik, tabi yine ayni ses var, lpg kapali. Bu sefer servis baş ustasi kabul etti lifter sesi oldugunu. Kendisinden emin bir sekilde her 1.4 de bu ses var. Bisey olmaz deyip durdu. Dedim baska bi araci calistirin bakalim. Calistirdik bi arac o da ne ses yok tikir tikir masallah.(Usta ses duyamayinca diyoki bu aracin motoru yeni toplandi, bu yuzden ses gelmiyo. Neyse dedim, inanmadim ama tamam deyip gectim. Lifter sesini kabul ettikleri halde servis tutanagina gecirmediler. araç yikamada iken teslim edildigi icin evrak da kapalı. Bir sorun olmaz deyip durdu usta, bu sekilde kullanabilirsiniz dedi. Ben bu durumu nereye bildirebilirim. İçim hiç rahat değil, heran bisey olabilecekmis gibi hissediyorum.
Lifter sesinden dolayı yolda kalmazsınız içiniz rahat olsun. Çok çeşitli sebepleri oluyor . Zamanla motor içinde oluşan kurum bile yağ kanallarını daraltıp bu sese sebebiyet verebiliyor veya kışın çok soğuklarda yağ basıncı en üst noktaya gelinceye kadar olan gecikmede mikron mertebesinde başlayan çizikler zamanla artıp ses yapıyor ama sesten başka bir şeye yol açmıyor. Engine flush denilen motor içi yağın gezdiği yerde biriken kurumların temizlenmesi işlemini tavsiye ederim tabiki yakın bir zamanda yaptırmamış iseniz. 1.4 motorlar hakkında gelişim serüveni gibi bir konu açacağım.
Yıllar önce 2016 i20 varken 0 km almıştık, araç bir garip çalışıyor diye yazdırmıştım, servis şefi beni çağırıp lpg den demişti, bende lpg yok demiştim...anlatacaklarım bu kadar...maalesef lpg li araçta her suç serviste lpg ye kalıyor
Yarın için servis randevusu aldım tekrar. Kayıt açtıracağım. Genel müdürlüğü mail aticaz demislerdi. Belki garantiden yapılır. Bu ilk sifir aracimdi. Aslinda kamerin satis birimi olsun, sigorta, aksesuar vs. Burada calisanlar gayet ilgililer. Bu servis tarafi da ise sanki zorla is yaptiriyoruz gibi hareket ediyorlar. Çokta ilgisiz ve insani afedersiniz s.lak yerine koyuyolar. Alti ustu kayit acip surec baslaticaksin. Sonrasinda garantiden yapiliyosa yap, yapilmiyosa fiyat ver.. Bilemiyorum belki tum markalarda böyle.
Klasik her suçu LPG'ye atarak işi baştan savma çabası. Şaşırmadık, ne de olsa Hyundai yetkili servisleri, hata kendilerinde olur mu hiç
Arac yetkili servis bakimli olsun diye tum bakimlarini yetkili serviste yaptirmaya calisyorum. Boşuna. Degissek bile garantiden degisemeyiz diyo servis danismani. E ne anladim garantiden ben o zaman. Yalandan 3 4 kati bakim parasi ödüyoruz..