Merhaba arkadaşlar haziran ayında 2024 model Style paket bayon satın aldım. Bayiden çıktığı andan itibaren 3000 bin devirde net duyulan, yavaş sürüşte sokak aralarında duvardan ses yansıması ile duyulabilen bir vınlama sesi var. Sesi şöyle tarif edebilirim, manyel aracı geri vitese takıp hareket ettirince gelen sesin aynısı. Ses hızlandıkca artıyor camlar kapalıyken içerden duyulmuyor. 2013 model yüksek kilometreli bir bayon denk geldi. Onda da çok hafif bu ses vardı. Komşum 2022 model aldı onda bu bahsettiğim ses hiç yok. Aşırı derecede kafam karışık ve merak içindeyim. Bu ses normal mi yoksa bi sıkıntı mı var? Aracın gidişinde çekişinde sorun yok.
Araç kaç binde ? Eğer şanzımandan geldiğine eminseniz kesinlikle yetkili servise götürün. Km'nin çok artmamış olduğunu tahmin ediyorum, şanzıman yağından dolayı bu yüzden olması pek mümkün değil gibi.
1.4 mpi i20'de aynı ses var. yani aynı ses olduğunu tahmin ediyorum. Üstten egzantikli motorlarda bu ses normal dedi servis. 6 yıldır 105bin km'dir kullanıyorum. Ses hala devam ediyor.
https://www.hyundaiclubtr.com/konu/i20-islik-sesi.43211/ benim bahsettiğim ses motor tarafından geliyordu.
Hocam bu ses benim sadece 1.viteste geliyor, sonraki viteslerde yok, dişli türü farklı gibi bir yorum yaptım ama yanlış olması yüksek ihtimal. (2023 i20 style) ama sizde sürekli ve artan bir ses ise kesin servise gidip hiç işleme başlamadan servis kaydı açtırın, öyle bakıp test etsinler.
Hocam yakın geçmişte ufak çaplı bir kazanız olmuştu , bu ses o kazadan sonra başladıysa çarpışma anında kaportadan sonra şase ve motor kulağı noktalarında bir gerilime sebep olacak kasılmalar olabiliyor. Her ne kadar dışarıdan bir şey gözlemlenmese de bir yerlerdeki kasılmadan da olabilir. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Arkadaşlar kusura bakmayın işlerden dolayı foruma giremedim. araç henüz 1300 km de . Servis yakın yerde olmadığından götüremedim, servisi sesi sormak için aradığımda aracınızı getirin bakalım diyorlar, fırsat bulduğum an götüreceğim. Araca LPG takıldı daha yeni, LPG takan arkadaş bu konuyu yazdıktan 2 gün sonra yol ayarı yaptı. yol ayarı yaparken BAYON'lara çok lpg taktım hemen hemen hepsinde bu ses var dedi. Bende bu ses sadece bende mi var diye sizlere sormak istedim. Sesin şanzımandan gelip gelmediği konusunda emin değilim. Ben öyle düşündüm, forumlarda gördüğüm daha önce böyle bir sesle ilgili yolda kalan bir arkadaş 3000 devirde ses ve şanzıman probleminden bahsetmişti oradan aklımda kaldı. Araç hızlandıkça yükselen bir ses bu belki motordanda olabilir.
merhaba arkadaşlar ben geçen sene mart ayında 2018 i20 jump paket bir araç aldım 2-3 hafta sonra kendi ustamda 15 bakımlarını yaptırdım ve balataları da degiştirdim daha 1 hafta sonra lastiklerinide degiştirdim sıfır yazlık aldım aradan 1 hafta geçti araçta sarı kayan araç arızası yandı Esc sistemi daha sonra aracı yine kendi ustama götürdüm arızayı söyledim baktı benle alakalı degil abs sisteminde sorun olabilir dedi beni tanıdıgı bir beyinciye gönderdi beyince araç bir gün kalsın bakayım dedi bir gün sonra aradı aracın beyniyle işgili bir sorun olmadıgını söyledi ama bu araca ekran takılmış ondan dolayı bu arızayı veriyor olabilir bende aracı aldıgım kişiye bu durumu anlattım oda bana 1 senedir kullanıyordum böyle bir arıza vermedi dedi daha sonra aracı bir lastik ustasına götürdüm oda bazen yeni lastiklerden olabiliyor dedi neyse aracı hundai kendi servisine götürdüm aracı bıraktım şikayetimi söyledim araç 2-3 kaldı beni aradılar ve balans ayarlarında sorun vardı arıza yapıldı test sürüşü yapıldı denildi 850 tl ödeme aldılar benden aracı aldım 3 gün sonra tekrar aynı arıza ışıgı yandı aradım mümkün degil aracın hiçbir sorunu yok denildi tekrar getirirn dediler il dışına çıkmam gerekti götürmedim daha sonra kasım ayında kışlık lastiklerimi taktırdım araç nisan ayına kadar hiçbir arıza vermedi bende demekki lastiklerden dedim aldığım yere götürdüm anlattım lastikleri gönderdiler derken sonuç gelmeden aynı arıza kış lastiklerimde verdi lastiklerden olmadıgını anladım yani araç kış aylarında hiçbir sorun yaratmadı ama nisan ayı hava ısınınca bu arıza meydana geliyor şuan izindeyim ve niğdeye geldim yaklaşık 800 km yol yaptım ama yolda bile en az 4-5 kere aynı arıza ışıgı yandı arıza şöyle gerçekleşiyor araçla giderken frene basıyorum balatalardan çızırtı sesi geliyor ve tak diye bir ses geliyor ve arıza ışıgı yanıyor bu durum iyice canımı sıktı sizden ricam böyle bir arıza neden olabilir ben artık 2 şeyden şüphe ediyorum ya bu ekran takılırken bazı kablolar birbirlerine temas ediyor özellikle yaz aylarında hava sıcak oldugu için ya da aracı alırken araç sahibi tarafından yıkanmış o yıkama esnasında bu esc soketi yerine tam oturtulmadıgı için veya yerinden çıkmış olma ihtimali olabilir yorum yaparsanız çok sevinirim
@hüseyin 3451 , frende tak sesi abs davranışı ve sesi gibi mi ? Bir de lastiklerden başka bir yerde de sorun olabilir , pc ye bağlatınca arıza olarak ne veriyor kod olarak ? Hocam aynı mesajı üç ayrı yere yazmanızın sebebi ne acaba , diğer ikisini sildim. Mükerrer yazmaya gerek yok. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
tak sesi sanırım abs devreye girmesi lastiklerden olsa kış lastikleri taktırdım evet 4-5 ay arıza vermedi ama havalae ısınınca kış lastigide aynı arızayı verdi lastiklerden oldugunu düşünmüyorum arıza kodunu şimdi tam olarak hatırlamıyorum ilk zamanlarda bu arızayı verdiginde araç kontak kapatıp açdıgımda yine kalıyordu tuşunu basınca 5-10 basışta siliniyordu ekrandan sonra yetkili servise götürdüm orada direksiyon ayarı sıfırlandı gibi birşey söylendi daha sonra tekrar yapınca kontak açıp kapatınca araçı 20-30 metre hareket edince kendinden kayboluyor hala da öyle bir kaç yere daha yazdım özür dilerim daha çok insan görsün fikir versin diye
Çok neden olabilir fakat işin aslı arıza kodu önemli. Örnek olarak... Tekerde hız sensörü var lastik takar çıkartırken kablolara zarar vermiş olabilirler mesela. Ondan arıza veriyordur.
benim bayon ses sorunu başlığım hyundai i20 ariza ışığı sorununa dönmüş. @moderator @Asel Kaan Efe lütfen konu bütünlüğünü koruyacak şekilde moderasyon yapar mısınız ? Konu ve içerik birbirinden alakasız kalmış.
evet ama yetkili servisi bakıldı sensörlerde her hanhi bir arıza olmadıgını söyledi şimdi ben götürsem servise buna bakabilir misiniz desem kablolarda arıza varsa görünce anlarlar mı
Arkadaşların konu içine konu açmaları böyle sonuçlar doğruyor , açılan konu dışında konu açılmamalı. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Manuel viteste tüm dişliler vida gibi helezon şeklinde olduğu için dişlileri sessiz çalışıyor.(şekilin ismi başka bir şey de olabilir ama vida gibi) Geri vites normal çark şeklinde ondan ses çıkartıyor. 3000 devirde nereden ses geldiğini bilemem. Otomatik vites yapısını bilmiyorum. Bilen birisi de sesi duymadan bir şey söyleyemez diye düşünüyorum.