depo dolu halde ve sadece lpg kullanıyorken, ekranda mevcut yakıt ile yapılabilecek KM menzili düşüyor. Yolculuğa başladığımda 370 KM menzil gösterirken ve benzin ibresi hiç düşmüyorken ekranda 170KM menzile kadar düştü. Sonra birden geri 350 KM menzile yükseldi. Bu normal mi, bunu yaşayan başka kimse var mı ?
ekrandaki veriyi benzinden okuyor. benzini doldurunca gidilecek mesafeyi gösteriyor. gittikçe azalıyor. oysaki lpg ile gidiyorsun. bir yerden sonra sıfırlanıyor gidilecek mesafe i20de. ama tabi benzin deposu dolu oluyor.
Benim ix35te de aynı. Gittikçe menzil düşüyor ama sonrasında kendini güncelliyor be menzil yükseliyor tekrar.
i20de sıfırlanıyor. düz çizgi çıkıyor ekranda öyle kalıyor. mesela şuan o durumda benim gösterge bana benzin deposu tamamen dolu.
Eğer depodaki benzin azalıyor diye göstermiyorsa sorun yok, yol bilgisayarı aracın gittiğini algıladığı için mesafeyi düşürmek zorunda. Yeniden açıp kapamalarda ise arada bir depodaki benzin miktarını baz alarak tekrardan menzili revize eder. Araç LPG ile gittiğini bilmediği için oluyor.