Merhaba arkadaşlar geçen sene aracı sıfır aldığımda yaz boyu klima çok güzel soğutuyordu hatta hanım en düşük fan hızında bile üşüdük kapat diyordu. Bu sene klima performansı çok düştü. 2 Ay önce bakıma servise gittiğimde söyledim kontrol ettik normal dediler. Ama bana normal gelmiyor. Sizce neden böyle bir durum söz konusu oldu ?
Merhaba, klima performansını etkileyen pek çok etken var. Kalitesiz polen filtresi bile soğutma performansını %50 düşürebilir. Klima hattında kaçak kontrol yapılır. Zamanla gaz kaçağı olabilir.
hocam 2024 haziranda sıfır aldım aracı bakımıda serviste yaptırdım. bakım yapılırken klimayı söyledim. Klima normal sıkıntı yok dediler. ama norlam değil işte.
Yıllarca banada aynısını söylemişlerdi. Hatta klima açıkken ince tiz bir ses geliyordu. Metal sürtmesi gibi. Bu sene gazını yeniledim canavar gibi oldu.
Hocam bende de 1.4 d-cvvt accent blue vardı sizin araçla aynı motor sayılır. Şu anki mevsim sıcağını düşün aynı şekilde bu havalarda klima performansı acayip düşüyordu bir kere dışarda, bir kere de serviste klima gazını değiştirdim hiç bir şey fark etmedi bu motor sıcak havalarda komprasörü çevirmekte güçsüz kalıyor diye düşünüyorum
2006 model Erada gaz hiç değişmedi . Orjinal fabrikanın koyduğu gaz . Yazın 1 ay kullanıyoruz zaten . Genelde Serinletecek şekilde üflüyor bazen buz seviyeye getiriyor. Anlamadım bende . Hareket ederken kesinlikle daha fazla soğutuyor .
kötü yollarda kullanıyorsanız, yani radyatör gözenekleri çok kirlendiyse klima performansı ciddi düşer.
su yada hava ile temizlenebilir, tazyikli su da çok yaklaştırıp yapısını bozmamaya dikkat etmek gerekiyor.