Merhaba arkadaşlar kolay gelsin 2021 Bayon 1,4 aracımda durmadan düşük lastik basınç uyarısı veriyor lastiklerin havası tam jantlar sağlam set düğmesiyle hafızaya alıyorum daha 1 km gitmeden tekrar uyarı veriyor bilgisayara bağlatıyorum hiç bi hata vermiyor kafaya yedirtti 1 haftadır ne yapacağımı bilemiyorum yardımcı olacak arkadaş varsa memnun olurum.
bayonlarda lastik basınç uyarını yol bilgisayarından bir tuş ile mi resetliyorsunuz? öyle bir seçenek mi var?
tüm lastiklerin havasını 2-3 saniye kadar indirin. daha sonra uygun basınçta hava basın. 1-2 km kadar sürüp daha sonra sıfırlayın.
Eyvallah hocam bide dediğiniz gibi yapayım havaları yarıya kadar indireyim o zaman sonra uygun havayı basayım dimi
şimdi şöyle hocam bende i20 var. lastik basınç sensörü manuel sıfırlanmıyor. uyarı yandığında lastiğe uygun havayıda bassam sönmüyor. tüm lastiklerin havasını 2-3 saniye indiriyorum. sonra hava basıyorum. 1 km sonra otomatik olarak sönüyor. belki sizde de bu işe yarayabilir. bende otomatik sıfırlanıp sönüyor. siz o işlemi manuel yapacaksınız.
inanın o konuda hiç bir bilgim yok. geçenlerde lastik değiştirtirken gördüm, jantların içinde siyah küçük plastik bir parça var. sanırım sensör o. ama çalışma mantığı hakkında bir bilgim yok.
Hocam i20 ve bayon'larda jant içinde sensör yok, abs ile tur sayısını hesaplayarak belirliyor. Abs beyninde bir hata olabilir, rot ayarlarında bir bozukluk olabilir. Bunlara da bir baktırın derim.
Hocam stepnenin havasına baktınız mı? Lastik rotasyonu yapıldı mı? Bu iki etken de uyarıyı bu şekilde yakabiliyor.