Arkadaşlar 2025 1.0 T-GDI Style araç sahibiyim. İlk aracım olması ve araçlar hakkında bilgim yok denecek kadar az olmasından dolayı yardıma ihtiyaç duyuyorum vakit ayırıp sorularımı cevapladığınız için şimdiden teşekkür ediyorum hakkınızı helal edin herkese kazasız belasız sürüşler. Yıllık bakım zamanı gelene kadar motor soğutma suyu ve motor yağı dışında benim kontrol etmem gereken veya eksildiğinde tamamlamam gerekenler nelerdir ? Ön arka lastik basınçları hangi değerlerde olmalı ? Motor soğutma suyu olarak antifrizli su kullanmam gerekiyormuş internetten hangi ürünleri satın almalıyım ? Ürün linklerini paylaşabilir misiniz ? Motor yağı olarak 0W20 hangi ürünü tavsiye edersiniz ?
Yetkili serviste bakım yaptırınca bu merak ettiklerinizin hepsini servis ekliyor/tamamlıyor/değiştiriyor. Siz silecek suyu bitince doldurun. Lastik ikaz ışığı yandığında veya çok fazla yük yükleyip 5 kişi bindiğinizde şoför kapısı içindeki etikette yazan değerde lastiklerinize hava basın. Hayırlı olsun.
Aracı showroomdan daha yeni çıkardıysanız eğer muhtemelen lastik basınçlarınız çok yüksektir. Bir lastikçiye gidip kontrol ettirin. Aracınızın garantisinin bozulmasını istemiyorsanız sadece cam suyu bittikçe koyun.
Hicbirsey almanıza gerek yok, sıvıların seviyesini kontrol edin, olumsuz bir durumda servise götürün, 5 sene garantiniz var.
Arkadaşlar iyi ki varsınız bu kadar kısa sürede cevapladığınız için teşekkür ediyorum. Arabalar hakkında acemi olsam da bilgisayar konusunda oldukça deneyimliyim teknik olarak yardıma ihtiyaç duyarsanız yardımcı olurum
Güle güle kullanın hayırlı olsun aracınız, evinize en yakın yetkili servisle görüşüp tanışıp onlara işlem yaptırın aksi halde aracınızin garantisi bozulur