Arkadaşlar Merhaba, Bayon 2021 1.4 style paket model araç sahibiyim. Aracımı çalıştırdıktan sonra özellikle soğuk havalarda yavaşlarken geri viteste özellikle kuvvetli bir uğultu geliyor. Araç ısındıktan sonra ses kayboluyor sorun nedendir sizce? Shorts video linki ekliyorum. https://youtube.com/shorts/SSe9XwpphZQ?si=9BxwMhq7Gmh9AtrN
fren balatası sesi, bende bu ses daha tiz geliyor ama kafaya takmıyorum ben. yinede bu ses ile ilgili serviste işlem yapıldığı söyleniyor.
Aslında yeni bakım yapıldı ve servis tarafından herhangi bir problem olmadığı söylendi. Çünkü ses 5 dk sonra kayboluyor. Muhtemelen kontrol ettiklerinde ses olmadığı için bir şey yok dediler. Ayağım frene basılı değilken araç yavaş hareket ederkende bu ses geliyor disk olabilir mi dersiniz?
Disk, balata, el freni ayarı vs olabilir. Ayrıca porya bilyasına da baktırabilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam İ20 ve Bayonlarda poryalarla ilgili şikayetler vardı.
hocam çok acı bir gerçek var aracınızı x noktadaki şikayetiniz için servise götürdünüz. Y noktasında da bir sıkıntı var diyelim. x için iş emri açar bitirirler. y noktasına bakmazlar. Y arızasını sen söylemen gerekiyor.
Evet doğru söylüyorsun hocam. Servis danışmanı bir video atın bakalım dedi 3 kere yazdım wp’den cevap vermedi hayırlısı bakalım. Bu arada bu ses bu sabah hiç yoktu. Soğuk havalarda belirgin bir şekilde ortaya çıkıyor.