Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bayon 1.4 Yağ&filtre Bakımı

'Bayon Forum - Club' forumunda Fromhell tarafından 29 Aralık 2025 tarihinde açılan konu

1. Fromhell

Fromhell Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Utku Türk
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Bayon 1.4 MPI BC3 CUV (2021-202x)
    2023 1.4 bayona bakımı kendim yapmayı düşünüyorum çünkü aşırı fiyat çekiyorlar ve zaten garantide bitiyor gerek yok servise gitmeye. Gerekli ekipman ve uygun mekan var sadece kullanılması gereken yağ olayını çözemedim 0-20 diyende var 5-30 diyende var..
    Size sormak istediğim soru şu hangi yağı kullanmak gerekiyor

2. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    968
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Her iki yağ da kullanılabilir, km düşük ve lpg yoksa, soğuk iklim şartları geçerliyse 0W-20 tercih sebebidir. Filtre olarak Mann W7023 ya da 25300-02503 nolu filtreyi kullanın.

3. Fromhell

Fromhell Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Utku Türk
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Araçda lpg yok şehiriçi kısa mesafe kullanılıyor okula git gel 3 senede 8500km oldu şehir ordu karadenizde - derecelere geceleri düşüyor gündüzleri kolay kolay - dereceleri görmez.. Filtreyi dediğiniz gibi man yazanları seçicektim onu bulabildimde yağ ile ilgili karar veremedim. size verdiğim bilgiler dahilinde 0-20 mi 5-30 mu tercih edeyim , Yağ içinde 3.5, 3.6, 3.7 litre yazılıyor kullanım miktarı yağın çinsine ismine göre değişiklik mi gösteriyor ?

Son bir ekleme yapmak istiyorum kitapçıgı pdf olarak indirdim bir kaç kerede aradım hep kitapçıkta yazıyor falan dediler ama ben göremedim , buji kaç bin kmde değişir ve buji , yağ tapası tork değerlerini bileniniz var mı ?

Son düzenleme: 29 Aralık 2025
  4. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,529
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Aracınız 2023 model ise, trafik çıkış ayınıza göre 2028 yılına kadar garantiniz var. Bence bir fiyat alın ve kıyaslama yapın derim.

5. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    968
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    3.8 litre tamamen kuru halde max alabildiği kapasitedir, 3-3.5 litre arası doldurursanız full ya da tam orta seviyede dolacaktır fazlasına gerek yok. 4 litre koyanlarda var kısa vadede sorun çıkarmıyor ancak uzun vadede contalar için sıkıntı. 0w-20 kullanmanız uygundur ancak şart değildir, bulabiliyorsanız 0w-20, bulamıyorsanız 5w-30'dan devam edebilirsiniz emin olun sorun yaşatmayacaktır. Benim tavsiyem kolay bulunabiliyorsa 0w-20 olur, hem de lpg yokmuş. Yağ markası olarak Shell Helix Ultra, Liqui Moly Special Tec AA ya da Molygen, Motul gibi bilindik ve üst seviye yağları tercih etmeniz motor içi temizliği ve uzun ömürlülük bakımından yararınıza olur.

Bujileri 60 binde bir orijinal olarak değiştirebilirsiniz, yağ tapasını ben 20nm ile, bujileri de 22nm ile torklamıştım. Bujileri takmadan önce buji gresi sürmeniz de çok iyi olur.

6. Fromhell

Fromhell Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Utku Türk
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    2023 çıkışlı evet ben garantiyi 3 yıl diye hatırlıyordum sorarız 5 yılsa 2 yıl daha öpülürüz :)

Bu bilgiler için çok teşekkür ediyorum özellikle yağ oranı ve tork değerlerini hiçbir yerde tam olarak bulamadım helede bayon hakkında yağ değişimiyle alakalı düzgün video yok youtubede umarım birisi güzel bir içerik koyar tekrardan bu bilgiler için teşekkürler.

7. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,398
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Garanti 5 yıl 100.000 km olması lazım.

8. Fromhell

Fromhell Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Utku Türk
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    2 yıl daha bekleriz önemli değil benim aklımda 3 yıl motor 5 yıl elektronik diye kalmış
    Genede konuda günlerce arayıpda bulamadığım bir kaç sorunun cevabını ögrendim bir çok kaynakta yağ oranı hakkında farklı bilgiler yazıyor ve tork değerleri hakkında bijonlar hariç birşey yazmıyor kitapçığı 3 kere falan kurcaladım göremedim varsada göremedim yani o yüzden bilgilendiren arkadaşlardan ALLAH razı olsun ben değil bir başkasına lazım olursa yararlanır.

ai_torcuk bunu beğendi.
  9. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,504
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Hocam iyi yıllar dilerim, bizde de i20 2023 var, lpg yeni takıldı ,kilometre 58 binde, 3 bakımda 0w20 kullanılmış, 60 bin km de hangi yağdan devam edeyim sizce

10. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    968
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hocam merhaba iyi seneler, bence eksiltme ya da şikayetiniz yoksa aynı yağdan devam edebilirsiniz.

Roadrunners bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş