2023 1.4 bayona bakımı kendim yapmayı düşünüyorum çünkü aşırı fiyat çekiyorlar ve zaten garantide bitiyor gerek yok servise gitmeye. Gerekli ekipman ve uygun mekan var sadece kullanılması gereken yağ olayını çözemedim 0-20 diyende var 5-30 diyende var.. Size sormak istediğim soru şu hangi yağı kullanmak gerekiyor
Her iki yağ da kullanılabilir, km düşük ve lpg yoksa, soğuk iklim şartları geçerliyse 0W-20 tercih sebebidir. Filtre olarak Mann W7023 ya da 25300-02503 nolu filtreyi kullanın.
Araçda lpg yok şehiriçi kısa mesafe kullanılıyor okula git gel 3 senede 8500km oldu şehir ordu karadenizde - derecelere geceleri düşüyor gündüzleri kolay kolay - dereceleri görmez.. Filtreyi dediğiniz gibi man yazanları seçicektim onu bulabildimde yağ ile ilgili karar veremedim. size verdiğim bilgiler dahilinde 0-20 mi 5-30 mu tercih edeyim , Yağ içinde 3.5, 3.6, 3.7 litre yazılıyor kullanım miktarı yağın çinsine ismine göre değişiklik mi gösteriyor ? Son bir ekleme yapmak istiyorum kitapçıgı pdf olarak indirdim bir kaç kerede aradım hep kitapçıkta yazıyor falan dediler ama ben göremedim , buji kaç bin kmde değişir ve buji , yağ tapası tork değerlerini bileniniz var mı ?
Aracınız 2023 model ise, trafik çıkış ayınıza göre 2028 yılına kadar garantiniz var. Bence bir fiyat alın ve kıyaslama yapın derim.
3.8 litre tamamen kuru halde max alabildiği kapasitedir, 3-3.5 litre arası doldurursanız full ya da tam orta seviyede dolacaktır fazlasına gerek yok. 4 litre koyanlarda var kısa vadede sorun çıkarmıyor ancak uzun vadede contalar için sıkıntı. 0w-20 kullanmanız uygundur ancak şart değildir, bulabiliyorsanız 0w-20, bulamıyorsanız 5w-30'dan devam edebilirsiniz emin olun sorun yaşatmayacaktır. Benim tavsiyem kolay bulunabiliyorsa 0w-20 olur, hem de lpg yokmuş. Yağ markası olarak Shell Helix Ultra, Liqui Moly Special Tec AA ya da Molygen, Motul gibi bilindik ve üst seviye yağları tercih etmeniz motor içi temizliği ve uzun ömürlülük bakımından yararınıza olur. Bujileri 60 binde bir orijinal olarak değiştirebilirsiniz, yağ tapasını ben 20nm ile, bujileri de 22nm ile torklamıştım. Bujileri takmadan önce buji gresi sürmeniz de çok iyi olur.
2023 çıkışlı evet ben garantiyi 3 yıl diye hatırlıyordum sorarız 5 yılsa 2 yıl daha öpülürüz Bu bilgiler için çok teşekkür ediyorum özellikle yağ oranı ve tork değerlerini hiçbir yerde tam olarak bulamadım helede bayon hakkında yağ değişimiyle alakalı düzgün video yok youtubede umarım birisi güzel bir içerik koyar tekrardan bu bilgiler için teşekkürler.
2 yıl daha bekleriz önemli değil benim aklımda 3 yıl motor 5 yıl elektronik diye kalmış Genede konuda günlerce arayıpda bulamadığım bir kaç sorunun cevabını ögrendim bir çok kaynakta yağ oranı hakkında farklı bilgiler yazıyor ve tork değerleri hakkında bijonlar hariç birşey yazmıyor kitapçığı 3 kere falan kurcaladım göremedim varsada göremedim yani o yüzden bilgilendiren arkadaşlardan ALLAH razı olsun ben değil bir başkasına lazım olursa yararlanır.
Hocam iyi yıllar dilerim, bizde de i20 2023 var, lpg yeni takıldı ,kilometre 58 binde, 3 bakımda 0w20 kullanılmış, 60 bin km de hangi yağdan devam edeyim sizce