Arkadaşlar herkese merhaba aracım 2024 model hyundai Bayon araca lovato obd 2 takılı . Sabah aracı çalıştırdım motor ısınana kadar 10 dakikaya yakın bekledim. Hava -4 derece gösteriyordu. Belli bir süre hareket ettikten sonra araç LPG ye geçti ama motor lambası yanıp sönmeye başladı ve titreme vardı. Hemen sağa çektim vitesi boşa aldım motor hafif bir silkeleme ile çalışıyordu. Kontağı kapadım 1 dakika bekledim aracı çalıştırdım araç normal bir şekilde çalışıp hareket etti. Tekrar aynı sıkıntıyı çıkarmadı.
Lpg su sıcaklığı kaç dereceye ayarlı bilmiyorum da fakir karışımdan da olabilir. 2024 model aracınıza lpg taktırmakla bence araca kötü davranmışsınız. Lpg aracın davranışlarını bozuyor. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
muhtemelen lpg zengin karışım için gerekli enerjiyi sağlayamadı. olmaması gereken bir sorun ama ben çok soğuk havalarda benzinle biniyorum sabah işe giderken. dönüşte de araç ısındıktan sonra lpg'ye geçiyorum. tavsiye ederim motor sağlığı için
https://www.hyundaiclubtr.com/konu/bayon-lpg-silkeleme.53997/ merhabalar aynı sıkıntıyı yasadım. Lpg enjektörlerimi degiştirdiler. Silkeleme tekleme felan yok gibi şuan. Ama eski tadı da yok.
LPG montajı yapan arkadaşla görüştüm, Gaz ayarın yazlık ayarda olduğundan olmuştur dedi. Yaşadığımız bölgede normalde hava 10-15 derecenin altın düşmüyor o yüzden gaz ayarını kışlığa almıyorlar. Son günlerde olan afaki soğuk sabahları -4 dereceleri gördü. Bakalım takip edecem ve sizede durumdan bilgi vereceğim.
Böyle bir ayar gerçekten varmı onu sorgulamak lazim, güvenemiyorum artik ustalara. Yaptik ettik hallettik 1500luk oluyoruz her gitmeye...
Ne yazlığı kışlığı yahu ? Konya gibi bir yerde kışın -11 yazın 35-38 derecelerde hep aynı ayarda biniyorum. Sorun yaşamıyorum. Araç sıralı sistem zaten. Motor suyu sıcaklığı yükseltebilirsin kış günü bunun dışında ayar olarak ne yapabilir ? Lpg ön ısıtıcısı var da biz mi bilmiyoruz ? Uydurmasınlar diyorum. 17 senedir lpg'li araca binerim. Ustamın tek yaptığı ayar stft kısa zaman döngüsündeki ayarları araç rölanti de iken düzeltmek onu da nadir yapıyor. 15 bin km'de bir lpg filtre değişiminde kontrol ediyor. Sistemi bir sefer oturttamazsan (montaj işçiliği dahil) yok afr ayarı yok kışlık/yazlık ayar sallar durursun. Araç 2006 era 1.4 atiker'in ilk beyinli sistemlerinden beyni var. Regülatör bile değişmemiştir. 1500 liralık olacağınıza kendinize lpg ayar kablosu nasıl yapın ? Lpg ayar rehberleri var araştırın öğrenin. Bayonlarda anlamadığım bir olaydır. Su sıcaklık müşürü nerede ? Lpg regülatörü termostatın neresinde ? Termostat Kapalı ikende buraya sıcak su geliyor mu ? Gelmiyor mu ? Son paragrafı açayım . Motor suyu termostat kapalı iken blok ve termostat hattı arasında kısa bir çercevede dolaşır radyatöre gitmez. Termostat açıkken ise radyatöre de gider oaradan dolaşır. Soğutmayı sağlar.
Dostum, inan sorunu yaşadığımda cok arastirdim. Arac garantili ve lpg sistemide garantili oldugu icin yetkisiz islemde bulunulmus, garanti dışı birakirlar diye kablo alma işine girmedim hic. Ki işin icine girmeyince de hangi usta ne derse ona inaniyoruz haliyle. Ustalarinda cokta usta olduğunu dusunumuhorum acikcasi. Hatayi birbirlerinde ariyorlar.
Bizim ustanın yazlık kışlık dediği ayarı sordum. İlk çalıştırmada benzinden gaza geçmek için motor suyu sıcaklığı ayarıymış. Yazlık ayarda örneğin gaza geçiş 40 derece ise kışlıkta 60 gibi ayar yapıyorlarmış. Bu aracın sabahları benzinden gaza geçişini geciktiriyormuş.