....1 hafta kadar önce hyundai era team abs siz model araç almak için bayi ile anlaştım(İzmir Yükseliş) satış temsilcisi firma adına kampanya bitmeden 15 adet araç aldıklarını bunlardan 1 adet kaldığını bunu aralık fiyatıyla verebileceğini söylemişti ve 21.900 tl ye anlaştık..Aracın tesliminin ay sonunu bulabileceğini söyledi..ben ön formu imzaladım ve kredi işlemlerini tamamladım.. ..Ama aklıma bir kurt düştü birkaç yerde benzer şikayet okumuştum nette bayinin boyalı işlem görmüş vs araçları sıfır olarak sattığına dair enbasitinden bazen araçlar nakliye sırasında yada servisteyken hasar görüyormuş bunları düzeltip sıfır olarak veriyorlarmış. ..İzmirde Yükselik gibi büyük bir firmanın böyle birşey yapabileceğini pek düşünmek istemiyorum ama burası Türkiye herşeyde olabilir.. ..sizin bu konudaki düşünceleriniz neler olabilir bu duruma önlem olarak neler yapılabilir teslim almadan neler yapmalı emin olmak için birde daha sonra bu durumun farkına varırsak yasal haklarımız nelerdir ve nasıl bir sonuç alırız..Görüşlerinizi bekliyorum.
evet bazan öyle hasar görmüş araçları sıfır diye veriyorlarmış bende duymuştum hatta bir arkadaşında başına gelmiş ("0" aldığı meganda)
biraz karışık bir konu ama, aracın fabrikadan tam olarak hangi gün çıktığını, ne zaman nereye geldiğini sorun, bir anormallik varsa belki dediğiniz olabilr.
hayırlı olsun..bu gibi durumlar ülkemizde oldukça yaygın..firmanın büyüklüğüylede pek ilgisi yok yapıcak olan her şekilde yapıyor..
aynı olay benim dayımın başına geldi opel marka aracı sıfır olarak aldı bir kaç ay sonra bagaj içini temizlerken boya kalıntıları gördü ve bayiye gitti değişmek istemediler ama sonra bir avukat eşliğinde gidince hemen çark edip aracın yenisi ile değitiler eğer araçta boya parça atılırsa uzman boyacılar onu anlar sizde kontrol ettirin alınca şimdiden hayırlı olsun
benim anlamadığım bu araçlar sigortasız mı taşınıyor, araç zarar görürse indirimli satılır sigorta farkı karşılar, hangi çağda yaşıyoruz yaa bize gelince sigorta yaptır diye peşimizde geziyorlar, kendileri sinekten yağ çıkarmaya çalışırlar
Araçların servislere teslim edilme süresince transport firmanın nakliye sigortası üzerinden teminat altına alınıyor. Herhangi bir hasar durumunda araç bedeli üretici veya satıcı firmaya ödeniyor. Ancak bizim tüccar servislerimiz henüz plakası çıkmamış bu araçları satın alarak onarıp sıfır diye satabiliyor. (2006 yılında liman üzerinde beklediği sırada boya gelmesi sonucu hasarlanan yaklaşık 207 araç bayilere bırakılarak satışı yapılmıştır. ) Marka Hyundai Değildir.