Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bayat lastik olur mu?

'Sohbet' forumunda Admirax tarafından 28 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu

1. Admirax

Admirax Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar lastiğin bayatı olur mu ? Yani benim araba 2004 model arka lastikleri hankook marka orjinali diş derinliği gayet iyi zaten tüvdende geçti ama güvenilmeyeceğini filan söylüyorlar bayatlamıştır deniyor böyle bi şey olabilir mi?

2. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    evet olur,hatta lastik alınırken de raf ömrüne dikkat edilir,çünkü hiç kullanılmamış ama üretim tarihi üzerinden 2 yıl geçmiş lastikleri yarı fiyatına veriyorlar ya da baktılar raf ömrü doluyor kampanya başlatıyorlar bir an önce elden çıkarmak için.zamanla özelliğini yitirir,esnekliğini kaybeder lastik.ama siz kavrama ve fren konusunda lastiğinizden memnunsanız kullanmaya devam edin bence.söylediklerim kesin bilgi değil,tecrübeli kişilerden duyduklarım,bana da mantıklı gelmişti duyduğumda.
    Düzenleyen : era-euro5

3. Admirax

Admirax Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İlk defa raf ömrü olduğunu duyuyorum, çok faydalı olacaktır bilgi için teşekkürler.

4. SoysaL06

SoysaL06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    Mustafa SOYSAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    abicim lastiğin üzerinde üretim tarihi yazar hankook iyi lastiktir.

eğer 3 yılı geçtiyse bayatlamış diyebiliriz demekki km yapmamış dişleri duruyor

5. SoysaL06

SoysaL06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    Mustafa SOYSAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Bu arada aracınızın resimlerini de bekliyoruz

6. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Lastigim Ömrü 5 Senedir.. Üstünde Tarihi Yazar
    Bende 1506 Yazıyor ;
    İlk 2 Kısım Hafta 2 Kısımda Yıldır
    Bu Lastik 2006 Yılının 15. Haftasında Üretilmiştir

7. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Ben de fabrika çıkışlı lastikleri yeni değiştirdim.

Lastik ömrü 5yıldır. 4. yılını dolduran lastik diş derinliğine bakılmaksızın değiştirilmeli. benim de baya fazla diş vardı ama lastik çürümüştü. sizinkiler de çürümüş.

Derinlik fazla olmasına rağmen değiştirince oluşan farklar;

Çekişte ve kalkışta ciddi bir artış oldu.(ilk kalkış anında sürekli patinaj atardı yersiz yersiz artık atmıyor)

Frenlemede ciddi düzelme oldu. eski lastikler ile normal frenlemede bile sağ ön teker kilitleniyordu.

En önemlisi araç içi ses ve yoldaki çukurları hissetme ciddi azaldı.

Zaten lastikler söküldüğünde yanakların böyle çiynenmiş sakız gibi olduğunu sıfır lastiklerdeki yanakların daha diri durduğunu anlıyorsunuz.
    Park halinde sanki lastikler inik gibi gelirdi bana. yanaklar özelliğini kaybettiği içinmiş. yeni lastikler ile araç normal duruyor.

Ayrıca SİBOB ömrü 4YIL. büyük ihtimal sürekli şişirdiğiniz bir lastik vardı.
    lastiklerle beraber 4sibob değişimini de katmaya çalışın pazarlık sırasında.

Ayrıca sıfır lastik alırken o lastiğin üretim tarihine bakın. mesela benim aldığım 46.hafta 2010 idi. 4610 yazıyordu. lastik üzerinde ona bakın. 6aydan fazla rafta kalmış lastik almayın.

Düzenleyen : kaan20

8. yunafaniem

yunafaniem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Yunus İNCE
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Bende bu şekilde biliyorum....

9. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Lastik alırken en fazla birkaç aylık lastik alın. Ben geçenlerde lastiğimi değiştirdiğimde aldığım lastikler iki haftalıktı. Zaten aldığım yerin hizmeti iyi, işi biliyorlar, fazla stok tutmuyorlar, liste fiyatından satıyorlar ama başkaları gibi sertleşmiş lastikleri üç beş lira ucuza vermemiş oluyorlar.

10. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bayatlamış lastiğin yanaklarında kılcal çatlaklar oluşmaya başlar,uzun yolda kullanmak doğru olmaz çatlaklar ilerlemişse şehir içinde kullanmakta doğru olmaz.
    Bazı lastiklerin dişleri yeni gibi olmasına rağmen yanaklar çatlamış olur buda lastiğin az kullanılıp yatmasından olur.

11. wepi

wepi Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Lastik içlerinden teller özelliklerini kaybedip güvenirliğilini kaybetmeye başlayabiliyor bir süre sonra:)

12. komando3

komando3 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Olay tamamen kauçuk hamuru ile ilgili Ersin Beyin deniği 5 yıl ömür meselesi zaten kullanma klavuzlarımızda da geçiyor. Yaklaşık 3. yılda kauçuk hamuru iklim ve çevre sartlarından etkilenip içine nüfuz eden kimyasallar ve toz nedeniyle esnekliğini, sıcaklığı göre göstermesi gereketn elastikiyeti kaybedip sertleşme tabir ettiğimiz daha yüksek sıcaklıklarda esnek hale geliyor. yanak çatlakları ve kayma bu nedenle ortaya çıkıyor. İyi marka eski lastik yerine kötü marka yeni lastik her zaman daha iyidir

13. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    eskimiş bayat lastiğin yanak kısmı çatlak çatlak görünür zaten

14. Admirax

Admirax Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet şu anda aynen öyle gözüküyor. En iyisi değiştirmek sanırım.

15. HATAYLI

HATAYLI Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Lastiklerin raf ve kullanım ömürleri olduğunu yine bu forumdan hatırlıyorum da... Sibopların da değiştirilmesi gerektiğini ilk defa öğrendim!!

16. era 1.5 crdi

era 1.5 crdi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    evet bayat lastik olur.Pirelli de çalıştığım dönemlerde bazı lastikleri wax ı bitti diye uzakdoğu ülkelerine ihraç ederlerdi;wax lastiğin korunmasını sağlayan bir madde bir nevi lastik üzerine kusuyor ve lastiği koruyor.Bu nedenle lastiğin üzerindeki üretim tarihine bakmadan lastik almayın..

17. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Michelin bayisinde bana usta söyledi. 4yıl ömrü vardır diye. Mantıklı da sonuçta o da lastiğe çok benzer bir maddeyle yapılıyor.

Benim 4lastiği değiştirmeden önce herhangi bir işlem yapmadan suya batırdılar siboplardan biri kaçırıyordu gösterdiler. Diğerleri sağlam olmasına rağmen hepsini değiştirdiler.

Bayiye benim tanıdık götürmüştü pazarlıktı şuydu buydu derken 4sibop değişimini de kattık. lastik alırken sibop değişimini de ücretsiz hallettirmeye bakın. Yoksa tane başı 5TL bile keserler.

18. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Michelin lastiklerin üzrinde 'To' diye başlayan son kullanma tarihleri hafta veya ay ve yıl olarak yazıyor. Büyük ihitmalle haftadır.

Ankara'daki Lassa bayi Gürlas sibop değişimini ve balans kontrolünü ücretsiz yapıyor. Alacağınız lastik büyükse pazarlıkla nitrojen gazını bile ücretsiz bastırabilirsiniz. Kış lastiklerinde ücretsiz bastırtmıştım, bunlara bastırmadım. Gürlas'ın hizmetinden memnun kaldığım için Ankaralı Hyundai sahiplerine öneririm.

Düzenleyen : tahrikk

19. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Bayat lastik olur tabiki tarihi en yeni lastiği almaya çalışın,Lastik aracın üzerindeyse araç kullanılmasa bile 4-5 yıl dayanır daha sonra çatlamalar başlar...Ama janta takılı olmayan lastik,hiç kullanılmamış olsa bile 3 yıl sonra kullanılamayacak kadar bayatlar.

20. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    arkadaş antepte ankarada değil.Ama ankaradakiler için lafı geçmişken bende yazıyım

gürlas iyidir,işçilik güzeldir.senelerdir sayısız jant lastik aldım ordan.Yolun sağındaki muratın olduğu yere gidin...Gerçi geçen gün kızdırdı beni murat ama neyse...

Bu Sayfayı Paylaş