Arkadaşlar iyi forumlar. Geçen gün kayınbabamın aracındaki bass woofer yandı. Gösterdik Amfiden dolayı yandığını söyledi arkadaş ama ben pek anlamadım demek istediğini. Sizce amfidemi bir sıkıntı vardır? Yada bu sorunun tekrarlamaması için nasıl bir yol izlememizi tavsiye edersiniz? Tabi birde 14 veya 16 cm'lik bass woofer tavsiye ederseniz sevinirim... Teşekkürler...
Hocam bu konuda oldukca acemi olduğunu görüyorum https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifanladığım kadarı ile bobini yanan ses hoparlörü ... değiştirmek istiyorsanız orjinal yuvasına sadece üzerindeki boy takabilirsiniz ... 10 cm 13 cm 16 cm dir orjinal ebatlar ... tam olarak bir izah et Zinar hocam ses sistemi orjinalmi haricimi kurulmuş ? hoparlör başka güç kaynağına bağlayınca çalışıyormu ? öyle ise çıkış yanmıştır ...
araçtaki anfinin hangi tipte ve güçte olduğunu ve hoparlöre ne şekilde bağlandığını bilmek gerekiyor. bundan sonra amfiye göre bir çift hoparlör ya da kutu içinde ve en az 27cm çapında bir woofer alınır ve amfiye bağlanır. bundan sonra amfiye güzel bir ayar çektirirsen hiç sorun kalmaz. 14 veya 16cmlik hoparlörler bass sesleri başarıyla verseler de pek wooferdan sayılmazlar(sayılanları da vardır, özel olarak küçük boyda üretilmiş wooferlar). o nedenle şunu belirlemeliyiz: sizin istediğiniz bir çift 16cmlik hoparlör mü yoksa bir woofer mı?
Arkadaşlar yanıtlarınız için teşekkür ederim. Sırayla cevap vereyim. Mirkan'ım. Ses hoparlörü değil yanan. Bass woofer cihazı olarak tabir edilen hoparlör harici bass vuran dalga. Araçtaki ses sistemi orjinal. Ek olarak sadece bass woofer var. Kendim bizzat bakmadım ama kayınbiraderim 16cm olduğunu söyledi. Halil. Araç Nissan Navara Pick-Up. O yüzden arka koltuğun altına yerleştirilmiş durumda. Kısacası hoparlör değil istediğim bass woofer dalgası sadece.
O zaman şöyle diyelim, woofer da aslında bildiğiniz hoparlördür ancak tiz(ince) sesleri çıkartmayacak şekilde yapılmışlardır. o nedenle sadece bass sesleri çıkartır. yanan woofer 16 cmlik olsa da amfinin gücünün yeteceği ölçüde istediğiniz büyüklükte woofer takabilirsiniz. wooferın yanmasının sebebi büyük ihtimalle amfi ayarlarının yanlış yapılmasıdır. yeni woofer takılırken bir daha ayar yapılırsa yanması mümkün değildir. 16 cmlik woofer piyasada pek bulunmuyor, genelde 25cmden başlıyor en küçük çap. sizin woofer şöyle birşey: http://www.allaudioexpo.com/i/lanzar_vw64_600_watts_65_inch_subwoo.html tavsiyem eğer sığıyorsa 25cmlik kutulu woofer alıp takın. çok çok daha iyi ses çıkar. marka olarak jbl, kenwood, cadence vs. olabilir
Aynı Dava Grande Puntodada Vardı...Onun Kendi Anfisi Vardı İçinde..Zannedersem Ya 18 Cmdir Yada 20 cm..Ama 16 Değildi..