yaklaşık bir hafta önce debriyaj baskı balata takım olarak değişti bu değişimden sonra vites geçişlerinde biraz zorlanma, hafif sert geçiş olmaya başladı sanki güçlü bir kol alttan vites kolunu tutuyor gibi ,önceden çok rahattı ustam baskı balatanın yeni olduğundan alışması gerektiğini söyledi doğrumudur ve önerileriniz varmı ? hoşçakalın...
Bende daha yeni değiştirdim... Benim vites geçişleri aksine rahatladı... :S Bi sorun olabilme ihtimali var gibime geliyor...
İsterseniz farklı bir usta ile görüşün... Bir montaj hatası felan var ise başınıza büyük dert açmasın...
devire göre durum değişiyor örneğin 3. vitese düşük devirde başka yüksek devirde başka geçiyor tam hatırlayamadım ancak birinde rahat oluyor fakat kesinlikle sorun var önceden böyle olmazdı...
Bu yüksek düşük olayı debriyajsız vites değişimi olayı... Biraz karışık bir olay... Sanırım balatanız tam ayırmıyor... Rahat geçmeside debriyajsız geçişteki devir aralığı... Bence zaman kaybetmeden yeniden indirtin şanzumanı...
Şimdi burda ince bir nokta var...Baskı balata değişirken şanzuman yağını boşaltıyorlar. Geri koymayı unutmuş olmasın ustan? yada değiştirmeyi, ya da eksik koymuş olabilirmi... bu ihtimalleri değerlendirelim önce...
merhaba bende 3 hafta önce baskı balatayı değiştirdim bende rahatlama oldu vites geçişleri çok rahat oluyor aracın çekiş gücünde de artma oldu bence farklı bir ustaya göstermelisin
vites kutusunda işlem yapılmışsa bir süre sert olması normal diye biliyorum ama sadece baskı balata ise rahatlaması gerekirdi.aynı ustaya bir kere daha gidip sonuç alınamazsa sanayiden çıkmadan başka ustaya gitmek çözüm olabilir.
birkaçgün sonra aynı ustaya durumu anlattım şanzuman yağına baktı yağ var hatta bir miktar akıttı gösterdi,deneme sürüşü yaptı sorun baskı balatalarının alışma döneminden sonra geçer dedi .vites kutusuna müdahale ettiklerini sanmıyorum ancak vites kolunun bir yatağı veya ayarı vardı omu bozuldu,debriyaj ayarımı değişmeli yanlış montajmı var bilemiyorum.
geçen hafta bende değiştirdim debriyaj setini vites gayet rahatladı seninkinde bir sorun var muhakkak
baskı balatayı geçen ay bende değiştirdim.bir kaç gün vites sabahları sertleşti 1-2 gün sonra baya normale döndü.