arkadaşlar accent 2003 aracıma baskı balata testini nasıl yapmam gerekli.araç 170000 km de yani sağlam olup olmadığını nasıl anlarım. rampalarda çabuk devirden düşme söz konusu.ve içeriye koku veriyo rampada.
daha güzel ve zararsız bir yolu var tecrübe ederek buldum. Önce iyi bir yokuş bul. Yokuşun ortasında araç 2. vites 2500 devirdeyken gaza birden yüklen. Eğer araç bağırıyor ama sesine göre az gidiyorsa kaçırıyordur. Gaza basınca arabanın şahlanmaması kaçırıyor anlamına gelmez yanılgıya düşme. Motor devirlenip araba aynı oranda hızlanmadıysa kaçırıyordur.
rampada yemiyorsa yakıtta artmaya başladıysa ayrıca rampada hararette artmaya başladıysa balatadan şüphelenmek gerekir. sharekss arkadaşın metodunu uygulayabilirsin.
üstad aynı problem bende oluyorşimdi 2, viteste gazı kökledim 6000 devirde 80 e ulaştı bağırmasına göre az değilmii...
bilemiyorum arkadaşlar gerçek rampalarda araba 3. viteste yemiyo.bilmem bir arıza var bilmem 1,3 motor ondan. acaba baskı balatadan mı dedim kendi kendime.sorun varmı yokmu onuda bilmiyorum. acaba baskı balata olayının maliyeti nedir bu arada
baskı balatayı denemeninde bir başka yolu araç 80 90 4. vites giderken debriyaja basmak.. eger arac debriyaja bastığınız için ufak bir sallama yapıyorsa balata normal eger sallamayıp dewam ediyora balata bitik demektir..
kaçırma yapıyorsa bitik veya bitmek üzere demektir.ama bence şimdiye kadar hiç değişmediyse değiştirin derim.değiştireceksenizde orjinal parça kullanın
arkadaslar bende debriyajdaki sertlikten dolayı ve pedalın altta kavramasından dolayı biraz tedirgindim. yalnız aracta kavrama yada güç kaybı gibi şeylere rastlamadım. (hidrolik debriyajın faydaları sanırım) forumu inceledikten sonra sanayide ustaya gösterdim. kacırma var dedi. getz dizel65.000km de baskı balata ihtiyacı dogdu. bu aracı aldıgımda garanti bozulmustu bende aynı sekilde özel servislere gidiyorum. balata malzemelerinin garantiye girecegini pek sanmıyorum zaten. 1- öncelikle parcacıya sordum 115 lira baskı balata setine dediler. 100-150 arasındada işçilik dediler. sizce uygunmu ? 2- valeo marka balatadan bahsediliyor, acaba bulabilirmiyim ve kalite nasıldır? 3- eskiden baskı balatayı cakarlardı böyle bir sey olabilirmi ? kavrama ve rulmanın degismesi sartmı ? tskler arkadaslar. Düzenleyen : hakki_selvi
Öncelikle eğer doğruysa 650.000km çok büyük bi rakam, ben 65.000 km olduğunu düşünerek cevap veriyorum, birincisi eğer debriyaj alt'ta kavrıyorsa balata "yeni" demektir, bitik balata altta değilüstte kavrar, ikincisi oraları bilmem ama İstanbul'dahala balata çakanlar var (genelde frenciler yapar) Valeo'da fena bi marka değildir, Saks'da kullanabilirsiniz....
benimde aynı sıkıntı vardı şuraya bakarsan bayağı bir bilgi sahibi olursun ayrıca servis değişim ücretleride var.
pardon linki vermeyi unuttum. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=9983&KW=debriyaj&PID=196927#196927