Araç 80000kmye dayandı.Haliyle şehiriçi kullanımın getirdiği sorunlarda baş göstermeye başladı iyice.. Aracı ustama götürdüm bir teste çıktık.. 1.Sağ veya sol aks bilyalarından biri arızalı imiş.. 2.Debriyajın titreme yaptığını ve kalkışlarda aracın titrediğini söyledi ve baskı balatanın değişmesi gerekiyormuş..<div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none"> 3.Fren disklerinde çizikler oluşmuş..Fren balatalarımında değişmesi gerekiyormuş.. 4.Kaputu açıp baktığında motor kulağınında gidik olduğunu gördük onunda değişmesi gerekiyormuş.. 5.Bunlar belirgin sorunlar alt takım sökülüp bakılacakmış ki oradanda birşeyler çıkacağından eminimhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Bende bunları göz önünde bulundurarak akparca.com sitesinden bu parçaları sipariş verdim.. Baskı+balata+bilya Valeo marka 124,96tl Ön teker rulmanı/bilyası(sanırım aks bilyası olarakta geçiyor) GMB marka 25tl Motor kulağı 30tl Hi-Q marka ön balatalar 30tl Fren disklerimin tornalanması gerekirse uğraşmadan onlarıda değiştirmeyi düşünüyorum.Yine akparca.com sitesinden çift olarak 70tlye yan sanayi diskleri kullanacağım bir sorun çıkacağını sanmıyorum ***Yasaklı*** güvenilir bir site.. İşçiliğide pazartesi konuşacağım 200-250yi aşacağını sanmıyorum inşallah aşmaz bu kadar masrafın üstüne Bir kere adı geçti aklıma takılmasın diye baskı balatayı kesin değiştirteceğim değiştirmesine ama debriyajda titreme kalkışlarda sarsıntı baskı balatanın bittiğini gösterirmi işte bu konuda biraz düşünceliyim.
bana pek mantıklı gelmedi.benim bildiklerim baskı-balata bittiyse,debriyajın tepkisi azalır 2-3 santimetrelik bir alan etkin kalır ve kavramayı çok yukarıda yapar,araba atak hareket etmez kalkışta debriyajı ne kadar sert bıraksanız da araba aşamalı hızlanma yapar,yakıt artar çekiş gücü düşer,bir de el frenini çekip debriyajı bıraktığınız zaman araba sert bir şekilde stop etmez.ben bunların çoğunu yaşadım ve baskı balatayı en çok eskiten taksi şöförlerinden olan babamdan da bu şekilde duydum.yanlışım varsa affola.
Bilgiler için teşekkür ederimhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif debriyaja alıştığımdan olsa gerek hareket halinde ayağım gazdayken debriyaja hafif baskı uyguladığımda devir yükseldi anladımki yukarıda kavrıyor bunu denememiştim daha öncehttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gifBirde debriyajı test etmek için bir yöntem vardı araç park halindeyken 5.viteste el freni çekik vaziyette debriyajdan ayak bırakılınca aracın yerinde stop etmesi gerekir(ki aracı ilk aldığımız zamanlar denediğimde direk stop etmişti) araç ilerleme eğilimi gösterince emin oldum debriyajın bitik olduğundan..
maşallah araç bitmiş.Yada ustanız kendisine iş çıkartmış gibi gözükyor. yetkili servis bile bu kadar arıza çıkartmaz ya,daha 80 binde araba....frenler debriyaj tamamda motor kulağı niye bozuldu
bugün denedim 5. viteste çok az bi sarsıntı oldu ama hemen stop etti. 125 binde olmasına ragmen taktir ettim arabamı https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
<div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none"> Genelde şehiriçi kullanılıyor araç.. Ayrıca 2 adet önden kazası var büyük değil tabi.Aslında gidişinde bir sorun yok baskı balatayı bile ustaya göstermesem o şekilde daha kullanırdım.Motor kulağına gelince içindeki lastik yerinden biraz çıkmış hazır görmüşken ileride sorun çıkarmasın diye değiştirelim dedik onuda.. 1.3 Accentlerin baskı balatası çabuk bitiyor diye duymuştum 1.6 veya 1.5'in balatasını kullananlar bile varmış bu durumdan dolayı.Ustamada güvenirim kolay kolay o bozuk bu bozuk demez boş yere masraf açmamıştır bana şimdiye kadar.Birazda ihmalkarlık var tabi yağını suyunu koy git olmuyormuş demekki https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
<div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none"> Uzun yolda yaptınız sanırım 125bin kmyi benimki neredeyse hep şehiriçi yokuşlarda dur kalk vs. harcadık arabayıhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
Ben acemi halimde baskı balatamın bittiğini kendim anladım. Yalnız ben son demindeymişim : ) Araba gitmiyordu bazen gaz yemiyordu. (Tabi bu yolda kalacak kadar değil zaman zaman oluyordu ama hissetmemek imkansız)
ben aracı 120 bin km de aldım. o km ye kadar nasıl yapıldı pek bilmiyorum. galericinin söylediğine göre antalyada zengin bir kişinin eşinin arabasıymış. İlk sahibinden bayanın üzerineydi araç ancak aklım ermedi bir bayan 6 senede nasıl bu kadar yol yapmış. ben 5000 km yi büyük çoğunlu uzun yolda yaptım.
<div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none"> Çok gezen biriymiş demekkihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif
<div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none"> İlk defa bir araçta baskı balata değiştireceğiz şimdiye kadar benim gördüğüm hatırladığım kullandığımız araçların biri 2000 accent lx 1.3 karbüratörlüydü 35000de sattık 2005 senesinde diğeri 1998 model 2.4 Transporter 155000deydi baskı daha değişmemişti ondada ama gayet güzel gidiyordu.İlk bu araca nasipmiş demekki..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif inşallah başka sorunlarda çıkmaz muayeneye gireceğiz aralık ayının 27sinde aracı toparlayalım dedik boşunamı yapıyoruz onuda bilmiyorumhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif
<div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none"> Abi motoruna güveniyorum en azından o da olmasa taksi çıkması sanacaklar vallahi oysaki tertemiz duruyor araç..
Saydığınız sorunlar halledilmesi gereken hayati ürünler. Özellikle fren diskleri. Benim aracımda da baskı balatayı ilk kez ben değiştirdim. araç 98bin deydi. baskı balatanın değişmesi de çok önemli, volan dişlisine zarar verir değiştirmezseniz. Motor kulakçığı da önemli bir parça daha büyük arızalara sebebiyet vermeden değiştirirseniz iyi olur.