Selamun aleykum abilerim size sorum olacak bende 1.5 gls yumurta kasa var 96 model ben baskı balatayı sıfır değiştim 2 hafta önce ama istediğim performans yok gaza basınca sanki gitmiyor sadece devir yükseliyor neden olabilir başına gelen varmı SM-A750F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Debriyaj ayarı ile oynandı mı kavrama ayarıyla? Eğer aşağıda kavrasın diye oynadıysa ustanız, büyük ihtimalle fazla yaptı ve baskı hep ayırma durumunda duruyor, debriyaja basmasanız bile. Bir hata yapılmış yani belli, volant sağlam mıydı?
Yani yukarıda kavrıyor çok aşağı değil ama bana dediki usta senin debriaj merkezin sağlam değil dedi ondan olurmu SM-A750F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Debriyaj merkezi arızalı olsa vites geçişleri sorunlu olur. Sanki hiç debriyaj yokmuş gibi vites atmak zorlaşır. Yaşadığım için biliyorum. Sizin sorununuz bence debriyaj merkezi değil hatalı montaj. Söylediğiniz sıkıntı yeni değiştirdim demeseydiniz baskı balata bitmiş derdik. Ee o zaman ne dememiz lazım hatalı montaj.
Bende baskı-balata-rulman setini değiştim.. Benim aracında debriyaj pedalı 2 kademe olarak geri geliyor.. Usta baskıdan dedi,tekrar sökecez..
Volan yüzeyi bozuk olabilir. Arkadaşların da dediği gibi, hatalı montaj da olabilir. İşçilik temiz yapılmadıysa, baskıya yağ bulaşmış olabilir. Vs vs. Bir diğer ihtimal, Pedalın altına bakın. Mekanik sistem debriyajda, pedal altında ayar sonunu oluyor. Ustalar genelde hidrolik debriyaja alıştığı için, iş bitince pedal altından ayar yapmıyolar. SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi