Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bana bir SUV tavsiyesi dostlar

'Sohbet-2' forumunda Mete_han tarafından 22 Ağustos 2014 tarihinde açılan konu

1. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    SUV tarzı 1.6 sıfır bir araç almaya karar verdim (engelli yakın indiriminden %34 civarı - ötv alınmıyor) ancak böyle giderse alamayacağım.

Nasıl mı...

Hyundai İx35 tipine heybetine bayılıyorum ama yakıtı çok yüksek. Lpgye uyumu muammalı. Sıvı püskürtmeli sistem çok pahalı, alt-üst devirlerde benzin kullanan sıralı ise iyi değil. Bu arada bagajı süper. Ama araç biraz hantal gibi özellikle otomatiği. 4x2

Mitsubishi Asx: Güvenlik olarak en iyisi.. İihs small overlap testi geçen bu sayacağım suvlar içinde teki.. Otomatiği yok.. Tip SUVdan çok hatcback gibi. Yakıt tüketimi iyi, lpgye de uyumlu bildiğim kadarıyla... Ayrıca en önemlisi eşimde tipini beğenmedi. 4x2

Honda Crv: Benzinlisini alamam çok pahalı. Dizelin otomatiği yok fiyat iyi. Ama tüm testlerde motor sesi içeri çok giriyor diyorlar. 4x2

VW Tiguan: VW gene karşı hep bi gıcığım var nedense. Türk tüketicilerine saygısızlıklarından olabilir bu.. Neyse gelelim aracı tipini beğenmiyorum. Yakıtı çok. Lpg uyumu yok. Dsg si sorunlu. Testlerde de yokuş kalkış desteği devreden cıkarken bile tıkırtılar geliyor. 4X2

Nissan Qashqai 1.6 Dci: Tipi çok ahım şahım değil bide çok sıradanlaştı artık SUV un şahini doğanı oldu. Ancak diğerlerinden avantajları: Yakıtı ideal. Otomatiği var. Motor performansı çok iyi. Ve 4x2. Eksileri: Bagajı ufak, yere yakın bir Suv sanırım eskisine göre alçaldı diyorlar çünkü. Fiyatı fazla mesela alınabilecek en ortalama donanım tekna 1.6 dizeli 89 milyar ayrıca bu manueli.. Gerçi pazarlıkla inerler baya yıl sonunu bekleyeceğim. Otomatiği 94 bin tl. Bu indirimli haliyle bile bütçemi zorlayacak bir araba.

Başka da model yok sanırım... Kafam baya karışık..Ancak içlerinde en makulu Qashqai geliyor. Birde bu aracı alırsam 5 yıl binmek zorundayım, değer kaybı ne kadar yaşar o da ayrı bir konu.

Düzeltme: Şun mevcut Qashqai 1.6dcilerde 4x2 ymiş.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 23 Ağustos 2014
  2. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    Bence qashqai en mantıklı seçim çünkü dizel yakıtı ideal tasarımını biraz güzelleştirdi bir de suv almak isteyince genel olarak akla ilk gelen seçenekler arasında.

3. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    İx35 dizel ikinci elleri olabilir yada crv dizel bence

4. cihadcoban

cihadcoban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Cihad Çoban
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Tucson (2004-2009)
    Peki skoda yeti ye bakmayi dusundunuz mu?

5. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Yeti ye suv demeyin nolur :)

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

6. cihadcoban

cihadcoban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Cihad Çoban
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Tucson (2004-2009)
    Yahu ben demiyorum ki skoda diyor aslinda kararsiz kaldim yazayim mi diye google da skoda suv yazinca direk yeti skodanin suvda yeni yuzu cikinca yazdim oneri sadece bakilabiliritesi var hic degilden haksiz miyim?
    Smdi sitesine baktim acaba hata mi yaptim diye link olarak degil ama yazilani aynen paylasiyorum " Güçlü bir SUV aynı zamanda yüksek teknoloji barındırdığında engelleri kolayca aşabilir ve yolculuklarınıza keyif katabilir.*"
    Yani ben demiyorum...

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 22 Ağustos 2014
  7. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    kia sportage bence
    nissana 90 bin tl verceğime dacia duster alırım daha iyi

kiario63 ve cihadcoban bunu beğendi.
  8. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    işiniz çok zor gerçekten bende bakıyorum kaç aydır tucson'un yerine ama nafile ya donanım düşük kalıyor ya da fiyatı yüksek kalıyor. bu tercihler arasında en mantıklısı qashqai duruyor tabi üst donanım seviyesinde zira kumaş döşemede araç Renault hissi veriyor alçalması 1cm civarı çok değil. yeti çok çirkin kullanışsız. size alternatif olsun diye Volvo v40 cross country bakabilirsiniz. arazide çok işiniz olmayacaksa iş görür. otomatik fiyatı 85.000civarı

Volvo V40 Cross Country - Dört Tekerlek Çekişli Hatchback

9. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben yeni nesil bu suvları otomobillerden pek ayıramıyorum. Sportagenin ve sorentonun önceki kasaları hoşuma gidiyor. Ayrıca bir jipte bence en önemli kriter yakıt olmamalı. Eğer yakıtsa kriter tercih bir jip olmamalı.

10. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Biliyorum sizin demediginizi sitesinde de suv olarak geciyor zaten. Ama benim gozumde doblo dan oteye gidemiyor

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

cihadcoban bunu beğendi.
  11. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Yeti tek başına suv gibi, yanında baska bir otomobil varsa mpv gibi duruyor.

12. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    konuşmaya değmez zaten ne yaptılarsa da satamadılar arabayı. satış rakamları hep dipte.

13. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Şu foruma bayılıyorum. Hepiniz sağolun umarım ideal bir seçim yaparım tabi hiç hesaba katmasamda bu seçimler arasında seçim yapamamak yani mevcut aracım yeni civic sedanla da yola devam etmek var.

Hasan Tarık arkadaşım bende senin gibi düşünüyorum ama Qashqai biraz pahalı geliyor. Çünkü alıntı 1.6 dizel tekna otomatik almam lazım ki (94bin lira) hanımda kullanabilirsin bide cam tavanlısı çok güzel o da 100ü buluyor :) . 4x4 özelliği olması da güzel. Ve bu sektörde tecrübeli bir marka bir test sürüşü yapıp pazarlık yapacağım. Zaten yıl sonuna bırakıp kampanyalı almayı dusunuyorum hangisi olursa olsun.

Ressamyuva sıfır alacağım o yüzden ikinci el bakmıyorum dediğim gibi ötv indirimli alacağım. Crv dizele gelince ses problemi.. otomatiğinin olmaması.. Konfor olarak bildiğin 2000 motor benzinli crv den çok uzak malesef.

cihadcoban skoda yetiye tipten dolayı hiç bakmadım 50 lira olsa almam o derece :)

getz34. kia sportage da aynı gdi motor yok mu? İX35 teki yakıt problemi onda da var. Dacia duster a gelince ucuz gözüken pahalı bi suv tıpkı sandero gibi. Son tercihim olur.

Yusuf. Beni çok iyi anladığınızı anlıyorum. Benim şuanki arabamdan çok memnunum. Sıfır sedan alsam yine aynısını alırım. Suvda da öyle sağlam bir karar vereyim iyice düşünüp.. Ama harbiden fiyatı iyi kendisi iyi bir suv bulmak zor. Volvo V40 crossover ı netten inceledim güzel araba ama bagajı 335 litre. Bebeğimiz var.. O bagajla biraz zorlarınız gibi. Yere de yakın olduğu söyleniyor crossover olmayandan çok az yüksekmiş ama denemedim, incelemedim bagajdan-iç mekandan dolayı eledim.

Fırat Ö. Evet bazıları hatchbackden farksız duruyor. Yakıt konusuna katılmıyorum. Şöyle ki, öncelikle bunlar jip değil. Tamam yakıtı tabiki biraz fazla olabilir. Ama ix35 otomatik gibi şehir içi 9-10 litrede olmamalı mesela. Suv zengin sınıfın değil, orta sınıfın tercihi. Yakıt derdim olmasa VolvoXC90 alır keyifle binerim. Haliyle biraz ekonomik olmasını istiyorum çünkü çok km yapıyorum, gezmeyi çok seviyorum arabayı binerken yakıtı düşünmemeliyim, yakıtı ideal olmalı ;)

14. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Amarok alın arkayıda kapattırın:)

15. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    qashqai'nin bagajı 430lt fark var tabi. cam tavanı iyi hoş güzel lakin açılmıyor, ben güzele güzel demem güzel benim olmayınca misali cam tavan açılmıyorsa ben güzel demem o cama :) açılmayan cama 6bin vermek de size kalmış tabi.
    1.5dizel manuelini çok kısada olsa kullandım hoşuma gitmişti. hatta doludan zarar görüp onarılan araçları 5bin indirimli veriyorlardı.
    Renault captur'a da bakın derim fiyat olarak daha uygun motorda zaten nissana verdiği motor. bagajıda 380civarı galiba.

16. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Nissan 1.6 dizel otomatik tekna (cam tavansız olan) 94 bin ama yıl sonu en az 5 lira iner gibi bayiye sormadım bi soruyum dolu hasarlısı varsa iyi de indirim olursa düşünülebilir. Bakalım artık hiç birşey olmadı civic i satıp tekrar sıfır civic alayım diyorum bu 50bin kmye yaklaştı. En azından arabada, garantisi de sıfırlanmış olur hemde otomatik olur bu sefer :)

17. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    fakat dolu yüzünden onarılan kaportada zamanla düzeltilen yerlerde boya çatlamaları oluyor ve aracı boyatmak gerekebiliyor tabi bu boya işlemi garanti dahilinde yapılıyor lakin aracınızın tavanı kaputu boyalı olmuş oluyor. eğer kafanıza göre suv bulamazsanız hazır ötv indiriminizde varken passat variant düşünebilirsiniz hem bagaj sıkıntınız olmaz hem de 1.6tdi otomatik. :RpS_thumbup:

18. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Yusuf ben bugun qashqai ye baktım. Test sürüşü yapamadım bebek olduğu için yanımızda ama bilgilerimi bıraktım 1.6 otomatiğini kullanacağım bir ara. Yalnız araç 4x2 ymiş ben 1.6dci leri 4x4 sanıyordum. 4x4 leri henüz gelmemiş. 10 bin bakımı ortalama 650 lira dedi. Teknada geri görüş kamerası yok tek eksisi o. Civicde alıstım sordum takarmısınız diye 2300 lira dedi. 1.6 tekna otomatik orda yeni satılmış vardı 95500 e vermisler yıl sonunu beklemek lazım o kadar paraya değecek bir araç değil açıkcası.

19. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    hiç bir vw modelinin 1.6 tdi sine bakmayın. ne performans ne de ekonomisi var. polo dahil. 2.0 tdi bir passat variant düşünebilirsiniz ancak bunu yazarken aracın fiyatının ne olduğu hakkında hiç bir fikrim yok. ayrıca skoda octavianın rs modelinin station wagon tipi benim çok hoşuma gitti ona da bakabilirsiniz :) illa suv olacak derseniz suv hakkında abilerim zaten görüşlerini bildirmişler :)

20. esatgelmedi

esatgelmedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    esat gelmedi
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Eğer ix35 dizel vergi indirimi ile 80 bin civarına inerse onu da düşünebilirsiniz. Dizel otomatik 180 bg dopdolu canavar gibi araba

Bu Sayfayı Paylaş