Aracımın 1-2 ay kadar önce diskler tornaya girip düzeltildi ve o arada balatalar değişmişti ancak bir, bir buçuk aydır frene her bastığımda geçmeyen balatalardan gelen adeta çığlık sesi gibi o ince ses düzelmeyince tekrar baktırdım ve farklı balata taktırdım,buna mecbur kaldım. Sonuçta ses artık hiç çıkmıyor ancak bu sefer de fren pedalı eskiye oranla yumuşadı ve frene bastığımda eskiye göre ayağım daha da aşağılara inmesine rağmen araç eskisi gibi fren tutmuyor. Açıkçası çok tedirgin oldum. Ustam 1-2 güne frenin dolacağını ve eskisi gibi olacağını söyledi. Doğru mudur yoksa yanlış yapılan bişeyler mi var?
Balatalar değiştiğinde belli km yapmadan frenleriniz iyi tutmaz bu yüzden takip mesafenizi artırmalısınız. Ayrıca balataların alışma sürecinde özellikle yokuşlarda v.b. daha fazla fren kullanarak bu süreyi kısaltabilirsiniz. Fren pedalının normalden aşağıda tutması ilk önce akla hava ayarını bir kontrol etmediler mi acaba sorusunu akla getirsede balatalar için 1-2 gün bekleyin frenleriniz eskisi gibi olacak ama alışma sürecinden sonrada aşağıda tutuyorsa eğer o zaman usta ayarlarına bakacaktır...
Öncelikle yanıt için teşekkürler.. Ben de bugün sanayiden çıkıp evin yolunu tuttuğumda takip mesafesini korumak zorunda kaldım, ama insanı tedirgin etmeye yetiyor bu durum, sonuçta alıştığınız sapasağlam frenler birden bu hale geliyor ve şaşırıyorsunuz. O zaman 1-2 günlük alışma zamanı tanıyalım frenlere, düzelmezse tekrar ustaya gidecez..
ben daha 1 ay önce değiştim banada böyle dendi ama aynı günün sonunda frenler iyi tutmaya başladı. Çünkü freni çok kullandım bilinçli olarak yokuşlarda kompresyon yardımı yerine fren padalı kullandım direk...
Yok arkadaşım ya, bugünden beri araç üstündeyim, en ufak bir iyileşme yok. Bu kadar uzun sürmemesi lazım benim bildiğim. Fren hidroliğine baktım, tam. Yarına kadar geçmezse tekrar ustaya gidecem. Ne kötüymüş bu frensizlik..
Diskler tornaya girdikten sonra fren balataları değiştiğinde ses sorunu hariç hiçbir problem yoktu, frenler tabiri caizse babalar gibiydi. Sesten sonra farklı balata takıldı, ses kesildi, frenlerin bu hali geçici dendi ama bugün so9nunda düzelmedi. Gündüz öğleden sonra ustaya tekrar baktıracam. Yine sorun geçmezse diskleri değiştirmek mantıklı fikir ancak 85TL fiyat aldım ikisi için, tornaya 30TL vermiştim.