ARKADAŞLAR bir saat önce bir çukura girdim ve ondan sonra frene biraz sertbastığımda balataya sürtüyor gibi ses geliyor nedenei nedir sizce? balatayı değiştireli gerçi 20000km olmuştur. Acaba diski mi yamulttuk ses sanki sağ taraftan geliyor gibi. yoksa balatadan mı sorun yapar bilgilerinizi bekliyorum
vallaha bilmiyorum ya eğdiysek eğer bayağı bir masrafı var galiba en az bi 300lira felan tutar gibime geliyor
Su dolu bir çukura sıcak diskle girdiyseniz disk atmıştır. Torna kurtarırsa torna, kurtarmaz değişim yapmak gerek.
titreme varsa diskte bir yamulma söz konusu, ama ölümcül değil, yani ne kadar yamulduğu önemli, az hasar varsa hiç sorun değil hatta.
En güzeli götürelimbenim frenciye kontrol ettirelim, başka bir parçayada zarar vermiş olabilirsiniz....
bizimkilerin fren balatalarında var sizinkinde varmı bilmiyorum ama,balata nın yanında bir sac parçası var.balata yenıyken bı parca dıske surtmuyo,balata eskıdıkce dolayısı ıle et kalınlıgı azalıyo ve o metal parca diske sortmeye baslıyo be gıcık bır ses cıkarıyo.Yani bir nevi balatann bittiğini anlatmak için yapılmış parça.Belki sizinkide böyle bişeyden kaynaklanıodur.
çok eğilmişse balataya orantısız sürer ve sürekli ses yapar ..kontrol ettirmekte fayda var bu arada fren pedalına basınca silkeleme vy titreme oluyormu?
Geçmiş olsun , İşiniz frenci ile değil motor ustası ile. Eğer sert düşmüş iseniz (ki öyle görünüyor) Sağ ve sol önde aleminyum içerikli şaseye bağlı hareketli tutucular vardır. Birtanesinde soru var. Lif e kaldırılıp bakılacak. Frene bastığınızda cıyaklama yada sürtme sesi alırsınız. Benim deyimim ile çekiçleme olabilir, çok çok kötü ise parça değişebilir. yani ihtimali yüksek işçilik ile sorunu aşacaksınız. (Benim co pilot ta toprak yolda iki tekeride güzel bir çukura düşürmüştü. 40-50 km sürat ile oradan iyi biliyorum.)