Hayirli cumalar arkadaslar. Aracim 45 binde ve gecen hafta periyodik bakimini yaptirirken balatalarinda degismesi gerektigini soylediler ancak bakim ile beraber toplam 1850 tl fiyat verdiler bende sadece bakimi yaptirdim. Balatalari ozelde yaptirmayi dusunuyorum ses sorunu cikarmayacak balata markasi onerebilir misiniz??
Forumda bolca tavsiye mevcut ama yinede memnun kaldığım balataları söyleyeyim. 1.Mando 2.Hi-q 3.Valeo yerli olarak kale balata harikadır.
valla ben memnundum 2 kere taktım gayet iyidi şuan brake marka var ötüp duruyor ıslanınca hemde ne ötme
Aslında olayi sadece ötme olarak değerlendirmemek lazım. Hem ses yapmaması hemde diske iyi yapışması lazım. Yes-q ve hi-q taktıran arkadaşlarımın araçlarını öncesinde ve sonrasında kullandığım için ses yapmadığını ama frenlerin iyi de tutmadığını gördüm.
Dilovası dan aşağı hi-q ile iki sert fren hakkın var, 3. De tutmaz Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu noktada maksimum vitesle araci rampa aşağı salmakta bir gaflet malesef. Frenlere yüklenmek yerine dediginiz gibi yerlerde vitesi 4 e çekip motor freni kullanmak daha akıllıca. Aracı böyle motor freni ile yokuş aşağı bagirta bagirta indirmeye de bayılırım Ayrica hicbir fren balatasinin çok kötü olacağına ihtimal vermiyorum . Tabi ki biraz kalite farkı vardır. SM-J400F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
tam tersini yapmaliydin hocam bakimi disarida freni serviste o 4 teker ustunde giden kutuyu durdurabilecek tek sey frenler.... bunu da orjinal.kullanmayi yeglerim... LYA-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi